Смекни!
smekni.com

Організація процесу аудиторської перевірки та надання інших послуг (стр. 1 из 5)

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВОДНОГО ГОСПОДАРСТВА ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

Кафедра обліку і аудиту

Контрольна робота

з дисципліни:

«Організація і методика аудиту»

на тему:

«Організація процесу аудиторської перевірки та надання інших послуг»


Зміст

1 Рекламне оголошення аудиторської фірми

2 Договір про надання аудиторських послуг

3 Коротка характеристика клієнта

4 План виконання завдання з підготовки фінансової звітності суб’єкта малого підприємництва

5 Програма аудиту поточних зобов’язань за розрахунками з оплати праці

6 Перелік ризиків та типових порушень в системі обліку і внутрішнього контролю

7 Робочі документи аудитора

8 Консультація

Список використаних джерел


1 Рекламне оголошення аудиторської фірми

АФ «Лотос»

Аудиторська фірма «Лотос»

Код за ЄДРПОУ: 31283667

Юридична адреса: вул. Вінницька, 52а, офіс 33, Рівне,

Україна, 33010

Телефон: +38 (0362) 62-03-68

Факс: +38 (0362) 541-03-69

е-mail: bondarets.vita@mail.ru

http://lotos.com.ua

Директор: Бондарець Віталія Василівна, сертифікат

аудитора серії А №007768, виданий рішенням

Аудиторської палати України № 188/4 від 10.04.2006р.

Термін дії сертифікату: до 13.04.2011р.

Вид економічної діяльності: Код за КВЕД: 74.12.0

Найменування: Діяльність у сфері бухгалтерського обліку

Регіон: м. Рівне

Свідоцтво про внесення в реєстр аудиторських фірм та аудиторів, які одноособово надають аудиторські послуги: Номер: 2500

Рішення АПУ: 100 від 30.03.2001 р.

Термін дії: 01.03.2011 р.

Свідоцтво про внесення до реєстру аудиторських фірм та аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, що надають послуги на ринку цінних паперів: Номер: 1144 від 11.04.2006 р.

Свідоцтво про внесення до реєстру аудиторських фірм та аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ: Номер: 001244 від 10.05.2006

Графік роботи:

- понеділок:від 09:00 до 18:00

- вівторок:від 09:00 до 18:00

- середа:від 09:00 до 18:00

- четвер:від 09:00 до 18:00

- п’ятниця:від 09:00 до 17:00

Аудиторська фірма «Лотос» пропонує комплекс рішень для Вашого бізнесу:

АКТУАЛЬНА ПРОПОЗИЦІЯ!!!

Комплексна підготовка річного звіту емітентів цінних паперів (аудит, річний звіт, оприлюднення, подання до ДКЦПФР)

Аудиторські послуги:

- аудит (комплексний) фінансово-господарської діяльності підприємств;

- аудит фінансової звітності, формування статутного капіталу;

- аудит при реорганізації, ліквідації, банкрутстві підприємства;

- трансформація фінансової звітності, складеної за Національними стандартами бухгалтерського обліку в фінансову звітність, складену за Міжнародними стандартами фінансової звітності

Бухгалтерські послуги

Консультаційне обслуговування

Юридичні послуги:

- реєстрація, реорганізація, ліквідація підприємств;

- ліцензування діяльності;

- оскарження рішень контролюючих органів.

Аудиторська фірма «Лотос» працює на професійному ринку з 2001 р. Ми існуємо з однією метою, що полягає в забезпеченні економічного росту й створенні переваг для наших клієнтів у рішенні ними найбільш важливих і невідкладних завдань у розвитку їхнього бізнесу.

Ми гарантуємо конфіденційність, високий професіоналізм, дотримання принципів об'єктивності, чесності, професійної компетентності, етики. Система контролю якості, застосування сучасних технологій, індивідуальний підхід при роботі з кожним клієнтом гарантують високий рівень якості виконуваних робіт, що відповідає самим вимогливим критеріям.

Персонал офісу нараховує 5 висококваліфікованих фахівців – досвідченого сертифікованого аудитора, помічника аудитора, професійних бухгалтерів, юриста. АФ «Лотос» надає аудиторські послуги різним клієнтам.

За період діяльності фірма заслужила довіру та має партнерські відносини з замовниками послуг.

Партнерами фірми є страхові компанії, банки, підприємства всіх форм власності, інші суб’єкти підприємницької діяльності в багатьох галузях господарства, благодійні фонди, громадські організації.

2 Договір на проведення аудиту

ДОГОВІР №23

про надання аудиторських послуг

м. Рівне „29“ грудня 2009 року

Суб’єкт аудиторської діяльності в Україні, незалежна аудиторська фірма „Лотос” (свідоцтво АПУ про внесення в Реєстр аудиторських фірм та аудиторів, які одноособово надають аудиторські послуги №2500 від 30.03.2001р.), (далі – ВИКОНАВЕЦЬ), в особі директора Бондарець Віталії Василівни, яка здійснює свою діяльність на підставі Статуту, з одного боку, та суб’єкта малого підприємництва «Мальва» (далі – ЗАМОВНИК), в особі Іськович Анастасії Юріївни, з іншого боку, уклали даний договір з наступних питань:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. ЗАМОВНИК доручає, а ВИКОНАВЕЦЬ приймає на себе надання аудиторських послуг у формі виконання завдання з підготовки фінансової звітності ЗАМОВНИКА за період з 1 січня по 31 грудня 2009 року у відповідності до вимог чинного законодавства.

1.2. Послуги здійснюються в період з 31 грудня 2009 року до 5 січня 2010 року.

1.3. Мета послуг – задоволення потреб ЗАМОВНИКА з підготовки фінансової звітності суб’єкта малого підприємництва.

1.4. ВИКОНАВЕЦЬ на підставі чинного законодавства, існуючих норм і стандартів, умов цього договору, професійних знань та досвіду самостійно визначає форми і методи.

1.5. ЗАМОВНИК зобов'язується передати ВИКОНАВЦЮ необхідні дані та документи, а також створити умови для виконання завдання, яке вказане в п. 1.1. Невиконання ЗАМОВНИКОМ цієї вимоги дає ВИКОНАВЦЮ право однобічного розірвання договору з відшкодуванням понесених витрат та оплатою виконаної частини процедур.

2. ЗОБОВ’ЯЗАННЯ СТОРІН

2.1. ВИКОНАВЕЦЬ в ході реалізації завдання з підготовки фінансової звітності зобов`язаний:

- дотримуватися вимог чинного законодавства України, Національних нормативів аудиту, Кодексу професійної етики аудитора України;

- уникати прилюдної оцінки дій посадових осіб ЗАМОВНИКА або його персоналу, власників (учасників) та не використовувати ім`я ЗАМОВНИКА і закриті за його рішенням данні в засобах масової інформації;

- зберігати комерційну таємницю відносно отриманої в ході перевірки інформації;

- не вступати в комерційні відносини з клієнтами ЗАМОВНИКА;

- дотримуватися доброзичливості і нейтральності до персоналу ЗАМОВНИКА та до його діяльності в цілому;

- повідомляти керівництво ЗАМОВНИКА про суттєві невідповідності (відхилення) безпосередньо після їх виявлення та ідентифікації в ході перевірки;

- не отримувати від ЗАМОВНИКА його продукцію, роботи або послуги до та в ході аудиторської перевірки.

2.2. ЗАМОВНИК в ході реалізації завдання з підготовки фінансової звітності зобов`язаний:

- забезпечити ВИКОНАВЦЮ доступ до будь-якої інформації, потрібної останньому для виконання робіт за цим договором;

- не втручатися в методику перевірки, організацію роботи персоналу ВИКОНАВЦЯ та відмовитись від тиску на ВИКОНАВЦЯ з метою зміни його професійної думки;

- своєчасно прийняти та сплатити роботу ВИКОНАВЦЯ по цьому договору у відповідності з його умовами.

3. ПОРЯДОК ЗДАЧІ І ПРИЙНЯТТЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ПОСЛУГ

3.1.Зміст, обсяг і термін виконання завдання з підготовки фінансової звітності суб’єкта малого підприємництва ВИКОНАВЦЕМ передбачається у календарному плані послуг і особливих умовах. Необумовлені послуги можуть бути виконані на прохання ЗАМОВНИКА за окрему плату по додатковому договору.

3.2. Після завершення послуг ВИКОНАВЕЦЬ надає ЗАМОВНИКУ акт здачі-прийняття результатів наданих послуг з додатком документів, що передбачені договором.

3.3. У випадку, коли виконані процедури не відповідають умовам договору, протягом трьох днів після їх завершення, ЗАМОВНИК повинен надати мотивовану відмову від прийняття виконаних послуг у вигляді двобічного акту із зазначенням необхідних доробок і термінів їх виконання. Якщо у визначений термін ВИКОНАВЕЦЬ не отримав підписаний акт здачі-прийняття або мотивовану відмову, послуга вважається прийнятою з виконанням усіх умов договору. Акт без підпису ЗАМОВНИКА може бути пред'явлений для оплати при наявності запису «Зауваження ЗАМОВНИКА у визначений термін не надійшли».

3.4. Якщо в процесі роботи з'ясується її недоцільність, то питання про її продовження, припинення розрахунків вирішується договором сторін на підставі двобічного акту.

4. ВАРТІСТЬ ПОГОДЖЕНИХ ПРОЦЕДУР ТА ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

4.1. За надані аудиторські послуги стосовно виконання завдання з підготовки фінансової звітності суб’єкта малого підприємництва ЗАМОВНИК здійснює ВИКОНАВЦЮ оплату у розмірі 600 гривень.

4.2. Оплата може здійснюватись за надані послуги поетапно або авансовим платежем.

4.3. Після підписання договору ЗАМОВНИК на протязі трьох днів перераховує ВИКОНАВЦЮ аванс у розмірі 50 % вартості послуг.

4.4. Остаточний розрахунок згідно договору, здійснюється протягом трьох днів після завершення послуг.

4.5. За затримку розрахунку ЗАМОВНИК сплачує штрафні санкції у розмірі одного відсотка за кожний день затримки, але не більше 50 % від загальної суми платежу. Оплата штрафних санкцій не звільняє від виконання договірних зобов'язань і проведення остаточних розрахунків.

5. ПРАВА СТОРІН

5.1. Кожна з сторін цього договору має право припинити його дію. Для цього одна з сторін повинна письмово сповістити іншу про наміри припинити роботи за цим договором з обгрунтованим поясненням свого рішення. При цьому таке повідомлення сторона-ініціатор припинення дії договору зобов`язана здійснити повідомлення другої сторони не пізніше ніж в 3 дні після початку робіт. Якщо цей термін буде порушено, то сторона-ініціатор припинення дії договору виплачує іншій стороні договору компенсацію у розмірі 50 % від загальної вартості робіт за п. 4.1. цього договору.