Смекни!
smekni.com

Планування промислового будинку (стр. 2 из 3)

Вікна - сталеві панелі, номінальним розміром по фасаду 6´1,2 м та 6´1,8 м. При висоті прорізу до 20 м панелі встановлюються безпосередньо одна на одну та скріплюються болтами М12. Навантаження від ваги віконного заповнення передається на стінову підвіконну панель через жорсткі прокладки, які установлюються у нижньому зазорі під стійками рами. Панелі поділяються на ті що відкриваються та глухі, двошарового засклення. Панелі складаються з несучої рами, яка виконується з холодногнутих профілів які з’єднуються точечною заваркою. У панелях, що відкриваються до рами підвішені засклені рами, які зварюються з двотавриків розміром 45´45´3,8 мм. В нижніх панелях відкривання ручне, в верхніх за допомогою електроприводу. Скло у панелях окантоване резиновим профілем. Для зменшення можливості появи конденсату на внутрішній поверхні панелей зазор між ними заповнюють теплим розчином . Серія ПР-05-50/71.


Пожежні драбини - вертикальні, сталеві, шириною 0,6 м. Тетива драбини виконується з металевого кута 75´6 мм. Щаблі накладні з одного прута діаметром 18 мм. Крок щаблів 300 мм. При висоті підйому більш 4,2 м драбина оснащена огородженням. Серія 1.459-2.

Ліхтар - аераційний шириною 6 м, складається з ліхтарних панелей та ліхтарних ферм. Покриття ліхтаря таке ж як і на всій площі покриття. Водозбіг з ліхтаря зовнішній, неорганізований. Торець ліхтаря утеплений виконують тришаровим по сталевому каркасу: з зовні - хвилясті азбестоцементні листи, потім цементний фіброліт та в середині пласкі азбестоцементні листи. Висота віконних плетінь 1500 мм відкриваються повертаючись навколо вертикальної осі за допомогою електричного приводу. У торцях ліхтаря передбачені металеві вертикальні драбини. На відстані 3 м від поздовжніх сторін ліхтаря розташовані вітровідбивні панелі. Вітровідбивні панелі монтуються на каркасі який складається із стійок, ригелів та розкосів. Панелі зв’язують поверху з ригелями ліхтарних ферм.


Література

1. Шерешевский И.А. Конструирование гражданских зданий . Учеб. пособие для техникумов.-Л.: Стройиздат. Ленингр. отд-ние, 1981. - 176 с.

2. Трепененков Р.И. Альбом чертежей конструкций и деталей промышленных зданий: Учеб. пособие для вузов. - 3-е изд., перераб. и доп. - М.: Стройиздат, 1980. - 284 с.

3. СНиП ІІ-3-79. Строительная теплотехника / Госстрой СССР.-М.: ЦИТП Госстроя СССР, 1986.-32 с.

4. Руководство по теплотехническому расчету и проектированию ограждающих конструкций зданий / НИИСФ. - М.: Стройиздат, 1985. - 141 с.

5. СНиП 2.01.01-82. Строительная климатология и геофизика / Госстрой СССР.-М.: Стройиздат, 1983.-136 с.

6. СНиП ІІ-4-79. Естественное и искуственное освещение / Госстрой СССР.-М.: ЦИТП Госстроя СССР, 1980.-42 с.

7. Методичні вказівки по виконанню архітектурно-конструктивного проекту виробничого будинку для студентів спеціальності 2903 всіх форм навчання / Укл. Г.Л.Волик, О.І.Юрін. - Полтава: ПолтІБІ, 1993. - 28 с.

8. Методичні рекомендації:/ Теплотехнічні розрахунки огороджуючих конструкцій будівель для студентів спеціальностей 7.092101, 7.092103, 7.092104, 7.092108, 7.120101, 7.120102 / Полтава: Полтавський державний технічний університет імені Ю. Кондратюка, 2001.- 61с.


Додаток 1

Теплотехнічний розрахунок зовнішньої стіни

Вихідні данні:

- розрахункова температура внутрішнього повітря

;

- відносна вологість внутрішнього повітря

;

- район будівництва м. Одеса.

Розрахункова схема огороджуючої конструкції

По табл. 1 [3] визначаємо вологісний режим приміщення - сухий.

По дод. 1* [3] визначаємо зону вологості району будівництва - суха.

По дод. 2 [3] визначаємо умови експлуатації огороджуючої конструкції А.

По дод. 3* [3] визначаємо розрахункові коефіцієнти теплопровідності і теплозасвоєння матеріалів шарів огороджуючої конструкції:

- залізобетон

,

;

- Повітряний прошарок

,

;

- Мінвата

,

;

- Повітряний прошарок

,
;

- залізобетон

,

;

Визначаємо потрібний опір теплопередачі огороджуючої конструкції за формулою

,

де

- коефіцієнт, що враховує положення зовнішньої поверхні огороджуючої конструкції по відношенню до зовнішнього повітря по табл. 5;

- розрахункова температура внутрішнього повітря,
;

- нормативний температурний перепад між температурою внутрішнього повітря і температурою внутрішньої поверхні огороджуючої конструкції,
, приймається по табл. 6. Для промислових будівель з сухим вологовим режимом приміщень визначається за формулою, але не більш 10

,

де

- температура крапки роси,
, визначається в наступній послідовності:

- використовуючи значення,

по табл. 2, дод. 4 [4] визначаємо максимальну пружність водяної пари
внутрішнього повітря

;

- визначаємо пружність водяної пари внутрішнього повітря

,

де

- відносна вологість внутрішнього повітря, %.

- використовуючи значення

, по табл. 2, дод. 4 [4] визначаємо температуру точки роси
,
.

;

Приймаємо

- коефіцієнт тепловіддачі внутрішньої поверхні огороджуючої конструкції,
, який приймається по табл. 4* [3];

- розрахункова зимова температура зовнішнього повітря,
, приймаємо відповідно до п. 2.3* [3] з урахуванням величини теплової інерції D. Визначення
виконується в такій послідовності:

- приймаємо величину теплової інерції в межах 1,5>D

- використовуючи прийняте значення D, по табл. 5* [3] визначаємо назву розрахункової зимової температури

- середня температура найбільш холодної доби забезпеченістю 0,92

Визначаємо потрібний опір теплопередачі огороджуючої конструкції за формулою


Визначаємо товщину шару утеплювача за формулою

- коефіцієнт приймається по табл. 9а* [3]