Смекни!
smekni.com

Методика складання фінансової та статистичної звітності з необоротних активів та амортизації на ВАТ "Демітекс" (стр. 8 из 13)

Звіт про фінансові результати — це звіт про доходи, витрати і результати діяльності підприємства.

Метою складання цього звіту є надання користувачам повної, правдивої і неупередженої інформації про доходи, витрати, прибутки і збитки від діяльності підприємства за звітний період.

Формування фінансових результатів у Звіті про фінансові результати підпорядковане видам діяльності підприємства. Діяльність підприємства поділяється на звичайну, яка включає операційну (основну та іншу), фінансову та інвестиційну. Крім цього в Звіт про фінансові результати включаються результати від надзвичайних подій, тобто тих подій або операцій, які відрізняються від звичайної діяльності підприємства та очікується, що вони не повторюватимуться періодично або в кожному наступному звітному періоді.

Інформація щодо необоротних активів у ф.№2 «Звіт про фінансові результати» наводиться у рядку 260 «Амортизація» , що відображає суму нарахованої амортизації :

- основних засобів;

нематеріальних активів; інших необоротних матеріальних і нематеріальних активів, які прямо включаються до виробничої собівартості продукції(робіт, послуг), до затрат допоміжних виробництв , до виробничих накладних витрат, адміністративних та збутових витрат. Цей рядок заповнюється за дебетовим оборотом рах. 83 «Амортизація» або за кредитовим оборотом рах. 13 «Знос (амортизація) необоротних активів».

Звіт про рух грошових коштів — це звіт, який відображає надходження і видаток грошових коштів у результаті діяльності підприємства у звітному періоді.

Цей звіт входить до складу річної фінансової звітності підприємств. Він складається за звітний період наростаючим підсумком з початку року в тис. гри. Для порівняння інформації у Звіті наводяться дані за аналогічний попередній період.

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 4 «Звіт про Рух грошових коштів» визначає зміст, структуру і формат цього Звіту, який складають усі підприємства крім СМП. Звіт складається за формою № 3 (код ДКУД 1801004).

Мета складання Звіту про рух грошових коштів — надання користувачам фінансової звітності повної, правдивої та неупередженої інформації про зміни, що відбулися у грошових коштах підприємства та їх еквівалентах за звітний період.

Звіт про рух грошових коштів (ф. № 3) складається із трьох розділів, а саме:

Розділ І. Рух коштів у результаті операційної діяльності (рядки 010—170).

Розділ II. Рух коштів у результаті інвестиційної діяльності (рядки 180—300).

Розділ III. Рух коштів у результаті фінансової діяльності (рядки 310—390).

У кожному з трьох розділів у окремих рядках (р. 160, 290, 380) вказується чистий рух коштів від надзвичайних подій за видами діяльності, а в р. 170, 300 і 390 вказується чистий рух грошових коштів за кожним видом діяльності.

Інформація щодо необоротних активів відображається в І розділі рядок 020 «Амортизація необоротних активів».У графі 3 «Надходження» відображається сума амортизації з матеріальних і нематеріальних необоротних активів, яка нарахована за звітний період. Цей рядок заповнюється за даними ф. №2, розділ ІІ р.260 «Амортизація» або за кредитовим рах.13.