Смекни!
smekni.com

Використовування кольорової гамми, макiяжу, зачісок i конструктивних рiшень костюма у спортсменiв-танцюристiв (стр. 6 из 7)

В макіяжі соковиті кольори помади. Дуже ефектно виглядати яскраво-червоний. Помада і рум'яна прозорого бургундського або коричневого кольору. Не забувайте підкреслити соковитий колір своїх очей. Обведіть їх товщими лініями вугільного, сливового, сірувато-зеленого або коричневого кольору і м'якими нейтральними тінями для вік - рожевими і сірими (якщо вам йдуть холодні тони) або персиковими і сірувато-зеленими (якщо до особи теплі).

Жінки світлого типу: світло-весняний або світло-річний

Кольори вашого костюма варіюються від кольору верблюжої шерсті, сірувато-бежевого і темно-сірого аж до ніжного сірувато-голубого. Уникайте темних тонів, які знебарвлять вас, наприклад чорного або вугільного. Ваш білий - колір слонячої кістки, але коли ви хочете скористатися більш сильними кольорами, наприклад морським голубим, краще віддати перевагу чому-небудь пастельних тонів - персиковий, жовтувато-коричневий, лимонний, рожевий або блакитно-голубий. Ви можете дозволити собі і яскраві кольори, але стежите за тим, щоб вони не були дуже електричними. сильно-голубому краще віддати перевагу чистому середньо-голубому. Соковитий пурпурний може вас «убити», але якщо ви поекспериментуєте і змішаєте його з голубим, то справите належне враження. Ви відмінно виглядаєте в голубувато-зеленуватих тонах. З червоних відтінків вам понад усе підійдуть чисті кольори, проте не дуже глибокі або темні.

Помада і рум'яна переважно лососевого або теплого рожевого кольору, або вершково-рожевого, якщо вам йдуть голубі тони. Уникайте холодної або перламутрової помади, найвдаліша - матова, середніх відтінків. Підкресліть очі. Скористайтеся голубувато-зеленими, сірими і синіми лініями. Тіні для вік: колір абрикоси або шампанського, какао і м'який сірий.

Жінки теплого типу: теплий весняний або теплий осінній.

Деякі відтінки сірого і синього для вас дуже важкі, вони не підкреслять ваших природних фарб. Краще скористатися золотисто-коричневими, оливковими кольорами, кольором верблюжої шерсті і рудуватими відтінками - вони для вас надзвичайно вдалі Шукайте жовті, червоні або зелені тони. Уникайте білого, замість нього використовуйте костюми кремового або жовтувато-коричневого кольору. Вибирайте червоний. Голубі кольори краще підійдуть вашій зовнішності, якщо ви «відтінятимете» їх зеленим. Чорного краще уникати.

Теракотові або коричневі помада і рум'яна. Уникайте червоної помади з голубим відтінком - це для вас згубно. Ваші очі стануть яскравими, якщо ви підведете їх зеленим олівцем або, якщо у вас голубі очі, - зеленовато-голубим. Віка припудрите абрикосовою або світло-золотою пудрою і покладете бронзові, мідні або коричневі тіні.

Жінки холодного типу: холодний літній і холодний зимовий.

Принципи створення костюма: виключіть більшість коричневих, бежевих, хакі і кремові тони. Ваші холодні природні фарби виглядатимуть свіжими в поєднаннях з голубою і рожевою колірною гаммою. Основні нейтральні кольори для вас - синій і вугільний, строге враження від яких повинен пом'якшити білий або комбінація з ліловим, пастельно-голубим, рожевим або ніжно-фікусовим кольором. Ваш червоний повинен бути голубого відтінку. Занадто різкі або яскраві кольори можуть «убити» вас. Краще направити увагу на соковитість і м'якість.

Макіяж: світла помада може старити вас, тому треба вибрати таку, яка усилювала б колір ваших очей. Кароокі жінки холодного типу можуть користуватися помадою і рум'янами соковитих голубувато-червоних і сливових відтінків, тоді як блакитнооким підійдуть м'які рожеві тони. Віка припудріть ніжною рожевою пудрою і нанесіть сірі, сині або кольори сливи тіні. Обведіть очі лініями таких же кольорів.

Жінки яскравого типу: яскравий весняний або яскравий зимовий

Принципи створення костюма: користуйтеся світлими і темними кольорами упереміш або ж одним виразним самостійним кольором. Чорний, вугільний, голубий і червоний складають основу, яку ви можете комбінувати з багатьма іншими відтінками. Ніжні монохроматичні кольори можуть вас просто спотворити. Пам'ятайте, ваші помітні природні фарби можуть приголомшити оточуючих, якщо ви обмежите кольори свого костюма такими, як чорний і темно-синій. Лагіднітиме це враження більш світлими тонами.

Макіяж: ваші природні фарби дуже виразні - таким винен бути і ваш макіяж. Чистий червоний, полуничний або інтенсивно-рожевий вдало доповнять більшість ваших туалетів. Спробуйте для рум'ян колір сливи (холодний відтінок) і лососевий (теплий відтінок) і визначите, при якому ви справляєте більш природне враження. Ваші очі повинні бути в центрі уваги, тому не забувайте їх підкреслити. Пристосуйте тіні для вік до інтенсивності кольору очей: більш ніжні тіні, якщо ви блакитноока (опалово-рожевий з вугільним або темно-синім), і більш сильні тіні, якщо у вас очі кольору горіха або каштана (абрикосовий із сливовим або ялиново-зеленим).

Жінки пом'якшеного типу: пом'якшений літній або пом'якшений осінній.

Принципи створення костюма: в яскравих кольорах ви виглядаєте кричуще. Кольори повинні бути стриманими і гармонійними. Вишуканіше ви виглядатимете в костюмі монохроматичних кольорів, тобто світлих і темних відтінків одного кольору. Можете спробувати комбінувати колір слонячої кістки темно-сірий, олов'яний, бронзовий. Чорне і біле може подавити ваші м'які, літні природні фарби.

Вам потрібен макіяж, який би пожвавив вас, але експериментуючи з різкими кольорами, ви можете справити враження «розмальовувала». Ваш макіяж повинен бути літнім і гармонійним по тону. Не дуже темним, не дуже світлим - вам достатньо помади і тіні для вік. Для макіяжу якнайбільше підійдуть теракотові (якщо у вас темний відтінок шкіри) або вершково-рожеві (якщо у вас холодний відтінок шкіри) посаду і рум'яна. Віддавайте перевагу нейтральним тіням для вік перед строкатими, щоб підкреслити природний колір ваших очей. Спробуйте тіні ніжного кольору какао, сірі або ніжно-голубі в поєднанні з майже безбарвним освітлювачем, наприклад кольори блідого кавуна.

В конструюванні іміджу існує така деталь, як вибір макіяжу залежно від кольору волосся. В створенні жіночого шарму це має значення «ефекту родзинки».

Відомий французький візажист Діана Крістель вважає, що підбір варіантів макіяжу залежно від кольору волосся - головний орієнтир іміджевої самопрезентації. Багато жінок віддають перевагу сьогодні мідним відтінкам зачісок. Не радимо цю гамму круглолицим, а також тим, у кого колір особи дуже блідий або дуже смуглявий. Блондинкам, що віддають перевагу холодній гаммі, рекомендуються рожеві, сірі, сливові і сіро-голубі тіні, бежевий або рожевий тональний крем. Теплу гамму у блондинок створюють каштанові або мідні тіні для вік при золотисто-бежевому тоні особи. Решта макіяжу стримана, помада може бути яскравою. Чорноволосим жінкам не слід застосовувати яскравих і так званих чистих кольорів. Сірі і рожеві тіні «пом'якшують» погляд. Каштанові відтінки волосся нейтральні. Якщо волосся мідно-каштанового відтінку, а очі кольору лісового горіха, то перевага слідує віддати світло-бежевому тону особи. Очі підкреслюються поєднанням тіней коричневого і рудуватого кольорів або золотистого і кольори листя. Рум'яна і губна помада у такому разі - мідних і коричнево-оранжевих відтінків. Якщо волосся попелясто-каштанове, а очі карі або голубі, тон особи рожевий. Макіяж очей - жовтувато-каштановий з бежево-рожевим.

Вибір зачіски має свої правила, в короткій формі познайомимося з ними.

Перше правило. Зачіска вибирається з урахуванням фігури

Крупна і висока жіноча фігура: середня довжина волосся повинна бути до точки вуха, збільшений їх об'єм на скроневій частині.

Маленька і повна фігура: їй підійдуть хвилі або легкі кучері, що йдуть в тім'яну зону.

Маленька і худенька жінка: лінія каре - короткий і подовжений варіант, збільшений об'єм волосся біля вушних областей і скронь.

Друге правило. Зачіска вибирається з урахуванням типу особи. Особливі проблеми з вибором зачіски для тих, у кого овальне обличчя. До круглого лиця підійде каре класичного або романтичного стилю. Людині з квадратним лицем не слід відкривати лоб, рекомендується чубком прикривати верхню лобову зону.

Існують коректування окремих частин лиця. Так, довгий ніс вимагає напуску волосся, кирпатий - використовувати кучері. Скошене підборіддя виправляють волосся або зачіска з проділом, що зачесане назад.

Третє правило. При виборі зачіски слід брати до уваги форму голови. Якщо помітно виражена тім'яна частина, то бажана стрижка, що збільшує об'єм тім'яної частини. Якщо скошена лінія лоба, то краще всього довге волосся в області чубчика.

Вибір зачіски - процес дуже індивідуальний. Він не повинен залежати від моди і стереотипів, що склалися.

Рекомендації по конструктивних рішеннях при створенні костюма.

При виконанні костюмів треба звертати увагу:

1. На лінію талії. Для фігури з високою талією потрібно лінію занижувати, для фігури з низькою талією лінію не підкреслюють, звичайно завищують.

2. На акценти. Для фігури з високою талією роблять поперечні складки, прикраси, в основному, на лінії стегон; для фігури з низькою талією підкреслюють лінію грудей, плечей.

3. Колір тканини

Приклади. Костюм з тигрової тканини несе в собі заряд енергії, навіть агресії, звіриної пластики. Вирізи з боків по лінії талії у фігури з високою талією зорово подовжують тулуб, роблячи фігуру більш пропорційною, а для фігури з низькою талією виріз треба робити під грудьми, вище лінії талії. Що зорово укорочує корпус і робить фігуру пропорційної.

При створенні костюмів для ансамблю, не дивлячись на те, що вони однакові, для кожної фігури костюми шиються по-різному. Для фігури з високою талією чорна лінія починається нижче лінії талії, а для фігури з низькою талією вона починається вище за лінію талії. Також міняється довжина низу спідниці, для фігури з короткими ногами довжина трохи коротше.