Смекни!
smekni.com

Методи та способи підключення до мережі Internet

#ТЕМА:
Методи та способи підключення до мережі Internet
#НАЗНАЧЕИЕ:
Курсовая
#ФОРМАТ:
WINWORD 7.0
#АВТОР:
Плахин О.В.
#СДАВАЛСЯ:
ДНУ
#ПРИМЕЧАHИЯ:

29


З
м і с т

Вступ2

1.Передача даниху Internet3

2.Види підключеннядо Internet3

2.1.Телефонналінія, що комутирується3

2.2.Виділена мережа4

2.3.Радіоканал5

2.4.Супутниковийканал7

2.5. Мережакабельноготелебачення8

3.Як улаштованімодеми9

4.Який модемобрати10

4.1. Модемдля настільногокомп'ютера 10

4.2. Модемдля мобільногокомп'ютера11

U.S.Robotics Sportster Flash12

U.S.Robotics Courier V.Everything12

ZyXelU336E12

5.Установка інастроюваннямодему13

5.1.Підключеннямодему13

Зовнішніймодем13

Внутрішній модем13

5.2.Установкадрайверівмодему14

5.3.Настроюваннямодему 15

6.Обираем провайдера16

6.1. Кількапитань допостачальникапослуг Internet16

6.2.Технічна підтримкакористувачів16

6.3. Умовиоплати і типидоступу вInternet17

6.4. Видынаданих послуг17

Практичначастина 19

1. Вихіднідані.19

2. Базаданих19

3.Технологічнийпроцес обробкиданих20

4. Загальнахарактеристикапредметноїобласті21

5.Застосованіметоди MS Excel і MSWord21

6.Результатиобробки інформації21

7.Висновки22

Списоклітератури:23

Додатки……………………………………………………………………………..24


Вступ

Курсоваробота з дисципліни“Інформатиката комп’ютернатехніка” включаєтеоретичнута практичнучастину.


У теоретичнійчастині представленаінформаціяпро методи таспособи підключеннядо мережі Internet:


1. Типів підключеннядо Internet (найпоширенішийі дешевий з них- доступ потелефонніймережі, щокомутується,(dial-up).


2. Інформаціяпро види таякості різнихмодемів.


3. Види оплатидоступу домережі.


4. Набір послуг,наданих провайдерами.


Ціллюпрактичноїроботи є практичневикористаннядодатків Windowsпри рішенніекономічнихзадач.

Завданнямдо цієй роботиє формуваннябази данихринку м’якихіграшок вм.Павлоградіта проведенняобробки інформаціїзасобами MS Excel.

1.Передача даниху Internet

Ваш комп'ютерпрацює з двійковимичислами, і усівнутрішніоперації виконуютьсяз числами удвійковіїсистемі, щоскладаютьсяз 1 і 0.

Кожна з цихелементарниходиниць інформаціїназивається.Вісім бітівутворять одинбайт даних,тобто восьмиразряднедвійкове число.Байти використовуються,наприклад, длякодуваннясимволів (букв,цифр, знаків).Швидкістьпередачі цифровоїінформації(від одногокомп'ютера доіншого по мережах)виміряєтьсяв бітах у секунду(bps). Комп'ютернісистеми передаютьдані зі швидкістютисячі і мільйонибітів у секунду.

Кбіт/з - тисячабіт у секунду

Мбіт/з - мільйонбіт у секунду

Гбіт/з - мільярдчи біт тисячамегабіт у секунду

Швидкістьпередачі данихв опорній мережіInternet досягає одногогигабіта всекунду. Цедуже великийпоказник; дляприклада, текстданої книгипри швидкостів 1 Гбіт/з можнапередати відкомп'ютера докомп'ютера 230разів за однусекунду. У мережах,підключенихдо опорного,швидкістьпередачі данихтрохи нижче,що порозуміваєтьсявикористаннямв опорній мережі1високошвидкіснихканалів зв'язкуна основіоптоволокна.

2. Видипідключеннядо Internet

Існує кількаспособів підключеннядо Internet. Нижче будутьрозглянутінайбільшрозповсюдженіі доступні зних.

2.1.Телефонналінія, що комутирується

Більшістьпостачальниківпослуг Internet чи,як їх ще називають,провайдерів(Internet Service Provider, ISP) забезпечуєдоступ по телефонніймережі, щокомутирується,(мал. 3.1). Для підключеннявам необхідномати телефоннулінію і модем(опис модемівчитайте нижче).Провайдер надаєвам кількамісцевих телефоннихномерів, що винабираєте,використовуючикомунікаційнупрограму, щовходить, наприклад,до складу операційноїсистеми. Далі,як правило,необхідноввести ім'якористувачаі пароль, післяперевіркиправильностіяких установлюєтьсяз'єднання.

Длядоступу в Internet поканалу зв'язку,що комутується,(dial-up) необхідноприйнятнаякість телефонноїмережі у вашійквартирі. Якщопід час розмовпо телефонуви постійночуєте тріскі перешкоди!то, швидше завсе, вам не пощастило- линия невисокоїякості. Приустановцізв'язку з використаннямтакої мережіз'єднання будехитливим, ашвидкістьпередачі данихдуже низкою.Доступ з використаннямзвичайноїтелефонноїмережі - найбільшдешевий з усіх.Але при цьомумаксимальнашвидкістьпередачі данихскладає лишеблизько 53 Кбіт/с.Також під часроботи з Internet ваштелефон зайнятий,і якщо він увас спарений,те це може викликатипевні труднощі.


М


ал.2.1. Доступ потелефонніймережі, щокомутується

2.2. Виділенамережа

Доступ доInternet по виділеніймережі (мал.2.2) - самий швидкіснийпо популярностівін займаєдруге місцепісля доступуз використаннямтелефонноїмережі, щокомутується.У випадку звиділенимимережами

використовуєтьсяпряме підключеннядо комп'ютерапостачальникапослуг Internet; цезабезпечуєтьсяшляхом прокладкикабелю відкомп'ютерапровайдерадо вашому. Притакому підключенніви одержуєтецілодобовийдоступ до Internet нашвидкості від64 до 256 Кбіт/с. Невипливає, однак,забувати, щовартість цьоговиду послугдосить високаі містить усобі:

  • вартістьпрокладкикабелю до вашоїчи квартириофісу (тимчасоводо 1000 доларів);

  • наступнуоренду прокладеноїмережі, якщовона не належитьвам (від 400 до 2000доларів намісяць);

  • чипокупку орендуустаткуваннядля доступув Internet (від 300 до 800доларів).

Одназ найбільшешироко розповсюдженихтехнологійвиділених мережназиваєтьсяISDN2.


Mac SERCIassic

Laptop compute? Workstation


Мал. 2.2. Доступпо виділеніймережі зв'язку

При використаннібазового інтерфейсуу ваше розпорядженнянадаються дваканали по 64 Кбіт/з,і максимальнашвидкістьпередачі данихскладає 128 Кбіт/с.Але це не межа,тому що існуєтехнологіяоб'єднаннямереж ISDN і можливістьнаростити їхнюкількість дотрьох, що дозволяєзбільшитишвидкістьпередачі данихдо 384 Кбіт/с.

Поряд з передачеюданих у Internet помережах ISDN можнапередаватифаксимільнічи повідомленнявести телефоннірозмови, передчим будь-якідва процесиз трьох вищезгаданихможуть відбуватисяодночасно. Цяможливістьреалізуєтьсяза рахуноктого, що в технологіїISDN лінія складаєтьсяз двох В-каналівдля передачіі прийому данихзі швидкістю64 Кбіт/з і одногоD-каналу, необхідногодля передачіслужбовоїінформації.

2.3. Радіоканал

Це доситьдорогою спосібпідключення,що дозволяєпрацювати вдіапазонішвидкостейвід 64 Кбіт/з до2 Мбіт/с. Первіснівитрати вище,ніж при підключенніза допомогоювиділеноїмережі, і складаютьвід 2500 до 4500 доларів.Але абонентськаплата при цьомутрохи нижче– близько 600доларів. Використаннярадіоканалумає сенс приобъеднаннідекількохлокальнихмереж, що знаходятьсяв різних частинахміста, тому щорадіомодемызабезпечуютьстійкий зв'язоквід Декількохдесятків метрівдо кілометрів(мал. 2.3). Прокладкакабелю на великівідстані обійдетьсязначно дорожче,ніж експлуатаціярадіоканалу.

У Москвібагато провайдерівуводять пільговіпрограми дляпідключенняжитлових будинківдо Internetу по радіоканалу.Це робитьсятому, що у випадкувведення погодинноїоплати за телефонвикористаннярадіоканалубуде більшвигідно длякінцевогокористувача,а в підсумкуі для провайдера.




Мал. 2.3. Доступпо радіоканалу


2.4.Супутниковийканал

У Росії доступніпослуги двохсупутниковихсистем - DirecPc і NetStatDirect.

Перша з нихє сервісомфірми Hughes Network System. Длявикористаннясистеми DirecPc необхіднаустановкасупутниковоїантени, підключеноїчерез спеціальнийадаптер докомп'ютера, інаявністьзвичайногомодему (мал.2.4). Дані з Internet черезсупутник надходятьна комп'ютеркористувачазі швидкістю400 Кбіт/з, а в зворотномунапрямку - приблизнона швидкостізвичайноготелефонногоз'єднання. Томущо в основномупри роботі вInternet інформаціяпередаєтьсядо користувача,то обмеженняшвидкостіпередачі даниху зворотнусторону не граєролі.

ТехнологіяDirecPc вимагає, щобваш комп'ютермав як мінімум486 процесор зтактовою частотоюне менш 66 Мгці операційнусистему Windows 3.1. Такожпідтримуютьсявсі наступніопераційнйсистеми фірмиMicrosoft: Windows 95, Windows 98, Windows NT.

На російськомуринку сервісDirecPc пропонує з1997 року компаніяDiamond Communications Inc., що є йогоавторизованимдистрибьютором.На даний моментця компаніяв співробітництвіз NetStat Express і Hughes-Olivetti Telecom єєдиною фірмою,що надає супутниковийдоступ до Internet уРосії.




Мал. 2.4. Доступчерез супутниковіканали зв'язку


Вартістьпідключеннядо DirecPc складає900-1000 доларів, прицьому абонентськаплата не стягується,а оплачуєтьсятільки обсягінформації,прийнятої накомп'ютер зInternet. При цьомуодин мегабайткоштує від 0,64до 1,25 долара. Запевних умовможливе одержаннянеобмеженогонічного доступу.

До недоліківданого видудоступу вартовіднести неоднаковушвидкістьпередачі даниху різних напрямках,що виключаєможливістьвикористанняDirecPc для проведеннявідеоконференційу Internet. Через обмеженузону прийомузастосуванняцієї системиможливо не увсіх містахРосії.

Друга система– NetStat Direct - не використовуємодем для передачіданих у Internet, тутприйом і передачаінформаціїведеться тількичерез супутник.Швидкістьприйому досягає400 Кбіт/з, а швидкістьпереда-чи - 19,2Кбіт/с. Для цієїсистеми характернівсі недолікиDirecPc.

2.5. Мережакабельноготелебачення

При цьомутипі підключеннявикористовуютьсяіснуючі мережікабельноготелебаченняі кабельнімодеми (мал.2.5). Швидкістьпередачі даних– до 1 Мбіт/с. Привартості кабельногомодему близько300 доларів і низькійабонентськійплаті данийвид сервісувкрай привабливий.Але, нажаль, неу всіх будинкахє прокладенікабельні мережі,і деякі провайдериготові їх підключити.У Росії цейспосіб підключенняносить експериментальнийхарактер і неодержав широкогопоширення. Випрочиталикоротку характеристикуосновних видівдоступу домережі. Далібуде розказанепро те, як здійснитипідключеннядо Internet по телефонніймережі, щокомутється,тому що сьогодніце найбільшдешевий і доступнийспосіб.



Мал.2.5. Доступчерез мережукабельноготелебачення

3.Як улаштованімодеми

Для підключеннявилученихкористувачівзвичайновикористовуютьсяіснуючі телефоннімережі. Більшістьтелефоннихмереж бутирозробленодля передачіаналоговихсигналів - голосу,тоді як комп'ютерипрацюють зцифровою формоюпредставленняданих - імпульсами.Тому для використаннятелефоннихмереж потрібноперетворитицифровий сигналв аналоговий.Конвертером(перетворювачем)служить модем,що Модулює іДемодулюєцифрові дані.Він приймаєпослідовністьімпульсів,модулює який-небудьз параметрів(амплітуду, чичастоту фазу)аналоговогосигналу дляпередачі данихчерез аналоговесередовище.Приймаючиймодем виконуєзворотнеперетворення,відновлюючицифрові даніна основі отриманогоз мережі аналоговогосигналу.

Перші модемивикористовувалисяголовним чиномдля обмінуінформацієюміж терміналамиданих і вузловихкомп'ютерів;пізніше їхпочали використовуватидля обмінуданими міжкомп'ютерами,що зажадалобільш високоїшвидкостіпередачі. Урезультатішвидкістьобміну зрослаз 300 біт/з до 55600 біт/с.Сучасні модемивикористовуютьрізні методистиску інформаціїдля додатковогопідвищенняшвидкостіобміну, а такожметоди контролюпомилок і їхньоговиправленнядля забезпеченнябільш надійногозв'язку.

Сьогоднімодеми застосовуютьсядля рішенняширокого класузадач: голосовапошта, факсимільнийзв'язок, обмінінформацієючерез системистільниковогозв'язку дляпереноснихкомп'ютерів,відеоконференціїі багато чогоіншого. Однакпри використаннізвичайнихтелефоннихмереж швидкістьпередачі обмежена,і для її подальшогопідвищеннянеобхіднозастосовуватиінші технології- ISDN чи зв'язокчерез оптичнікабелі.

Для того щобмодеми різнихвиробниківмогли обмінюватисяданими одинз одним, булирозробленіспеціальністандарти.

Існує кількаорганізацій,що займаютьсярозробкоюстандартнихінтерфейсів:ITU (International Telecommunications Union - МіжнароднийСоюз по електрозв'язку)при комітетіООН (Женева,Швейцарія), ISO(International Standards Organisation - Міжнароднийкомітет зістандартизації).Ці організаціївпроваджуютьстандарти ідля модемів,які розроблюютьсяроками і, щопублікувалисяяк серія рекомендацій,позначенихпрефіксом V.

Основнепризначеннястандартускладаєтьсяв описі протоколу3обміну данимиміж модемами.

Існують такожстандартиде-факто, розробленіокремими виробникамиустаткування,що використовуютьу своїй продукціїнові властивості,ще не визначенікомітетамизі стандартизації.Коли такінововведенняприймаютьсяіншими виробниками,вони і стаютьстандартамиde-facto. От деякіприклади.

СтандартBell-100 розробленийкомпанією BellSystems для її модемівсерій 100 і 200. МодельBell 103 (300 біт/с), розробленав 1958 році, булапершим модемомдля передачіданих по телефоннихмережах.

Мова Ат-команд(від слова attention- увага), створенийфірмою Hayes, використовуєтьсязараз усімавиробникамимодемів. Цямова дозволяєкерувати модемами- від простогонабору номерадо вказівкичисла дзвоників,після якогомодем "піднімаєтрубку".

Ще однимприкладомстандартуde-facto є протоколиMNP, розробленіфірмою Microcom Inc. івикористовуютьсяв даний часмайже у всіхмодемах4.

При установціз'єднання міждвома модемамивідбуваєтьсяузгодженняпараметрів(handshaking), що полягаєв передач,спеціальнихсигналів, щодозволяютьвстановитиоптимальніпараметри длякожного модему.Зухвалий модемнамагаєтьсяз'єднатися намаксимальнійшвидкості звикористаннямнайкращогоспособу контролюпомилок і стискуданих. Якщомодем, що відповідає,не підтримуєтаку чи швидкістьпараметриконтролюпомилок/стискуданих, то відбуваєтьсязниження швидкостіз'єднання (fallback)або вибираєтьсябільш простийтип компресіїданих/контролюпомилок. Спробипродовжуютьсядо встановленнячи зв'язку визначенняїї неможливості.

4. Якиймодем обрати

4.1. Модемдля настільногокомп'ютера

Модеми, яківикористовуютьсяв персональнихкомп'ютерах,можуть бутизовнішнімиі внутрішніми.Зовнішні модемибільш зручнів експлуатації,але коштуютьнебагато дорожче,ніж внутрішні.Головне їхнєдостоїнство– наочна індикаціястану пристрою.Крім того, увипадку "зависання"зовнішній модемможна легковідключитиі включитизнову. На жаль,внутрішніймодем не дозволяєцього зробити,але до йогоплюсів можнавіднести те,що він не займаємісце на вашомустолі, тому щорозташованийу корпусі комп'ютера.

На світлодіодниймережці зовнішніхмодемів поручз лампочкамизвичайно приведенідвухлітерніпозначення.От їхня розшифровка:HS- висока швидкість;АА - готовністьвідповідатина виклик;

CD - виявленанесуща частота;

ВІН - ініціалізаціянабору номеру;

RD - йде прийомданих;

SD - йде пересиланняданих;

TR - готовністьдо роботи;

MR - модем включений;

RS - запит напересиланняданих;

CS - готовністьдо пересиланняданих.

При виборімодему вартозадуматисяпро покупкумоделі зі швидкістюпередачі данихне менш 33600 біт/з;з огляду на, щомодеми, працюючіза технологієюх2 (протоколv.90), що мають швидкістьдо 57600 біт/з, заціною практичноне відрізняютьсявід перших,вигідно купуватиїх. До того ж,у старих і більшповільнихмодемах відсутняпідтримкаапаратноїкорекції помилокMNP5.

У Росіїкористаютьсязаслуженоюпопулярністюмодеми фірмиU.S. Robotics (тепер - підрозділкомпанії 3COM).Модель Sport-ster забезпечуєнайкращеспіввідношенняціни і якості,а більш дорогамодель Courier здатнапрацювати насильно зашумленихвітчизнянихтелефоннихмережах, використовуючифірмовий протоколHST. ПопулярністьU.S. Robotics у користувачівлегко порозуміваєтьсятим, що саме цімодеми встановленів більшостіпровайдерів5.

Також необхідноподумати прододатковіможливості,таких як одночаснапередача данихі мови. Модемиз підтримкоюцієї функціїзабезпечуютьроботу з протоколуV.34+. Дуже частов прайс-листкахфірм і на коробкахз модемами цихмоделей роблятьпозначку

"voice"(голосовий). Напрактиці визможете використовуватиголосові функціїмодемів, перетворюючикомп'ютер у чиавтовідповідачтелефон. Деякімоделі (наприклад,ZyXel U336E) постаченіавтоматичнимвизначникомномера. І звичайнож, більшістьмодемів можеприймати івідправлятифаксимільніповідомлення,але найбільшепідходящимидля цього ємодеми ZyXel. Крімперерахованихмарок останнімчасом користаютьсяпопулярністюмодеми відMotorola, що зв'язаноз їх високоюнадійністюпри середнійціні. З недорогихпристроїв можнавідзначитимоделі відАсоrр, що бездоганнопрацюють нагарних мережахзв'язку. Вартозгадати протім, що останнімчасом на російськийринок активнопросуваютьсямодеми фінськоїфірми Avaks. ВонихарактеризуютьсяаналогічнимCourier набором функційпри меншійвартості. Умодемах Avaks реалізованаапаратна підтримкафірмовогопротоколузв'язку дляроботи із дужезашумленимилініями. Потвердженняхкомпанії-розроблювача,даний протоколбув створенийспеціальнодля російськихтелефоннихмереж6.

4.2. Модемдля мобільногокомп'ютера

У мобільнихкомп'ютерах,що випускаютьсяостаннім часом,є вбудованімодеми дляроботи з телефонноюмережею. Алене усі знають,що існуютьстільниковімодеми, що дозволяютьпідключатисядо мережі черезстільниковийтелефон. Прицьому використаннязвичайнихмодемів неможливо,тому що атмосферніперешкоди,загасаннясигналу, інтерференція,наявністьгеографічнихзон зі слабкимчи прийомомузагалі безнього не дозволяютьдомогтисяприйнятноїякості зв'язку.Стільниковімодеми класуPCMCIA чи зовнішньоготипу, як правило,виглядаютьтак само, якїхні аналогидля кабельнихмереж; головнавідмінністькриється усередині.Мова йде пропідтримкупротоколувиправленняпомилок стільниковогозв'язку, наприкладEnhanced Throughput Cellular (ETC) компаніїAT&T Paradyne чи Microcom Network Protocol (MNP-10)фірми Microcom, що керуєпередачеюсигналів устільниковомусередовищі.Різниця впродуктивностіміж стандартнимимодемами кабельногозв'язку і стільниковихпристроївдозволяє зробитиоднозначнийвисновок: длястільниковоїпередачі вартокористатисялише стільниковимимодемами. З нихсамими стійкимив роботі визнанімоделі фірмиZyXel.


Деякі популярнімоделі модемів

U.S. RoboticsSportster Flash

Один з найпоширенішихзовнішніхфаксів-модемів(є версія дляустановки вкорпус ПК). Підтримуєшвидкістьпередачі данихдо 57,6 Кбіт/с. Володієрозвитимиголосовимифункціями,такими як, наприклад,голосний зв'язок(це можливозавдяки убудованомумикрофону івиходу длястовпчиків).Будучи однимз найшвидшихмодемів, U.S. RoboticsSportster Flash здатнийзавантажитиодин мегабайттекстовогофайлу за однухвилину пришвидкостіз'єднання 33,6Кбіт/с. Останнямодель серіїSportster має ім'я MessagePlus імає новимифункциями,зокрема, дозволяєздійснюватиприйом факсимільнихі голосовыхповідомленьпри виключеномукомп'ютері.

U.S. Robotics Courier V.Everything

Дуже надійниймодем, що дозволяєпрацювати нашвидкостяхдо 55,6 Кбіт/с. Вінздатний триматизв'язок годинникі при цьомупрацює на телефоннихмережах ізсильними перешкодамизавдяки фірмовомупротоколу HST.

ZyXel U336E

Модем, здатнийпрацювати нетільки з щокомутирується,але, і з виділеноюлінією. Маєубудовануфункцію автоматичноговизначниканомера (АОН).Швидкістьпередачі даних- від 300 біт/з до33,6 Кбіт/с. ZyXel U336E відрізняєтьсянадійністюі може утримуватимережу на протязінеобмеженоготерміну. Працюєна мережах ізсильними шумами.Більші можливостіпрограмнихнастроюваньмодему.

5. Установкаі настроюваннямодему

5.1. Підключеннямодему

Отже, ви щасливийвласник модему.Тепер необхіднойого встановитиі настроїти.Для підключеннядо комп'ютераскористайтесяинструкцією,прикладеноїдо модему. Якщовона відсутняабо не має перекладу,прочитайтенижче кількарад по підключенню.

Зовнішніймодем

При установцізовнішньогомодему потрібнопідключитилише блок живленняі кабель, щоз'єднує комп'ютерз модемом. Кабельне завжди входиту комплектпостачання,і найчастішейого требакупувати окремо.Не забудьтепоцікавитисяв продавцівпро його наявність,здобуваючимодем.

Кабель підключаютьдо одному звільних Сомів-портів(усього їх два:25-штирьковийі 9-штирьковий).Звичайно до9-штирьковомупорту підключенамишка, томумодем простішепідключитидо другого,25-штирьковомупорту. На компьютеріобидва Соми-портимають штирьки– цей тип розніманняназивають"папа". А накабелі відповідноповинний бутирозніманняз дірочками("мама").




Мал.5.1. Задняпанель зовнішньогомодему


Необхідновідзначити,що в деякихкомп'ютерівприсутнійтільки одинСом-порт. У більшомуступені данетвердженнявідноситьсядо комп'ютерівBrand Name і до продукціївеликих російськихзбирачів. Якправило, у такихвипадках єдиний9-штирьковийпорт не зайнятийніяким пристроєм,тому вам будепотрібно кабельдля підключеннядо 9-штирьковому,а не 25-штирьковомупорту. Миша втаких комп'ютерахпідключаєтьсядо розніманняPS/2.

Після підключеннядо телефонноїмережі заднястінка вашогомодему будевиглядатиприблизно так,як показанона мал. 5.1.

Внутрішній модем

Підключеннявнутрішньогомодему не складніше,хоча займаєледве більшечасу. Передпідключеннямвизначите, якеперериваннявстановленена платі модему(тільки длямодемів, щопідтримуютьручне конфигурування).Для цього требаподивитисяна чи перемичкиджамперы наплаті модемуі співвіднестиїхнє положенняз описаним укерівництві.Переставляючивручну перемички(джамперы), можнавиставитинеобхіднепереривання.Часто такіперестановкипотрібні приконфліктіпереривань,але, за виняткомрідких випадків,вони не вимагаються.У більшостімодемів, зазамовчуваннямвиставленеIRQ 3.

В

амналежить відключитикабель живленняі відкритикорпус комп'ютера(мал. 5.2). Потімтреба знайтивільний ISA чиPCI слот у залежностівід типу шинимодему (слотISA длинніше),обережно вставитиплату модемуі небагатонадавити нанеї зверху,поки вона неввійде у слотдо кінця.

Після тогояк модем будевстановленийу слот (мал. 5.3),залишаєтьсяпригвинтитийого власник(мал. 5.4) і закритикорпус.


Мал. 5.2 Відкриваємокорпус

комп'ютера





Мал. 5.3. Установкамодему у слот Мал. 5.4. Фіксаціядержка


5.2. Установкадрайверівмодему

У комплектіз модемом повинніпоставлятисядрайвери, необхіднідля нього установки(вони можутьзнаходитисяна чи дискетіна компакт-диску)У Windows 95 і 98 існуєстандартнапроцедураустановкинового обладнання.Якщо ця процедуране запустиласяавтоматичнопри включеннікомп'ютера, тона Панелі керуванняWindows (Control Panel) виберітьзначок Modems (Модеми).Двічі клацнувшипо ньому, випобачите діалоговевікно.

Натиснітькнопку Add (Додати)для установкимодему. У новомувікні відзначтепрапорець іклацніть покнопці Next (Далі).

Є два шляхиустановки. Упершому випадкуви можете знятипрапорець опціїDon't detect my modem; I will select it from a list (He визначатитип модему), ітоді Windows спробуєсамостійновизначити вашпристрій. Більшістьмодемів визначаєтьсяопераційноюсистемою. Діалоговевікно як стандартниймодем (standard modem). Windows 98, якправило, визначаєсучасні моделімодемів коректно,на відміну відWindows 95. Драйверстандартногомодему не дозволитьскористатисяусіма функціями,закладенимиу вашій модели,тому кращевідзначитиопцію прапорцемі установитидрайвер самостійно.У діалоговомувікні, що з'явилося,ліворуч приведенесписок виробників,а праворуч -список моделеймодемів конкретноїкомпанії. Увипадку, якщооригінальнийдиск із драйверамидля вашогомодему відсутній,виберіть усписку ліворучім'я компанії,що випустивмодем, і в списку,що обновився,праворуч - йогомарку. Якщо ждиск у вас підрукою, вставтейого в дисководі натиснітьу вікні установоккнопку Have Disk (Установитиз диска). У вікні,що відкрилося,укажіть шляхдо дисководуз драйвером- для цього можнавикористовуватикнопку Browse (Огляд).

На екраніповинне з'явитисявікно зі спискоммодемів виберітьв ньому вашумодель і клацнітьпо кнопці ОК.Потім Windows установитьнеобхідні дляроботи файлиі запропонуєвам натиснутикнопку Finish (Закінчити).На цьому установкадрайвера длямодему завершується.Залишилосялише відзначити,що в переважнійбільшостівипадків драйверимодемів, щопоставляютьсяз Windows, працюютьбільш коректно,ніж оригінальнідрайвери виробника.Утім, найчастішевони простоне відрізняютьсяодин від одного,і вибір тих чиінших не граєролі.

5.3. Настроюваннямодему

У вікні властивостеймодему кнопкаRemove (Видалити)служить длявидаленнядрайверівмодему із системи.Перед тим яквидалити драйвер,необхідновідзначитийого в списку,клацнув по йогоімені мишкою.

У цьому жвікні кнопкаProperties (Властивості)дозволить вампереглянутиі настроїтипараметримодему. Принатисканніна неї з'являєтьсявікно, у якомуви зможетевибрати необхіднушвидкістьпідключення,рівень голосностівиведених надинамік сигналів,тип контролюпомилок.

6.Обираем провайдера

6.1. Кількапитань допостачальникапослуг Internet

Вибір провайдеранадзвичайноважливий, томущо від якостінаданих їмпослуг прямозалежить, наскількикомфортно вибудете працюватив мережі. Існуєкілька питань,на які вартозвернути особливуувагу, а саме:

Якакількістьтелефоннихномерів пропонуєтьсяклієнтам длядоступу в Internet?

Чим більшетелефоннихномерів пропонується,тим краще. Щезручніше, якщоіснує багатоканальнийсерійний номер,що дозволяєдзвонити тількипо одному телефонуі що забезпечуєгарантованез'єднання.

Найкраще,якщо номерадля з'єднанняз провайдеромналежать різнимАТС. Набираючирізні номери,ви зможетедомогтисянайбільш стійкогоз'єднання.

Скількиабонентівкористаєтьсяцими номерамидозвону?

Якщо кількістькористувачіву кілька разівперевищує числодоступнихмереж, то великачастина цихмереж у "годинниксписів", якправило, занята.Отже, вам неудасться установитиз'єднання зпершого разу,а прийдетьсядзвонити доти,поки яка-небудьз мереж незвільниться.

Якапропускназдатністьканалів провайдерата їхня завантаженість?

Мати провайдераз гарними номерамидозвону даремно,якщо пропускназдатністьканалів зв'язкуз іншими серверамимережі недостатня,чи ж канализанадто завантаженів зв'язку з великоюкількістюкористувачів.Перевіритицей параметрдуже легко. Запроханнямпостачальникпослуг Internet забезпечитьвам тестовепідключенняй можливістьоцінити швидкістьз'єднання врізний часдоби, а такожстійкістьзв'язку.

Найчастішепри підключеннівас улаштовуєякість наданихпровайдеромпослуг, але зчасом ви зауважуєте,що зв'язок стаєусе гірше ігірше. Це порозуміваєтьсятим, що кількістькористувачівросте, а пропускназдатність мережзалишаєтьсятією ж. Як правило,великі компаніїдосить оперативнореагують назбільшеннячисла користувачів,розширюючиіснуючі чиканали додаючинові.

6.2. Технічнапідтримкакористувачів

Коли ви починаєтевивчати яку-небудьнову справу,у процесі роботизвичайно виникаютьпитання. Тутвам допоможеслужба технічноїпідтримки.

Служби підтримкивідрізняютьсядруг від другарежимом роботи:деякі працюютьцілодобовосім днів у тиждень(їх, на жаль, небагато), більшістьже доступнатільки протягомробочого дня.Також відрізняєтьсяі якість рекомендацій,пропонованихвам. Перевірити,як працює службапідтримкикористувачів,важко, оскількинеобхіднозадавати конкретніпитання поконкретномуз'єднанню (утім,це можливо притестовомупідключенні).

6.3. Умовиоплати і типидоступу в Internet

Можливі кількатипів оплати.Перший, найпоширенішийпогодинний;ви оплачуєтещогодини, проведенійу мережі. Вартістьнічних і деннихгодин може бутинеоднакова.Так, наприклад,працюючи вночі,ви можете заощадитиі заплатитиза годину підключенняменшу суму, ніжудень. Цей типоплати вартовикористовувати,якщо ви працюєтез Internet не занадточасто.

Другий тип- це плата занеобмеженийдоступ. Ви вноситезазначену сумураз на місяцьі одержуєтеможливістьпротягом цьогоперіоду користатисямережею безвсяких обмежень.Надзвичайнозручний виддоступу, якщови збираєтесяпроводити вInternet багато часу.Але тут існує"підводнийкамінь", проякий знаютьдеякі користувачі:мова йде пропримусовевідключеннякомп'ютера відмережі призаповненні100% вхідних мереж.Провайдерине афішуютьдану особливість,але практикапоказує, що вцьому випадкувідключеннявід мережі в"годину пік"може відбуватисякожні 10 хвилин.Постарайтесявизначити, чипрактикуєпровайдер, доякого ви звернулися,такий методроботи привеликій завантаженостімереж, і якщовідповідь буде“так”, то, можливо,вам варто пошукатиіншого постачальникапослуг Internet.

Існує кількапроміжних схемоплати: наприклад,у денний часви платите закожну годину,а вночі одержуєтенеобмеженийдоступ.

Практичнобудь-який провайдердозволяє здійснитиперехід з однієїсхеми оплатина іншу, і якщовас перестаневлаштовуватипогодиннасистема, то визможете скористатисянеобмеженимдоступом.

У великихкомпаній-постачальниківпослуг Internet цінапідключенняза годину звичайнотрохи більше,ніж у маленькихфірмах. Але увелику вартістьпослуги вкладенівитрати фірмина якісні мережізв'язку, технічнупідтримкукористувачіві інші сервіси.Не коштуєзаощаджуватина підключенні,тому що мінімальнавартість означає,як правило,погану якістьсервісу, іповсякденнаробота (відправленнялистів, пошукінформації)вимагає великихтимчасовихвитрат.

6.4. Видынаданих послуг

Практичновсі провайдеривключають убазовий набірпослуг доступдо електронноїпошти, WWW, FTP, а такождо телеконференцій- для більшостілюдей, що працюютьу Internet, цього досить.Але умови підключеннярізні. Не всіпостачальникипослуг Internet дозволяютьпрацювати утермінальномурежимі7.

Звичайнепідключенняпроходить попротоколі SLIP(Serial Line Internet Protocol - міжсітьовийпротокол дляпослідовногоканалу) чи РРР(Point-to-Point Protocol - протокол"крапка-крапка").РРР - більш новийпротокол, і вданий час вінмайже витиснувпротокол SLIP. Такийтип підключеннядозволяє вамвикористовуватипопулярніпрограми длядоступу доелектронноїпошти, телеконференціямі вмісту мережі:графіці, текстам,музиці й ін.При підключеннівашому комп'ютерувиділяєтьсятимчасовацифрова адреса(IP-адреса), щоідентифікуєкомп'ютер. Принаступномупідключеннідля комп'ютераможе бути виділенаінша цифроваадреса зі спискудоступних. Длядоступу доосновних службInternet досить тимчасовоїадреси. Існуютьтакож постійніадреси, необхіднідля того, щобвідкрити власнийсервер у мережі.Але навіть привикористаннітимчасовоїадреси і відповіднихнастроюваньможна представитисвій комп'ютеряк сервер начас даногосеансу зв'язку.Єдина незручністьполягає в тім,що вам потрібнобуде повідомлятисвою тимчасовуадресу кожному,кому ви хочетенадати доступдо свого комп'ютера.При наявностіпостійноїадреси це доситьзробити одинраз, а при наявностітимчасового- потрібно щоразпри підключеннідо Internet.

Послугиелектронноїпошти в більшостівипадків безкоштовні,але про усякийвипадок довідайтеся,чи є які-небудьобмеження наїї використання.Деякі провайдеристягують додатковуплату, якщорозмір поштиперевищуєвстановленийліміт.

Поцікавтеся,якого розмірудомашню WWW-сторінкуви зможетебезкоштовнорозміститина серверіпровайдера.Обсяг доступноговам місця повиннийбути не меншодного мегабайту.Ця послуга можеі не знадобитисявам, тому щонайчастішезручніше розміститисвою сторінкуна одному збезкоштовнихсерверів умережі і незалежати відпровайдеру.

Практичначастина

Цільроботи: практичневикористаннядодатків Windowsпри рішенніекономічнихзадач.

Завдання.

Сформуватибазу данихринку м’якихіграшок вм.Павлоградіта провестиобробку інформаціїзасобами MSExcel.

Обов’язковіпитання:

Технологічнийпроцес обробкиінформації.

МетодиMS Excel, які використовуютьсядля обробкиінформації.

Роздрібцін на іграшкив дослідуючомурайоні.

Середньовагомаціна 1 іграшки.

Середніціни в дослідуючихмагазинах.

Найбільшіта найменшіціни на іграшки.

Найбільшіта найменшіціни по магазинах.

1. Вихіднідані.

В данійроботі в якостівихідних данихвикористовуваласьінформаціянадана магазинамим.Павлограда:

ЦУМ;

  1. «Іграшка»;

  2. «Малюк»;

  3. «Дитячийсвіт»;

  4. «Казка».

2. Базаданих

К роботісформованабаза даних, якамістить інформаціюпро іграшки,які продаютьсяв магазинахм.Павлограда.

В базуданих включено90 об’єктів.

Інформаціяпро кожну іграшкумістить:

  • найменування;

  • странавиробник;

  • магазин;

  • ціна.

Базаданих сформованазасобами MSExcel у виглядідвухмірноїтаблиці.

У кожнійстроки таблицірозміщуєтьсяінформація,яка відноситьсядо одного об’єкту(одній іграшкии).

У стобпчикахтаблиці розміщуєтьсяслідуюча інформація:

СтовпчикА – № за порядком

СтовпчикВ – найменування

СтовпчикС – срана виробник

СтовпчикD –магазин

СтовпчикE –ціна

Базаданих розміщуєтьсяна одному листікниги MSExcel.

Змістбази данихпредставленийв додатку А.

В якостіодиниці співвідношенняв даній роботівикористанавартість однієїіграшки.

Обробкабази данихвиконана засобамиMS Excel.

3. Технологічнийпроцес обробкиданих

Перелікосновних етапівтехнологічногопроцесу обробкиінформації,використаногов даній роботі,представленийу табл.1

Таблиця3.1.

Технологічнийпроцес обробкиінформації.

№ п/п

Найменуванняетапу

Змістетапу

1. Збірта реєстраціяінформації

Джерелоінфомації –магазиним.Павлограда:ЦУМ; «Іграшка»;«Малюк»; «Дитячийсвіт»; «Казка».

Методзбиранняінформації– спостереження.

Реєстраціяданих здійснюєтьсяз використаннямклавіатуриПК у середовищіMS Excel.

2. Контрользібраноїінформації

Методконтролю –візуальний.Виконуєтьсяперевіркавідповідностівведеної зклавіатуриінформаціївихідним даним.

3. Зберіганнята накопленняінформаціїо предметнійобласті Збереженняі накопиченняінформаціїздійснюєтьсяна машинномуносії у файліформату MS Excel
4. Пошукі обробка даних Пошукі обробка данихздійснюєтьсязасобами MS Excel
5. Контрольобробки даних

Контрольобробки даних

Здійснюєтьсяшляхом вибірковогопрорахункуокремих розрахунковихвеличин беззастосуваннязасобів MS Excel

6. Висновокрезультатівобробки даних Висновокрезультатівобробки данихздійснюєтьсядля розпечатку
7. Передачаінформації Результатиобробки даниху друкованомувиді передаютьсявикладачу
8. Ухваленнярішення Здійснюєтьсявикладачемна основіретельногоаналізу результативноїінформації

4. Загальнахарактеристикапредметноїобласті

Зібранаінформаціяпро пропозиціюдо продажу відмагазинівм.ПавлоградаЦУМ,«Іграшка»,«Малюк», «Дитячийсвіт» та «Казка»містить інформаціюпро ціни наіграшки у кожномуз магазинів.

За ціми данимиможливи обчислити:

1. По кожнійіграшці:

  • найменшийпоказник цінина кожну іграшку.

  • найбільшийпоказник цінина кожну іграшку.

На основіприведенихданих булапобудованадіаграма 2, приведенау додатку 4, яканаглядно характеризуєці показники.

1. По кожномуз магазинів:

  • середньостатистичнуціну на іграшки,

  • найменшийі найбільшийпоказник цін.

На основіцих даних булапобудованадіаграма 3, приведенау додатку 5, яканаглядно характеризуєці показники.

  • загальнийрівень цін.

Ці дані приведеніу додатку 2.

5. Застосованіметоди MS Excel і MS Word

Змістданого розділу:

  • методи,що були використаніпри введенніданих;

  • захиствід помилокпри введенніданих;

  • організаціязбереженняінформації;

  • описметодів, щоможуть використовуватисядля обробкиінформації;

  • вибірметоду обробкиданих, використовуваногов дійсній роботі;

  • формапредставленнярезультативноїінформаціїі використовуванихінструментівдля представленняінформаціїв даній формі.

6. Результатиобробки інформації

Цінана іграшки, якіувійшли в базуданих суттєвовідрізняється.Так найбільшіціни на іграшкив ЦУМ, а найменшів магазині“Дитячий світ”.Розкид цін наіграшки представленоу Додатку 5.

Таблиця6.1.

Дані просередню, мінімальнута максимальнуціну

в магазинахм.Павлограда.


№ п/п Найменування «Дитячийсвіт» «Іграшка» «Казка» «Малюк» ЦУМ

Середняціна 51,1 73,2 68,3 75,0 138,8

Найбільша 152,0 210,0 200,0 209,0 290,0

Найменша 8,0 10,0 13,0 13,0 30,0

Максимальнута мінімальнуціну на кожнуіграшку можнапобачити утаблиці

Таблиця6.2.

Максимальніта мінімальніціни на іграшки


Найменування Мінімальна Максимальна
п/п
Цінаіграшки Цінаіграшки
1 БджілкаМайя 15,0 17,0
2 Ведмедь 42,0 54,0
3 Вінні-Пух 31,0 39,0
4 Горила 36,0 80,0
5 Жабеня 8,0 13,0
6 Зайчик 16,0 25,0
7 Кенгуру 15,0 15,0
8 Кішка 32,0 35,0
9 Коза-дереза 112,0 150,0
10 КрокодилГена 151,0 240,0
11 Лисичка 39,0 70,0
12 Лялька 40,0 60,0
13 ЛялькаБарбі 21,0 45,0
14 ЛялькаКен 19,0 30,0
15 ЛялькаМарія 18,0 34,0
16 ЛялькаСінді 175,0 230,0
17 Мавпа 110,0 155,0
18 Мишка 9,0 13,0
19 МікіМаус 152,0 240,0
20 Пташка 39,0 62,0
21 П'ятачок 23,0 26,0
22 СлонДенді 180,0 220,0
23 СлонТантор 200,0 250,0
24 Тигр 200,0 290,0
25 Черепаха 48,0 155,0

Всього: 8,0 290,0

7. Висновки

Дані таблиці6.1. та додатку5 дозволяютьзробити слідуючивисновки:

  1. Самівисокі цінина іграшки вЦУМі.

  2. Самінизькі цінив магазині“Дитячий світ”.


Списоклітератури:

  1. БартниковО.С. - Компьютердля руководителя.- М., 1998г.

  2. БеленькийЮ.М. - Microsoft Word 2000 - М.,1999г.

  3. БорландР. - Эффективнаяработа с Word 7/0 дляWin 95 - СПб: Питер,1997г.

  4. БоттЭд. - Microsoft Office, - М.,1996 г.

  5. ВизеМонс Word7.0 для WIN(русская версия)Пер. с нем.- М.:Бином.

  6. ГукинД. - Word для Windows 95 для"чайников".- К.,1996г.

  7. ДенисовВ. - Word 7.0 с самогоначала. - СПб:Питер,1996.

  8. ДжонсЭ., Саттон Д. -Библия пользователяMicrosoft Office Professon для Windows 95 - К.,1996

  9. ИльинаМ.М. – Работас Word 7.0 на примерах.– М: Вост.книжн.компан.

  10. КислопБ. – БиблияпользователяWord – К.: Диалектика,1996 г.

  11. КомисаровД.А., СтанкевичА.Г. – Персональныйучитель поперсональномукомпьютеру.– М, 2000

  12. Лоу,Дуг. Internet Explorer 5 дляWindows для "чайников":Пер. с англ. - М.:СПб.; К.: Издательскийдом "Вильямс",2000.

  13. МансфильдРон - Word for Windows 95для профессионалов.– К., 1997

  14. МарченкоА., Пасько В. - Word for Windows - К., 1997

  15. МелониЭрик - Microsoft Word 97 – К.1997

  16. МуртазинЭ.В. Интернет.Учебник./Муртазин Э.В.- М.: ДМК, 1999.

  17. ПаськоВ. – Microsoft Office 2000. – К., 2000

  18. ПрессБарри, ПрессМарси. Ремонти модернизацияПК. Библияпользователя,3-е издание.: Пер.с англ. - М.: Издательскийдом "Вильямс",2001.

  19. УокенбахДжон – Windows95 для «чайников»- К: Диалектика,96

  20. УокенбахДжон – Библияпользователя– К:Диалетика,1996.


Додаток1

База данихпо цінам наіграшки вм.Павлограді

Додаток2

Підсумкицін у магазинах

Додаток3

Зведенатаблиця

Додаток4

Додаток5


1Опорна мережа(backbone) - "хребет"Internet, що поєднуєкілька супер-комп’ютеровчерез високошвидкіснімережі зв'язку.Основні потокиінформаціїпередаютьсяпо опорніймережі.


2ISDN (Integrated Services Digital Network -цифрова мережаз інтеграцієюпослуг) - міжнароднийтелекомунікаційнийстандарт дляпередачі голосу,даних і сигналівкерування поцифрових мережах.ISDN використовуєдва види сервісу:базовий інтерфейс(basic rate interface) і первиннийінтерфейс(primary rate interface).

3Протоколвизначає методимодуляції,способи корекціїпомилок, компресіїданих і рядінших параметрівдля модемів.


4Однією зфункцій сучаснихмодемів є стискданих при передачі.Так, більшістьмодемів, використовуючивбудованийархіватор,стискаютьтекстові файлимайже вдвічі,а що виконуються- наполовину.Це дозволяєпередаватименшу кількістьданих по мережізв'язку. Модем,що одержавстиснуті дані,повинний виконатизворотнеперетворення.


5Перед покупкоюмодему довідайтеся,які модемивикористовуєваш майбутнійпостачальникпослуг Internet. Найкращепрацюють одинз одним модемиоднієї маркиі моделі. Наприклад,якщо в провайдеравстановленімодеми U.S. Robotics Courier, темає сенс купититаку ж модель.


6Ціни на тусаму модельмодему не повиннізанадто сильновідрізнятися.Якщо вам пропонуютьмодем по явнозаниженійціні, то вартовідмовитисявід покупки,тому що є імовірність,що це підробка.


7Термінальнийдоступ забезпечуєкрім з'єднанняз Internet ще ряд послуг,наприклад даєможливістьзапускатипрограми звашого комп'ютерана комп'ютеріпровайдера.Ця особливістьзручна дляперегляду івидаленняпоштових повідомленьбез завантаженняїх на ваш комп'ютер.Але, з іншогобоку, деякіпоштові програминадають такуможливістьі при використаннізвичайногопідключення.




Overview

1 БД
2 Итоги
Диаграмма1
3 Сводная таблица
Мин и Макс
4 Диаграмма2
По магазинам
5 Диаграмма3

Sheet 1: 1 БД

№ п/п Найменування Страна виробник Магазин Ціна
1 Бджілка Майя Корея «Іграшка» 16.00
2 Бджілка Майя Корея «Малюк» 17.00
3 Бджілка Майя Корея «Казка» 15.00
4 Ведмедь Росія ЦУМ 54.00
5 Ведмедь Росія «Іграшка» 45.00
6 Ведмедь Росія «Малюк» 43.00
7 Ведмедь Росія «Дитячій світ» 42.00
8 Ведмедь Росія «Казка» 42.00
9 Вінні-Пух Україна «Іграшка» 32.00
10 Вінні-Пух Україна «Малюк» 31.00
11 Вінні-Пух Україна «Дитячій світ» 33.00
12 Вінні-Пух Україна «Казка» 39.00
13 Горила Китай ЦУМ 80.00
14 Горила Китай «Іграшка» 55.00
15 Горила Китай «Малюк» 56.00
16 Горила Китай «Дитячій світ» 36.00
17 Горила Корея «Казка» 57.00
18 Жабеня Росія «Іграшка» 10.00
19 Жабеня Росія «Дитячій світ» 8.00
20 Жабеня Росія «Казка» 13.00
21 Зайчик Україна «Іграшка» 25.00
22 Зайчик Корея «Дитячій світ» 16.00
23 Зайчик Корея «Казка» 24.00
24 Кенгуру Україна «Малюк» 15.00
25 Кенгуру Україна «Казка» 15.00
26 Кішка Японія «Іграшка» 32.00
27 Кішка Японія «Малюк» 35.00
28 Коза-дереза Україна ЦУМ 150.00
29 Коза-дереза Україна «Малюк» 120.00
30 Коза-дереза Україна «Дитячій світ» 112.00
31 Крокодил Гена Росія ЦУМ 240.00
32 Крокодил Гена Росія «Іграшка» 175.00
33 Крокодил Гена Росія «Малюк» 174.00
34 Крокодил Гена Росія «Дитячій світ» 151.00
35 Лисичка Україна ЦУМ 70.00
36 Лисичка Україна «Іграшка» 48.00
37 Лисичка Україна «Малюк» 48.00
38 Лисичка Україна «Дитячій світ» 39.00
39 Лялька Росія ЦУМ 60.00
40 Лялька Росія «Іграшка» 45.00
41 Лялька Росія «Малюк» 40.00
42 Лялька Росія «Дитячій світ» 41.00
43 Лялька Росія «Казка» 46.00
44 Лялька Барбі США ЦУМ 45.00
45 Лялька Барбі США «Малюк» 24.00
46 Лялька Барбі США «Дитячій світ» 21.00
47 Лялька Барбі США «Казка» 24.00
48 Лялька Кен США ЦУМ 30.00
49 Лялька Кен США «Дитячій світ» 19.00
50 Лялька Кен США «Казка» 22.00
51 Лялька Марія Україна ЦУМ 34.00
52 Лялька Марія Україна «Малюк» 22.00
53 Лялька Марія Україна «Дитячій світ» 18.00
54 Лялька Марія Україна «Казка» 24.00
55 Лялька Сінді США ЦУМ 230.00
56 Лялька Сінді США «Казка» 175.00
57 Мавпа Японія ЦУМ 150.00
58 Мавпа Японія «Іграшка» 110.00
59 Мавпа Китай «Малюк» 155.00
60 Мавпа Японія «Дитячій світ» 112.00
61 Мишка Корея «Іграшка» 10.00
62 Мишка Корея «Малюк» 13.00
63 Мишка Україна «Дитячій світ» 9.00
64 Мишка Корея «Казка» 13.00
65 Мікі Маус США ЦУМ 240.00
66 Мікі Маус США «Іграшка» 170.00
67 Мікі Маус США «Дитячій світ» 152.00
68 Мікі Маус США «Казка» 177.00
69 Пташка Україна ЦУМ 62.00
70 Пташка Україна «Іграшка» 48.00
71 Пташка Україна «Дитячій світ» 39.00
72 Пташка Україна «Казка» 46.00
73 П'ятачок Україна «Іграшка» 25.00
74 П'ятачок Україна «Малюк» 23.00
75 П'ятачок Україна «Дитячій світ» 23.00
76 П'ятачок Україна «Казка» 26.00
77 Слон Денді США ЦУМ 220.00
78 Слон Денді США «Іграшка» 185.00
79 Слон Денді США «Малюк» 180.00
80 Слон Тантор США ЦУМ 250.00
81 Слон Тантор США «Іграшка» 210.00
82 Слон Тантор США «Казка» 200.00
83 Тигр Україна ЦУМ 290.00
84 Тигр Україна «Малюк» 209.00
85 Тигр Україна «Казка» 200.00
86 Черепаха Японія ЦУМ 155.00
87 Черепаха Україна «Іграшка» 76.00
88 Черепаха Японія «Малюк» 145.00
89 Черепаха Україна «Дитячій світ» 48.00
90 Черепаха Японія «Казка» 140.00

Sheet 2: 2 Итоги

№ п/п Найменування Страна виробник Магазин Ціна



«Дитячій світ» Всего 919.00



«Іграшка» Всего 1317.00



«Казка» Всего 1298.00



«Малюк» Всего 1350.00



ЦУМ Всего 2360.00



Общий итог 7244.00

Sheet 3: Диаграмма1



Sheet 4: 3 Сводная таблица

Сумма по полю Ціна Магазин




Найменування «Дитячій світ» «Іграшка» «Казка» «Малюк» ЦУМ Общий итог
Бджілка Майя
16.0 15.0 17.0
48.0
Ведмедь 42.0 45.0 42.0 43.0 54.0 226.0
Вінні-Пух 33.0 32.0 39.0 31.0
135.0
Горила 36.0 55.0 57.0 56.0 80.0 284.0
Жабеня 8.0 10.0 13.0

31.0
Зайчик 16.0 25.0 24.0

65.0
Кенгуру

15.0 15.0
30.0
Кішка
32.0
35.0
67.0
Коза-дереза 112.0

120.0 150.0 382.0
Крокодил Гена 151.0 175.0
174.0 240.0 740.0
Лисичка 39.0 48.0
48.0 70.0 205.0
Лялька 41.0 45.0 46.0 40.0 60.0 232.0
Лялька Барбі 21.0
24.0 24.0 45.0 114.0
Лялька Кен 19.0
22.0
30.0 71.0
Лялька Марія 18.0
24.0 22.0 34.0 98.0
Лялька Сінді

175.0
230.0 405.0
Мавпа 112.0 110.0
155.0 150.0 527.0
Мишка 9.0 10.0 13.0 13.0
45.0
Мікі Маус 152.0 170.0 177.0
240.0 739.0
Пташка 39.0 48.0 46.0
62.0 195.0
П'ятачок 23.0 25.0 26.0 23.0
97.0
Слон Денді
185.0
180.0 220.0 585.0
Слон Тантор
210.0 200.0
250.0 660.0
Тигр

200.0 209.0 290.0 699.0
Черепаха 48.0 76.0 140.0 145.0 155.0 564.0
Общий итог 919.0 1317.0 1298.0 1350.0 2360.0 7244.0

Sheet 5: Мин и Макс

Найменування Мінімальна Максимальна «Дитячій світ» «Іграшка» «Казка» «Малюк» ЦУМ
п/п
ціна іграшки ціна іграшки




1 Бджілка Майя 15.0 17.0
16.0 15.0 17.0
2 Ведмедь 42.0 54.0 42.0 45.0 42.0 43.0 54.0
3 Вінні-Пух 31.0 39.0 33.0 32.0 39.0 31.0
4 Горила 36.0 80.0 36.0 55.0 57.0 56.0 80.0
5 Жабеня 8.0 13.0 8.0 10.0 13.0

6 Зайчик 16.0 25.0 16.0 25.0 24.0

7 Кенгуру 15.0 15.0

15.0 15.0
8 Кішка 32.0 35.0
32.0
35.0
9 Коза-дереза 112.0 150.0 112.0

120.0 150.0
10 Крокодил Гена 151.0 240.0 151.0 175.0
174.0 240.0
11 Лисичка 39.0 70.0 39.0 48.0
48.0 70.0
12 Лялька 40.0 60.0 41.0 45.0 46.0 40.0 60.0
13 Лялька Барбі 21.0 45.0 21.0
24.0 24.0 45.0
14 Лялька Кен 19.0 30.0 19.0
22.0
30.0
15 Лялька Марія 18.0 34.0 18.0
24.0 22.0 34.0
16 Лялька Сінді 175.0 230.0

175.0
230.0
17 Мавпа 110.0 155.0 112.0 110.0
155.0 150.0
18 Мишка 9.0 13.0 9.0 10.0 13.0 13.0
19 Мікі Маус 152.0 240.0 152.0 170.0 177.0
240.0
20 Пташка 39.0 62.0 39.0 48.0 46.0
62.0
21 П'ятачок 23.0 26.0 23.0 25.0 26.0 23.0
22 Слон Денді 180.0 220.0
185.0
180.0 220.0
23 Слон Тантор 200.0 250.0
210.0 200.0
250.0
24 Тигр 200.0 290.0

200.0 209.0 290.0
25 Черепаха 48.0 155.0 48.0 76.0 140.0 145.0 155.0

Всього: 8.0 290.0





Sheet 6: 4 Диаграмма2



Sheet 7: По магазинам

Найменування «Дитячій світ» «Іграшка» «Казка» «Малюк» ЦУМ
п/п






Середня ціна 51.1 73.2 68.3 75.0 138.8

Найбільша 152.0 210.0 200.0 209.0 290.0

Найменша 8.0 10.0 13.0 13.0 30.0
1 Бджілка Майя
16.0 15.0 17.0
2 Ведмедь 42.0 45.0 42.0 43.0 54.0
3 Вінні-Пух 33.0 32.0 39.0 31.0
4 Горила 36.0 55.0 57.0 56.0 80.0
5 Жабеня 8.0 10.0 13.0

6 Зайчик 16.0 25.0 24.0

7 Кенгуру

15.0 15.0
8 Кішка
32.0
35.0
9 Коза-дереза 112.0

120.0 150.0
10 Крокодил Гена 151.0 175.0
174.0 240.0
11 Лисичка 39.0 48.0
48.0 70.0
12 Лялька 41.0 45.0 46.0 40.0 60.0
13 Лялька Барбі 21.0
24.0 24.0 45.0
14 Лялька Кен 19.0
22.0
30.0
15 Лялька Марія 18.0
24.0 22.0 34.0
16 Лялька Сінді

175.0
230.0
17 Мавпа 112.0 110.0
155.0 150.0
18 Мишка 9.0 10.0 13.0 13.0
19 Мікі Маус 152.0 170.0 177.0
240.0
20 Пташка 39.0 48.0 46.0
62.0
21 П'ятачок 23.0 25.0 26.0 23.0
22 Слон Денді
185.0
180.0 220.0
23 Слон Тантор
210.0 200.0
250.0
24 Тигр

200.0 209.0 290.0
25 Черепаха 48.0 76.0 140.0 145.0 155.0

Sheet 8: 5 Диаграмма3



Міністерствоосвіти і наукиУкраїни

_______________________________

Дніпропетровськийдержавнийуніверситет

_______________________________

Факультетприкладноїекономики

_______________________________

Кафедраекономічноїінформатики

_______________________________


К УР С ОВ А Р ОБ О ТА


здисципліни“Інформатиката комп’ютернатехніка”


на тему:“Методи таспособи підключеннядо мережі Internet


виконаластудентка гр.ЕО-00-01

заочноговідделения

КравченкоО.В.


Перевірив:

доц.Юрченко К.А.


м.Дніпропетровськ,2001р.


Міністерствоосвіти і наукиУкраїни

__________________________________

Дніпропетровськийдержавнийуніверситет

__________________________________

Факультетприкладноїекономики

__________________________________

Кафедраекономічноїінформатики

__________________________________


РЕЦЕНЗІЯ

накурсову роботузадисципліною

“Інформатиката комп’ютернатехніка”


студенткигр. ЕО-00-01 з/в

КравченкоОльги Валеріївни


Курсова роботаза темою: Методита способипідключеннядо мережі Internet.

було виконанов період з 05.11.01р.по 01.12.01р.

Предметнаобласть, щозадана дляпроектуванняу розрахунковійчастині:____________________________________________________________________________________________________________________________________

Основнірезультатироботи:____________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________

Позитивніриси курсовоїроботи__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Недолікикурсової роботи:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Оцінка: затеоретичнучастину_______________________________________

за практичнучастину________________________________________

за захист__________________________________________________

в цілому___________________________________________________


Члени комісії:

_______________________/___________________/

_______________________/___________________/

_______________________/___________________/

«___»_____________200__р.


За в д а н н я

навиконаннякурсової роботиз дисципліни

«Інформатиката компютернатехніка»


Прізвище,ім’ята по батьковістудента КравченкоОльга Валеріївна..

Шифргрупи ЕО– 00 – 01 з/в.

  1. Тематеоретичноїчастини: Методита способипідключеннядо мережі Internet.

Питаннядля розробки______________________________________________

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________

  1. Темапрактичноїчастини Вивченняринку мякихіграшок.

Предметнаобласть:_________________________________________________________________________________________________________________


Програмнесередовище:_____________________________________________________________________________________________________________


Апаратнізасоби:__________________________________________________


Перелікрегламентнихзадач та запитів:

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Датавидачі завдання_______________ Дата здачізавдання______________


Прізвище,і’мята по батьковінауковогокерівника,посада:

ЮрченкоКонстянтинАндрійович,доцент.


________________________________________________________________


Підпис науковогокерівника:___________________


Підпис студента:_____________________________