Смекни!
smekni.com

Специфічні та неспецифічні дерматити молочної залози (стр. 2 из 2)

7. Несправжня віспа

Несправжня віспа (псевдовіспа, або вітряна віспа) па відміну від справжньої віспи виявляється більш випуклими вузликами, як: не западають і не мають червоного номска. швидше ві рішаються кіркою і не такі оолючі. Вони не призводять до порушення загального стану тварини , не забажають процесу доїння , мабуть, тому не призводять до зниження надоїв.

8. Тріщини шкіри дійок

Причини: часте зволоження і пересихання, неправильне доїння, пошкодження при смоктанні.

Клінічніознаки: шкіра діііок суха, покрита дрібними поперечними або поздовжніми тріщинами, кірочками, які мають червоний запальний обвід. Опіки болючі, корови непокояться при доїнні, б'ють кінцівками, то призводить до порушень молоковіддачі і виникнення маститу.

Лікування. Оригінальними і ефективними є нові розробки вітчизняної фірми «Продукт» — протизапальний крем «Доктор», до складу якого входять етоній, екстракт ромашки, рослинна олія, гліцерин, тривітамін та емульгатори і протимікробний крем «Доктор» (декаметоксин. олія рослинна, гліцерин, тривітамін, емульгатори). Нарівні з протизапальною, перший із цих кремів має десенсибілізуючу і місцево анестезуючу дію, посилює процеси регенерації тканини, а другий виявляє виражену антибактеріальну активність, посилює процеси регенерації.


Список використаної літератури

1. Лекції з ветеринарного акушерства/ Д.С. Гришко – Харків: «Прапор», 2003. – 400 с.

2. Ветеринарне акушерство, гінекологія та біотехнологія відтворення тварин з основами андрології під редакцією В.А. Яблонського. К.: «Урожай», 2003. –640с

3. Довідник лікаря ветеринарної медицини/ П.І. Вербицький,П.П. Достоєвський. – К.: «Урожай», 2004. – 1280с.

4. Справочник ветеринарного врача/ А.Ф Кузнецов. – Москва: «Лань», 2002. – 896с.

5. Справочник ветеринарного врача/ П.П. Достоевский, Н.А. Судаков, В.А. Атамась и др. – К.: Урожай, 1990. – 784с.