Смекни!
smekni.com

Метод проектування логотипу (стр. 4 из 5)

Ілюмінація. Накладення та прозорості. Градієнти і підсвічування

Дизайнери продовжують безжально рушити правила, згідно з якими вже цілу епоху створюються логотипи. Більше немає друкованих обмежень, межі кольоровості подолані. До того ж, багато дизайнерів і їх клієнти зійшлися на тому, що вони абсолютно точно ніколи в житті не почнуть друкувати свої логотипи в Жовтих сторінках, так що відпадає і необхідність у розробці хоча б однієї версії плоского і одноколірною логотипу.

Факт: Старе правило, яке диктує, що будь-яка дійсно добре розроблена емблема:

1. застосовується тільки в одному кольорі

2. форма зафарбовується сілуетно

Але в інтернеті (коли зображення виглядає в світлі, що проходить) тепер існують свої правила. Є багато емблем сьогодні таких, як метелик MSN, які використовують прозорість, які показують себе через багаторазові шари.

Сяючі знаки несуть в собі певний тепло і комфорт, психологічно ефект сяйва порівняємо з ефектом світла в кінці тунелю. Такий світ починає превалювати, коли ми намагаємося передати оптимізм, чистоту, тепло або позбавлення від чогось негативного.


Екологія та жива зелень

Це буквальна і метафорична тенденція. Це тенденція, яка є диханням свіжого повітря в промисловості, наводненої червоним, білим. Це екологічний хіт компаній. Це наголос на природні чисті елементи.

Головною річчю, за якої припадає встигати всьому корпоративному світу, залишається відповідність нормативам, пов'язаних з підтриманням навколишнього середовища.

Знаки пунктуації

Своєрідний інтернетівський хіт, пов'язаний з символікою комп'ютерної клавіатури і просунутий і розвинений молодим поколінням інтернетчиків.

Принцип ярлика

Це прості, навіть примітивні за формою знаки, які є простими силуетами певних об'єктів. На такому силует чітко пишеться ідентифікує його слово (назва). Зображення каже, що вони роблять і слово говорить, хто вони. Все гранично просто і чесно.

Фотографічно точні зображення і 3D

Дуже натуральні або навіть перебільшені зображення. Зображення поміщаються на локальному (наприклад білому) фоні, а назва компанії поміщається нижче. Стиль набагато більш виграшний, коли візуал підтриманий відповідним текстом, або коли текст несподівано оригінальний для візуал.

Проблема з використанням 3D-логотипів полягає в тому, що компанія повинна мати достатні медіа-ресурсами, щоб передавати свою айдентіка в повному обсязі. Саме тому багато 3D-логотипи тільки імітують обсяг, але не володіють нею повною мірою.

Ефект спірометру, кільця

Це - ефект, художніх спіралей. Такий знак зазвичай поміщається вище назви компанії. Криволінійна форма дуже нагадує про забаві Spirograph, і можливо ці точні, але плавні форми передають почуття задоволення від того, що два пластмасових механізму (шестерні із зубчиками всередину і назовні, хто знає), Чотири шпильки і кулькова ручка можуть зобразити ці дивовижні за красою (правда зовсім безглузді) павутинний спіралі.

Кільцеподібні структури покликані відобразити концепцію спільного продукту або підрозділів, що працюють разом, як ціле. А щільність розташування кілець і різниця в їх формі може відображати відповідні параметри зв'язку частин одного цілого в компанії. Колір відображає індивідуальність окремих компонентів і допомагає зрозуміти загальну ідею того, що створюване ціле більше, ніж просто сума частин.

Лінія і стрічка

Знак являє собою об'єкт, що формується однієї суцільної точно спроектованої лінією. Picasso і Calder відкрили цей шлях перш, ніж інші усвідомили форму як засіб проекту емблеми.

Багато хто з кращих стрічкових логотипів були створені на самому початку тренда. І зараз все ще є простір для інших ідей зі стрічками, просто їх менше і вони далі один від одного. Буде цікаво подивитися на те, як екологічний тренд схлестнется з цим, стрічковим. Тоді доведеться розробляти глобальний план з утилізації всіх цих магнітних стрічкових значків, якими ми вже завалені.

Псевдогерби

На перший погляд логотипи цієї категорії виглядають як щось із книги 101 геральдичний знак, що щось у цьому роді. Але тільки до тих пір, поки ви не почнете вдивлятися в композиційні елементи: Там ви знайдете схрещені гітари, пінгвінів, черевики, стільникові телефони і всі ці неймовірні речі, які вже точно не з епохи Камелота. Це доля молоді; дизайнери обрали цей стиль для сфери моди і музичної індустрії. Насправді це та модна тендецію, яку можна побачити зараз практично скрізь, незважаючи на такі заплутані геральдичні і вікторіанські коріння.


Іграшки-талісмани

Вінілові дизайнерські іграшки стали вперше популярними в Гонконг в 90-х завдяки Майклу Лау. Тепер же вони стали предметом колекціонування, і у них є власні магазини, такі як KidRobot, і журнали на кшталт Super 7, повністю присвячені вініловим фігурка. Це може бути що завгодно - від вогнедишних драконів до циклопів інопланетного виду. Зрозуміло, серед логотипів компаній, що входять в Fortune 500, навряд чи знайдуться подібні, але ці забавні вінілові штуки вже міцно освоїлися в поп культурі і все частіше з'являються у двомірному логотіпном вигляді.

Половинки

Де друга половина і чому? Чи була вона відрізана, вилазить за межі чого-то, занурюється вона чи навпаки спливає? Проста гра слів, або в деяких випадках зображень, дозволяє покупцеві асоціювати продукт з дією. У деяких випадках відрізана частина зображення - щось на зразок виклику глядачеві: Прекрасна цифра або літера розрізана навпіл - це вже схоже на єресі! Букви для покупців святі: можна їх як завгодно змінювати, але зовсім прибирати частина - це те, що змушує людей дивитися.