Смекни!
smekni.com

Метод проектування логотипу (стр. 3 из 5)

Авторське право. Захист товарного знаку

Авторське право (copyright) право автора на виключне використання виконаної ним роботи. Авторське право встановлює пріоритет зроблених відкриттів і винаходів. Поряд з цим, воно визначає інтелектуальну власність, тобто. те, що літературні, музичні та художні твори є власністю груп осіб, їх що створили. Тільки з дозволу авторів ці твори можуть бути видані, перевидані і переведені на інші мови. Пізніше авторське право було поширене на програми, радіо-і телевізійні передачі, кіно-і відеофільми, Програмне Забезпечення (ПЗ). Авторське право зберігається за її власником все його життя і протягом, як правило, 50 років після його смерті. Розповсюдження або відтворення твору без згоди автора вважається кримінальним злочином. Серед галузей права особливо виділяють винахідницької право. Порушення авторського права іменується піратством. Полягає воно, наприклад, в тому, що з програми робиться копія і продається без дозволу авторів. Піратство присікається шляхом судової заборони. Умисне привласнення авторства на чужу роботу називається плагіатом. Відповідно з авторським правом потерпілий може вимагати відшкодування понесених ним від цього збитків. Автори записуються на титульному аркуші їх роботи поруч із символом C, обведений колом.

Основні стилі для виконання логотипу

Краплі й розбіжні точки

Обігрується форма краплі, де об'єктів може бути кілька. Краплі можуть розташовуватися як окремо, так і в символічному злитті один з одним. Ефект може також використовуватися, щоб виразити технічну або наукову асоціацію. Форми можуть бути показані як плоскими, так і з претензією на тривимірність за рахунок тіней або введення додаткових тонових штрихів.

За дуже невеликим винятком, логотипи "розбіжні точки" складаються з серії точок, що збільшуються або зменшуються в чіткій послідовності математичної. Більшість з цих знаків прагнуть відобразити рух, щоб краще донести свій сенс. Можна назвати це застиглої анімацією. Кожна картинка - зупинений рух, з елементами різного калібру або колірної інтенсивності в залежності від часу їх виходу до глядача.

Прості геометричні примітиви

За останні кілька років, спостерігається повернення до простоти в корпоративних емблемах. З іншого боку цей стиль застосовується ними досить часто. Є ще багато знаків, що представляють собою примітиви, які поєднуються з простими слоганами. Чи справді це - повага до 1970-х і класики проекту емблеми? Або так простіше зробити на комп'ютері, де преолбладает спочатку проста графіка? А може бути вже не залишається дизайнерів, які вміють малювати?


Поп-стиль "Привіт Кітті" 60-х років

Це повернення до минулого, який повторюється кожні 30 років. Компанії, які працюють на молодь, дотримуються мови поп-культури кінця 1960 - початку 1970. Цей стиль виник на сплеску популярності, можливо як результат готовності компаній йти на поводу у сучасного їм модного стилю молодіжної культури.

Мотиви спіралей

Це асоціації до розпливаються колам на воді або спіралевидним форм в перемішуємо фарбі. Чи це - картина кола світла, створена дитиною. Це біонічних природні подібності спіралі, а не сухі математичні комп'ютерні моделі. Зокрема це поєднання хаосу і геометрії з претензією на свободу.

Голлівуд активно експлуатує ДНК як символ загадкових корпорацій в науково-фантастичних декораціях. Дизайн-спільнота так часто використовує подвійну спіраль, що однозначного сенсу цей символ вже не має: Це і зародок життя, і здоров'я і довголіття, родинне дерево, код, загадка, або неразбіваемая послідовність - всі можливі варіанти задіяні.

Образи тварин. Флора і фауна

Використовуються для швидкого створення імміджа компанії шляхом створення образу, що відображає свої специфічні ознаки тварини на компанію і асоціюється з нею. Хоча ця тактика, використовується я більше маленьким і середнім компаніям, є кілька великих корпорацій компаній, які застосовують цей метод. Хоча стилі ілюстрації змінюються широко, всі ці емблеми стилізує відповідно до правил проектування знака.

Флора - це може бути еволюцією торішньої Завітушечной тендецію, або частиною більш глобального тренда, що об'єднує їх. Того самого тренду, який запозичує залишки гаптівника Вікторіанської епохи, щоб надати трохи більше тонкої теплої людяності твердої шкаралупі мудріших стерильних логотипів. Це приваблює споживача до візуального участі в неконфронтаційної модному течії.


Принцип деформації, осі

Ви можете взяти просте геометричне рішення і зробити це чудовим. Нахиліть це чи оберніть це на сферу, завдання, легко виконана. Завдяки цей тактиці, навіть дуже прості двовимірні рішення емблеми можуть перетворитися в 3D.

акіе знаки можуть слугувати моделлю структури комунікацій будь-якого онлайн-спільноти. Є центральна вісь, яка служить джерелом інформації. Без цієї осі супутники втрачають можливість контактувати один з одним. Так що незалежно від того, є ці логотипи інструментом комунікації чи ні, розбіжність з центральної точки - основна їхня концепція. І ще один сенс, який можна вкласти в таке графічне рішення, - взаємодія окремих елементів єдиної структури для досягнення загального блага.

"Олюднення" знака

Щоб зробити образ компанії, більш дружнім і симпатичним до людини, багато торгових марок були перетворені в обличчя або маленької людини. Частини таких знайомих впревращени в очі, носи, вуха і роти. Хоча ці ідеї використовуються протягом кількох поколінь, проектувальники продовжують знаходити нові і нові рішення.

Використання тіней

Жорсткі або м'які, тіні продовжують давати відчуття простору де знаходиться знак. Іноді тіні використовуються нижче знака, щоб надати йому більшої виразності: емблема, яка кидає виклик серйозності, повинна мати незвичайні якості. Інші емблеми використовували тінь, тому що, вони не мали жодної підстави, а тінь прив'язує їх до певного місця.