Смекни!
smekni.com

База даних "Кафедра" в Access з меню MDI (стр. 7 из 7)


Висновки

 

В даної курсовоїроботі було розроблено:

1. Інфологічнумодель предметної області „Кафедра” в загальному проектному представленні набазі ER-моделі („сутність-зв’язок”).

2. Логічну(концептуальну) схему бази даних на базі інфологічної моделі предметної областіі композиційної схеми БД з застосуванням ручної процедури побудови логічноїсхеми БД.

3. Інтерфейскористувача інформаційної системи.

4. Програму намові Pascal згідно розробленого інтерфейсу.

5. Запити на мовіSQL до бази даних відповідно варіанту.

6. Операціїреляційної алгебри об’єднання (R = R1 U R2), перетину (R = R1 ∩ R2) ідекартового добутку (R = R1 x R2) будь яких двох відношень логічної схеми базиданих.

7. Презентаціюкурсового проекту в Power Point.

При практичном опрацюванні курсового проекту ми побачили, що MS Access -це не тільки могутня, гнучка і проста у використовуванні СУБД, але і системадля розробки працюючих з базами даних додатків. За допомогою  Access ви можетестворити додаток, що працює в середовищі  Windows  і повністю відповідне вашимпотребам по управлінню даними. Використовуючи запити, ви можете вибирати іобробляти в таблицях інформацію, що зберігається. Можна створювати форми длявведення, перегляду і оновлення даних, а також використовувати  Access  длястворення як простих, так і складних звітів. Форми і звіти «успадковують»властивості  базової таблиці або запиту, так що в більшості випадків вивказуєте формати, умови на значення і деякі інші характеристики даних тількиодин раз. До числа наймогутніших засобів  Access відносяться засоби розробкиоб'єктів  -  Майстри,  яких ви можете використовувати для створення таблиць,запитів різних типів форм і звітів, а також кнопок і інших атрибутіввбудованого Visual Basic, просто вибравши за допомогою миші потрібні опції. Щобповністю автоматизувати роботу вашого додатку, за допомогою макросів  Access вилегко зв'яжете дані з формами і звітами. Ви можете  створити більшістьдодатків, не написавши ні єдиного рядка програми, але якщо вам необхідностворити щось вже дуже витончене, то на цей випадок  Microsoft Access надаємогутню мову програмування -  Microsoft Access Basic.

 І, нарешті, всі ці засоби дозволяють створювати додатки, що працюють нетільки з базою даних  Access, але і з іншими найпоширенішими базами даних. Вашдодаток може працювати безпосередньо з  файлами dBASE, з базами даних Раrаdох,  FохРrо і будь-якою базою даних, підтримуючих ОDВС. Ви зможете такожлегко імпортувати дані з текстових  файлів, документів текстових процесорів іелектронних таблиць (і експортувати дані в них).

Microsoft Accessмає безліч областей застосування:  на малому підприємстві; в роботі законтрактом, коли ви розробляєте прикладні програми за замовленням абовиступаєте в ролі консультанта; у великих корпораціях, коли ви виступаєте вролі координатора виробничих інформаційних систем і навіть у сфері домашньогозастосування.


Списоквикористаної літератури

1.                 ХаритоноваИ.А., Михеева В.Д. Microsoft Access 2000: Разработка приложений. – СПб.: БХВ,2000. – 832 с.

2.                 РобинсонС. Microsoft Access 2000: - СПб.: Издательский дом Питер, 2002. – 512 с.

3.                 ВейскасДж. Эффективная работа с Microsoft Access 2000: СПб.:  Питер-Пресс, 2002. –1040 с.

4.                 ДженнингсР. Использование Microsoft Access 2000: Специальное издание. - Издательский дом«Вильямс», 2002. – 1152 с.

5.                 СправкаMicrosoft Access 2002.//Корпорация Microsoft (Microsoft Corporation), - 2001.

6.                 СправкаMicrosoft Power Point 2002.//Корпорация Microsoft (Microsoft Corporation), -2001.

7.                 СитникВ.Ф. та ін. Основи інформаційних систем – К.:КНЕУ, 2001

8.                 БерезаА.М. Основи створення інформаційних систем – К.:КНЕУ, 2001

9.                 Информационныесистемы в экономике. Под редакцией профессора В.В.Дика – М.:Финансы истатистика, 1996

10.             СмирноваГ.Н, Сорокин А.А., Тельнов Ю.Ф. Проектирование экономических информационныхсистем – М.:Финансы и статистика, 2003