Смекни!
smekni.com

Виробництво шпалер і вимоги до їх якості (стр. 4 из 4)

Гомельська шпалера визнані кращою продукцією року в Республіці Бєларусь 2001 - 2005 р. і кращими товарами Республіки Бєларусь на ринках Російської Федерації 2001 -2005 р.

ВИСНОВОК

Паперова шпалера зручні тим, що вони легко наклеюються, також легко знімаються. Проте вони досить міцні і долгостойкие. Їх можна змінювати досить часто, змінюючи тим самим настрій і особливості інтер'єра. Із самих популярних на даний момент паперової шпалери можна виділити: друковані по одноколірному або багатобарвному тлу; вологостійкі друковані з високою міцністю барвистого шару на стирання; під шовк і т.д.

Вологостійкі або шпалери, що миються, зараз користуються найбільшим попитом, завдяки своїй довговічності. Така шпалера виготовляються по-різному: Або ґрунтований папір покривають плівкою, або синтетичні елементи додають у ґрунт і наносять на основу з папера. Природно, шпалера, зроблені другим способом, переважніше, але і дорожче.

Крім папера для оформлення стін здавна використовується картон, особливо якщо він оброблений дерев'яною шпоною декоративних порід (наприклад, дуб, ясен і ін.), а також текстиль (гобелен, килими і т.д.)

На кухні або в прихожей добре виглядають вінілова шпалера або шпалера під фарбування. Вони легко миються, довго залишаються як нові. Як правило, клеїти їх також дуже легко, якщо попередньо вирівняти поверхня стін. Для нежилих приміщень часто використовуються рідка шпалера - спеціальне покриття, що наноситься на стіну в рідкому виді, а потім застигає. Проблема в тім, що такі покриття "не дихають", і тому в житлових приміщеннях їх використовувати не рекомендується.

Природно, вибрати тип і розцвічення шпалери - важлива справа. Цей вибір визначає не тільки загальний настрій квартири, але і екологічність, а також якісна шпалера послужать довше і тим самим відстрочать наступний ремонт. Варто враховувати і тип приміщення - кухня, дитяча або коридор вимагають настінні покриття різної якості і розцвічення. Хазяїнам важливо це розуміти для того, щоб їхня квартира не стала нудної і безликої.