Смекни!
smekni.com

Маркетинг туристичного туру (стр. 2 из 5)

Високі гори - Піренеї відокремлюють півострів від іншої Європи. По вододільному хребті проходить північна сухопутний кордон країни, тут вона межує із Францією й мікродержавою Андорра, на заході - з Португалією, на південно-сході з Гібралтаром - англійським володінням на березі Гібралтарської протоки. По довжині більше половини кордонів - морські. Важливе вузлове положення Іспанії між Європою й Північною Африкою, Середземним морем і Атлантикою завжди відігравало більшу роль у її історії. Саме іспанцями зроблено багато великих географічних відкриттів.

Іспанія характеризується винятковим природним різноманіттям. На Піренейському півострові простираються гори, покриті вологими й хвойними лісами, сухі степи, розташовані на плоскогір'ях. Рівнини займають усього 10% території, інше доводиться на височини, плоскогір'я й гори. Чимало великих гірських масивів - Піренеї, Каталонські гори, Кантабрійські гори (на півночі), Іберійські гори, Центральна Кордильера, Толедські гори (у центрі), Кордильера-Бетика, Сьєрра-Невади, Сьєрра-Морена (на півдні). Одна з вершин Сьєрра-Невади - гора Муласен (3478 м) – найвища вершина Іспанії. Центральна Кордильера із заходу на схід перетинає велике плато - Месету. Низовини розташовані по периферії країни. Для Іспанії характерні кліматичні контрасти. Більша частина її території розташована в області субтропічного середземноморського клімату. На півночі лежить «тропічна Іспанія», що одержує рясні опади й узимку, і влітку. Понад дві третини території - це «суха Іспанія». Недостатня кількість опадів (300-800 мм) у деяких районах визначає необхідність зволоження. Піщані й галькові пляжі, головним чином у прибережних районах від Жирони до Малаги, сонячний клімат, більше двох тисяч джерел мінеральних вод, чудова природа гірських масивів сприяють розвитку туризму.

Іспанія - це країна двох морів і одного океану, двох архіпелагах (Балеарські й Канарські острова) і 300 сонячних днів у році. Крім того, Іспанія посідає перше місце по довжині пляжів у Європі - тут їх більше 445 км! Славиться Іспанія також своїми історичними містами (Севілья, Гранада, Мадрид, Барселона самі по собі гідні окремої подорожі) і знаменитими музеями, такими, як Театр-Музей Дали у Фигерасі, Музей Пікассо в Малазі або Музей Прадо в Мадриді. Однієї поїздки в Іспанію буде недостатньо для того, щоб довідатися всю красу цієї країни. Зараз більше половини всіх доходів країна одержує від туризму. В 1959 р. в Іспанію приїжджало 3 млн. туристів у рік; в 1973 - 34 млн (по одному туристі на кожного іспанця), зараз близько 50 млн. Середземноморське узбережжя Іспанії, забудоване готелями, казино, еспланадами , уважається в Європі кращим місцем відпочинку для представників «середнього класу». [10]

2.1.1 Умови в'їзду та можливі варіанти доставки туристів в країну

Для оформлення туристичної візи до Іспанії потрібно [ 11] :

- Сплатити консульський збір у розмірі 373 грн.

- Візова заява , що заповнена іспанською мовою

- 3 фотографії паспортного формату

- Закордонний паспорт

- Ксерокопія всіх сторінок паспорту громадянина України

- Страховий поліс, що діє в усіх країнах Шенгенської зони з мінімальним покриттям 30 000 €

- Довідка з місця роботи з зазначенням суми заробітної плати за останні 6 місяців ( також при необхідності – копії минулих шенгенських віз)

- Надання заявником фінансових документів, що підтверджують наявність засобів існування в розмірі вище 561,60 євро за проживання протягом 9 днів в Іспанії.

- Бронювання готелю чи іншого житла, оформлений на фірмовому бланку (з ідентифікаційним кодом NIF або CIF), підписаний компетентною особою, із зазначенням повної адреси і контактних даних місця проживання в Іспанії.

- Підтвердження забезпечення транспортним засібом (Підтвердження бронювання квитків на літак чи на інший транспортний засіб .)

При проходженні кордону та митниці особливих обмежень нема, заборонені до ввозу наркотики та зброя, в розумних рамках спиртне та табачні вироби. Готівкові кошти вище 10000 євро необхідно декларувати.

Можливі варіанти доставки туристів до Іспанії :

Авіапереліт компанією «Міжнародні Авіалінії України» [12]

Вибуття Прибуття Відправлення – Прибуття День відправлення Вартість
Київ Барселона 9:25 – 12:15 Середа 346 у.о.
Київ Мадрид 7:40 – 11:12 Понеділок 346 у.о.
Барселона Київ 13:15 – 17:55 Середа 330 у.о.
Мадрид Київ 12:20 – 17:40 Понеділок 330 у.о.

Доставка туристів до Іспанії також можлива на автобусі , що належить туристичній фірмі або на міжнародних туристичних автобусах .

2.1.2 Оцінка території

Туристична інфраструктура Іспанії прекрасно розвинена, характеризується якістю і розмаїтістю. По даним іспанського Національного інституту туризму, в Іспанії налічуються 11598 готелів, з яких 1872 готелів ставляться до категорії 4-5 зірок. (Це 16% всіх Іспанських готелів і майже третина від загальної кількості місць розміщення), пансіонатів на 125. тис. місць і кемпінгів на 1,2 млн. місць. У цьому секторі працюють 144 тис. службовців. У цілому загальна кількість місць розміщення в Іспанії становить 1.04 млн., з яких 86% належить готелям. Найбільше кількість готелів розташована в Каталонії (1197 готелів і готельних закладів) а Балеарські острова пропонують найбільше число місць розміщення (301957). До послуг туристів також 58.8 тис. ресторанів і 226 тис. барів, 172 площадки для гольфа, 27 гірськолижних станцій, 226 спортивних портів, призначених для занять вітрильним спортом. Туристів обслуговують 2.992 туристичних агентств із філіями. Готельний сектор Іспанії добре розвинений і представлений об'єктами різного класу й різних форм власності. Існує кілька видів житла, що відрізняються друг від друга за рівнем цін, місцю розташування і якості надаваних послуг. Це: готелі, парадори, пансіони, апартамент-готелі, квартири, кемпінги й курорти. Послугами готельних закладів як і раніше більше всіх користуються самі іспанці, хоча розрив скорочується з кожним роком. По статистиках розміщення мандрівників у готельних закладах, в 1999 році 54% мандрівників були іспанцями, хоча майже кожні дві із трьох проведених у готелях ночей були здійснені іноземцями. Найбільш високий відсоток зайнятості доводиться на тризіркові готельні заклади: 71,31% з 372.4 тис. можливих місць. За ними ідуть чотиризіркові: 66% з 234.1 тис. можливих місць. Парадори розміщаються в переустатковані під готелі фортецях, замках, монастирях і палацах- у будинках, що мають історичну й архітектурну цінність. Парадори звичайно розташовуються в мальовничих місцях, користуються гарною репутацією. Це найбільш дорогий тип розміщення. По всіх країні налічується 86 парадорів.

Рекордне число іспанських пляжів і спортивних портів одержали в 2002 році так званий «Синій прапор». Присудження цього відмітного знаку здійснюється за рішенням організації ADEAC-FEEE і означає підвищення рівня чистоти навколишнього середовища в прибережній зоні, виконання всіх запропонованих норм і відповідність стандартам якості й гігієни води й піску, а також наявність служб охорони й дослідження зон, завдяки яким пляжі стають придатними для купання.

Крім готельного сектора, Іспанія має розвиту мережу транспортних комунікацій. Літак як і раніше залишається самим популярним транспортним засобом для прибуття в країну. Так, в 2000 році, 70% прибулих у країну (34,3 мільйони) здійснили свою поїздку повітряним шляхом. 22% (10,8 мільйонів) по автодорогах, 5% морським шляхом (2,5 мільйони) і що залишилися 3% по залізниці.[13]

В Іспанії діють дві державні авіакомпанії- «Іберія» і «Авіадо», а також ряд невеликих приватних авіакомпаній, що працюють на місцевих лініях.

2.2 Форма туру і схема маршруту

Пункти маршруту : Київ – Барселона – Київ

Маршрут туру кільцевий, тобто екскурсія завершується на тому місці де вона почалася. (Барселона - Барселона)

Схема маршруту(див. додатки В)

Форма туру – маршрутно- транспортний.

Транспортні засоби використовуються авіа та авто, тобто з країни прибуття – авіа, а в країні відпочинку між пунктами екскурсій – авто.

2.3 Пакет послуг

До пакету послуг входять :

База розміщення:

Готель «Catalonia Park Putxet 4*»

В готелі є одне приміщення на 70 чоловік для організації заходів, два ресторани, бар і автостоянка.

Готель розташовується на вершині пагорба, приблизно в 15 хвилинах їзди на автомобілі від центра міста. Від готелю близько до Парку Гуэль, шедевра, створеного архітектором Антоніо Гауді, самого всесвітньо відомого символу Барселони.

В готелі два ресторани, включаючи ресторан з панорамними видами з вікон.

В номерах є оздоблена мармуром ванна кімната, кондиціонер/опалення, прямий телефонний зв'язок, супутникове телебачення, міні-бар і сейф. Бажаючі можуть скористатися доступом в інтернет. В 23 з 118 номерів є тераса або балкон з видом на Барселону.

Період надання послуг даним підприємством: 7 днів

До вартості проживання входить : континентальний сніданок

До пакету послуг також входять екскурсії , що зазначені у програмі , медична страховка, зустріч – проводи в аеропорту, послуги гіда,

За додаткову плату організовуються екскурсії до Акваріуму : 30 € і «Шоу Фламенко» - 35 € , поїздки Рока Вільяж -, Андорру -, на узбережжя Коста Брава (50 €)

Організація культурної програми в місці проведення туру :

Екскурсії та об’єкти показу :

- Пасео де Грасія ( Passeig de Gracia)

Один з найбільших проспектів у Барселоні, а також один з найважливіших комерційних та ділових районів міста. Саме на цьому проспекті знаходиться кілька архітектурних шедеврів : будинок Міла, будинок Бальо, будинок Фусте тощо.

- Монумент Колумбу