Смекни!
smekni.com

Розроблення рекламної стратегії на прикладі ЗАТ Хлібзавод "Салтівский" (стр. 6 из 6)

· створення сприятливого образа підприємства (фірми) і товару;

· забезпечення стабільності представлень у покупців і партнерів про чи товар підприємстві (фірмі) і ін.

Підприємства, що застосовують рекламу без ув'язування з маркетингом, часто одержують негативний ефект на вкладені кошти: наприклад, при непогодженості по термінах реклами і розподілу товару розрекламований вихід нового чи товару послуги породжує попит, що залишається незадоволеним, оскільки товар є відсутнім. Замість чекання товару, що затримується, споживач звертається до конкурента за аналогами; наступна пропозиція продукту ігнорується як ненадійне.

Закордонний і вітчизняний досвід в області реклами показує, що комплексне і послідовне проведення рекламних заходів, розроблених з урахуванням маркетингової стратегії, дає значно більший ефект, чим окремі, не зв'язані між собою загальною метою і роз'єднані в часі.

Для того щоб забезпечити ефективне досягнення цілей рекламної кампанії необхідно провести маркетингові дослідження в рекламі і розробити рекламну ідею.

Робота над результатами досліджень знаходить свою конкретизацію в рекламних ідеї і стратегії.

Рекламна ідея – вдягнені у визначену художню форму, аргументи і факти, що є основою рекламного повідомлення і базою формування переконання споживача про те, що саме даний товар здатний найбільшою мірою задовольнити його потреби. Ідея – це концепція характеру рекламного впливу, його змісту і спрямованості.

Оформлення ідеї матеріалізується в розробці чи сценарію плану на основі якого створюється рекламне повідомлення (текст, фотографії, музичний супровід і т.д.) і формується програма рекламної кампанії. Ідея може втілюватися в літературній (текстової, вербальної) і художньої (образотворчої, візуальної) формах.

«Рекламна стратегія» і «рекламна ідея» – два близьких терміни. Розробка рекламної стратегії полягає в тому, щоб визначити, який утилітарний і/чи психологічно значимий зміст повинний додати даному товару реклама, щоб потенційний покупець віддав йому перевага перед іншими конкуруючими марками на ринку. Рекламна ідея задає художній спосіб утілення стратегії; це може бути добре запам'ятовується і притягальний образ, персонаж, сюжетний хід, слоган, що допомагають більш ефектно представити споживачу інформацію, що була б визнана головної на етапі розробки рекламної стратегії. Іншими словами, рекламна стратегія задає інформаційну суть рекламного звертання, а рекламна ідея наділяє її в цікаву форму. Принципово важливо, щоб рекламна ідея була узгоджена з рекламною стратегією.

При розробці стратегії рекламної кампанії необхідно не забувати також не тільки про її цілях і рекламній ідеї, але і також про можливості фірми в області фінансування рекламної кампанії, тобто розробки рекламного бюджету.

В даній роботі було розроблено план і стратегію рекламної кампанії для ЗАТ Хлібозавод «Салтівський». Було визначено, що найефективнішими засобами цієї кампанії були реклама в метро та на телебаченні, а також реклама на білбордах, що також призвело до збільшення покупок даної продукції. Реклама на транспорті виявилася найменш ефективною, тому підприємство вирішило скоротити витрати на даний вид реклами.


Список літератури

1. Маркетинг для магістрів: Навчальний посібник/ За заг. Ред. Д.е.н., проф.. С.М. Ілляшенка. – Суми: ВТД „Університетська книга”, 2007. – 928с.

2. Айзенберг М. Менеджмент реклами. – М., ТОО ”Интелтех”, 1993. – 80 с.

3. Батра Р., Майерс Д.Д., Аакер Д.А. Рекламний менеджмент: Пер. с англ. – 5-і изд. – М.: Спб., 1999. – 784 с.

4. Джугенхаймер Д.У. Основи рекламної справи. – Самара, 1996. – 450 с.

5. Дихтль Е. Хершген Х. – Практичний маркетинг: Навчальний посібник. – М., “Вища школа” 1995. – 255 с.

6. Король А.Н. Організація і планування реклами: Навчальний посібник. – Хабаровськ: ХГАЕП, 1998. – 124 с.

7. Котлер Ф. Основи маркетингу. – М., “Прогрес”; 1992. – 726 с.

8. Панкратов Ф.Г., Серегина Т.К., Шахурин В.Г. Рекламна діяльність: Підручник. – М., 1998. – 244 с.

9. Уткін Е.А., Кочеткова А.И. Рекламна справа. М.: ЕКМОС, 1997. – 272 с.

10. Росситер Дж.Р., Перси Л. Реклама и продвижение товаров. — СПб.: Питер, 2000.

11. Методичні вказівки на тему „ Рекламний менеджмент” / Укладач О.С. Тєлєтов. – Суми: Вид-во СумДУ, 2006. – 19 с.

12. www.saltov.com.ua/

13. www.saltovskiy.com/