Смекни!
smekni.com

Музеї Англії, Шотландії, Уельсу (стр. 3 из 4)

АДРЕСА: Cromwell Road, London SW7

Станція метро GLOUCESTER ROAD

1.1.9. Музей науки

Музей славиться насамперед своїми виставками, від яких діти звичайно приходять у захват. Досягнення науки представлені тут у всій повноті, але в захоплюючій формі і без усякої нудьги.

АДРЕСА: Exhibition Rd., South Kensington, London SW7

Станція метро SOUTH KENSINGTON

1.1.10. Музей чаю і кави

Музей знаходиться на Темзі, у тім місці, де коли те вивантажували по 6000 ящиків чаю в день. Засновник музею – пан Брамах, торговець і власник кавових і чайних плантацій. У колекції - 1000 різних чайників. Представлено історію чаю від Китаю до Англії, лондонські чайні плантації XVIIІ ст., індійський чай і модні кава-бари в Сохо з 50-х рр. до наших днів. Брамах особисто проводить екскурсії.
АДРЕСА: The Clove Building, Maguire St.South of the River, London SE1.

Станція метро LONDON DUNGEON.

1.1.11. Музей Шерлока Холмса

Бейкер-стріт - адреса героя детективних історій, придуманих сером Артуром Конан Дойлом, добре відомий шанувальникам знаменитого письменника в усьому світі. Квартира Шерлока Холмса відтворена по її описі в добутках Конан Дойла. Ви відчуєте атмосферу того часу і згадаєте сюжети багатьох захоплюючих розповідей, у яких головними діючими обличчями були детектив надзвичайного розуму Шерлок Холмс і його вірний друг доктор Ватсон.
АДРЕСА: 221 Baker Street, London NW1

Станція метро BAKER STREET

1.2. ЙОРК

1.2.1. Мінстерський Собор

Йорк Мінстер пережив безліч пожеж, неодноразово перебудовувався. Готика, середньовічні вітражі, чудові квадратні вежі. Перша дерев'яна церква на його місці була зведена в 627 році, а собор, що дійшов до нас, будувався в 1070 - 1472 роках. Його ранньоготичні середньохрестя з'явилися в 1265 році, готичні неф і колонний зал - наприкінці XIII століття, хори і вежі в стилі "перпендикулярної гірки" - у XIV - XV століттях. Західний фасад з високим вітражним вікном (1338) і багато оздобленим ліпленням центральним порталом, вважається одним із найкрасивіших серед подібних.
Поруч із собором розташована колишня резиденція його скарбника, де зараз розміщається музей предметів стародавнього оздоблення і картин.

1.2.2. Центр вікінгів Йорвік

Йорвікский центр вивчення вікінгів у м. Йорк, створений для вивчення Коппергейтського городища, уже більше десяти років влаштовує подорожі на машині часу - в епоху вікінгів. Барвисті представлення і справжні знахідки археологів. Центр відтворений по археологічних планах і деяких елементах, виявленим при розкопках. По цьому центрі мандрівники пересуваються на спеціально сконструйованих так званих "капсулах часу".

1.2.3. Фортеця Кліффордс

З могутньої фортеці Кліффордс, що входила в 1262 р. до складу древніх укріплень Вільгельма Завойовника, відкривається мальовнича панорама міста. Сьогодні в фортеці знаходиться Музей народного мистецтва, що розповідає про історію і повсякденне життя міста.

1.2.4. Йоркширський музей

У Йоркширському музеї (Yorkshire Museum) на Museum Street представлені археологічні знахідки доісторичної, римської й англосаксонської епох, а також часів вікінгів і Середньовіччя.

1.3. Ліверпуль

1.3.1. Ліверпульский музей

Більш мільйона експонатів розміщені в 20 галереях – від Центра сучасної історії до Планетарію.

Ліверпульский музей

Експонат біологічної колекції

Експонат геологічної колекції

Експонат зоологічної колекції

1.3.2. Художня галерея "Уолкер"

Чудові збори європейського мистецтва, вікторіанских і прерафаелітських полотнищ, сучасне мистецтво. Скульптурна галерея відзначена спеціальним призом.

1.3.3. Музей "Бітлз"

При вході в музей ненав'язливо звучить музика - старі записи "Бітлз", і атмосфера створюється вже біля входу. Музей складається з цілої анфілади залів, що розповідають і показують Історію Бітлз. Саме історію Бітлз, а не історію Джона, Пола, Джорджа і Ринго.

Атмосфера відтворюється ретельно – з перших кроків зівсюди звучить музика групи: ранні записи в перших залах, більш пізніші - в наступних. Фотографії ранніх виступів і замітки з місцевої газети проходять під "Free as a Bird", опублікованої недавно Йоко Оно, присвячений The Cavern: звучить музика, чутні верески перших поклонниць-фанаток, напівп'яне бурмотання відвідувачів і дзенькіт пивних кухлів.

У вузькому залі "Бітломанії" на телемоніторах Бітлз нескінченно йдуть від літака, з яким вони повернулися з першого турне по Америці, а праворуч на цілій стіні таких же чорно-білих моніторів - ревуча юрба зустрічаючих, що верещить, весь цей шум йде під "Back in USSR".

Зал Yellow Submarine наповнений звуками, що булькають; кадри відомого мультфільму можна переглянути через перископи, змонтованих де тільки можливо. Поруч сама Жовта Субмарина, можна пройти в усередину, покрутити ручки і маховички, помилуватися через перископ на восьминога під звуки So Lonely People під акомпанемент повітряних пухирців, що лопають.

При переході до залу Sergeant Pepper несподівана зустріч з Penny Lane: це апарат, називаний Penny Lane Machine, у який потрібно опустити монетку в одне пенні (а поруч – ще дві монетки по 20 пенсів), уштовхнути наповнений монетами лоток усередину конструкції, покрутити ручку, і за склом видно, як монетка падає між пальців, розплющується, прокочується по хитрому механізмі і падає в підставлену руку. Профілю Її Величності на ній тепер немає, як і напису "One penny", зате там цілих чотири обличчя анфас і напис "Albert Dock. The Beatles Story. Liverpool".

Два останніх зали музею – це останні роки групи, дискографія різних країн. У першому з них звучить Abbey Road.

Наступний зал – зал Леннона. У цьому залі звучить тільки Imagine, повторюючись знову і знову через невеликі паузи, а сам зал усім знайомий по відомому кліпі: на білому роялі лежать окуляри, піднімається кришка рояля, але клавіші не рухаються, відкриваються ставні на височенних вікнах і звучить Imagine. Знову і знову. Ставні закриваються, музика стихає, опускається кришка рояля, повільно гасне світло. І знову підніметься кришка, знову відкриваються ставні – звучить Imagine.

На виході з музею – магазин музейних сувенірів. Але буклетів фотографій самих залів музею немає: музейники свято дотримують свої права на дохід, та й ніякі фото і буклети будуть нездатні передати ту унікальну атмосферу музею.

1.4. Манчестер

1.4.1 Манчестерський музей

Найбільша у Великобританії за межами Лондона египтологічна колекція.

1.5. Бірмінгем

1.5.1 Музей мистецтв