Смекни!
smekni.com

Логістичне управління складуванням на підриємстві (стр. 7 из 17)

Компанія «Dorken» займає провідне місце в Європі на ринку покрівельних плівок, завдяки досконалій продукції, першокласному «ноу-хау» та чудовому сервісу. Дифузійна мембрана «Dorken» виготовлена особливим чином, під дуже високим тиском. Мембрана поєднує в собі баланс таких властивостей, як легкість, міцність, абсолютна водо – та вітронепроникність, довговічність. Компанія-виробник пропонує своїм клієнтам широкий вибір підпокрівельних гідроізоляційних, вітрозахисних та пароізоляційних плівок, які характеризуються високою міцністю на розрив. Укладка покрівельних плівок стає простою та не потребує великих витрат завдяки нетканому матеріалу і ромбоподібній поверхні.

Компанія «Rathscheck schiefer» – є світовим лідером у виробництві сланцевої черепиці. За допомогою спеціального обладнання гірники добувають сланець з шахт глибиною близько 300 метрів. На поверхні, у спеціалізованих майстернях, які на сьогоднішній день є повністю автоматизованими, сланцеві блоки розпилюються алмазними пилами. Але завершальний формоутворюючий процес обробки, розщеплювання та обтісування, незважаючи на всю модернізацію, традиційно виконується вручну. Готова продукція ретельно перевіряється у лабораторіях компанії «Rathscheck schiefer», і тільки після цього надходить у продаж. Всі продукти, які представляє компанія, відносяться до товарів класу «люкс». Багато поколінь архітекторів і покрівельників створювали за допомогою сланцю цілі архітектурні стилі і напрями. Благородний темно-сірий сланець з характерним блиском, що не блякне довгі роки, прикрашає відомі європейські палаци і собори, серед яких Тауер і Букінгемський палац у Великобританії, Лувр у Франції, офіційна резиденція канцлера Німеччини.

Таким чином, ТОВ «Комплекс Дах», потративши шалену кількість сил на те, щоб налагодити партнерство з найбільшими світовими лідерами, тепер є єдиною організацією в м. Львові, а можливо і в Україні, котра пропонує найякісніші, екологічні матеріали для будівництва.

Підприємство будує свої взаємини із замовниками на договірних основах і налагодило стійкі позиції в своєму регіоні завдяки стабільній роботі, високою якістю робіт, тісними зв’язками з постійними замовниками.

Для зручності клієнтів була створена дилерська мережа, яка охопила увесь західний регіон та частину центрального:

- м. Луцьк,ПП ПВКФ «Омега плюс», вул. Крилова, 11а;

- м. Івано-Франківськ,ПП «Аксіс», вул. Січових Стрільців 56, оф. 406;

- м. Дрогобич,ПП «Моноліт», вул. Гайдамацька, 7/1;

- м. Червоноград,ПП «Застава», вул. Львівська, 49;

- м. Стрий,ПП «Дєнісов», вул. Нижанківського, 51;

- м. Камянець-Подільський, ПП «Фавор», вул. Князів Коріатовичів, 14;

- м. Київ,ПП «Носон О.В.», вул. Строкача, 3;

- м. Вінниця,ПП «Отто-Будсервіс», 1-й Індустріальний провулок, 11.

Діяльність ТОВ «Комплекс Дах» регулюється на підставі його Статуту, а також Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, Законів України «Про господарські товариства», «Про власність» і інших нормативних документів, що діють на момент створення Товариства.

Метою діяльності підприємства є здійснення виробничої і комерційної діяльності, задоволення потреб населення у товарах і послугах, отримання прибутку від підприємницької діяльності, задоволення матеріальних та соціально-побутових потреб його учасників та найманих працівників, насичення внутрішнього ринку високоякісною продукцією, товарами і послугами, розширення номенклатури конкурентоспроможних на світовому ринку товарів та послуг для експорту, забезпечення зайнятості населення за рахунок створення нових робочих місць.

Предметом діяльності підприємства є:

- торгова діяльність в гуртовій, роздрібній та торгово-виробничій сферах (в т.ч. у вигляді комісійної, комерційної, консигнаційної, фірмової, виїзної та іншої торгівлі); торгівля, зокрема: будівельними матеріалами, товарами народного вжитку, продукцією промислово-технічного призначення, сировиною та напівфабрикатами, паливо-мастильними матеріалами тощо; створення власних магазинів; реалізація власної продукції та товарів інших юридичних та фізичних осіб, в тому числі і закуплених у іноземців;

- проектні роботи в будівництві: архітектурне проектування в будівництві; будівельне проектування та конструювання; проектування інженерних мереж та систем; технологічне проектування;

- будівельно-монтажні роботи: підготовчі роботи в будівництві; земляні роботи; улаштування основ та фундаментів; роботи по зведенню несучих та огороджувальних конструкцій будівель та споруд; роботи з улаштування зовнішніх інженерних мереж і устаткування; роботи з улаштування внутрішніх інженерних мереж; роботи з захисту конструкцій, устаткування та мереж; покрівельні роботи (проектування, монтаж та інші роботи з влаштування покрівлі); роботи з опорядження конструкцій та устаткування; роботи з будівництва доріг та аеродромів; роботи з благоустрою територій; монтаж технологічного устаткування; пусконалагоджувальні роботи;

- інжинірингові роботи в будівництві: функції генерального розробника та підрядчика; обстеження будівель, споруд та мереж;

- комплексне архітектурно-художнє проектування, будівництво, ремонтно-будівельні роботи, реставрація, реконструкція і експлуатація жилих будівель, споруд та об’єктів виробничо-технічного, соціально-побутового, культурного, спортивно-оздоровчого та іншого призначення, проектування та виготовлення малих архітектурних форм, меблів, інтер’єрів, тощо;

- проектування, будівництво, експлуатація житлових, громадських, виробничих, лікувально-профілактичних, туристичних, сільськогосподарських будинків та споруд, складів, зокрема консигнаційних, баз, кемпінгів, готелів, мотелів, стоянок для автомобілів, будинків відпочинку;

- виробництво і реалізація будівельних матеріалів та конструкцій, облицювальні роботи.

Підприємство володіє значним інтелектуальним потенціалом, має дружні, тісні стосунки з партнерами, оснащене сучасними інформаційними засобами діяльності і управління, облік і управління діяльністю здійснюються при допомозі комп’ютерної мережі.

Діяльністю підприємства управляє його засновник – генеральний директор та його заступники: комерційний директор, фінансовий директор, менеджер по збуту.

Організаційна структура підприємства є лінійно-функціональною. Лінійному керівнику в розробці відповідних рішень, програм, планів допомагають його функціональні замісники. Вони проводять свої рішення через вище керівництво і доводять їх до виконавців нижчого рівня, їх роль на підприємстві дуже значна, оскільки вони здійснюють технічну підготовку діяльності, розробляють варіанти рішень питань, пов’язаних з керівництвом діяльності, звільняють генерального директора від планування, фінансових розрахунків, матеріально-технічного забезпечення і т. ін.

Управління фінансовою діяльністю здійснює фінансовий директор. Разом з генеральним директором він несе відповідальність за фінансовий стан підприємства. Збутово-маркетингова діяльність належить менеджеру по збуту. Облік діяльності фірми здійснює головний бухгалтер.

Комерційний директор здійснює оперативне планування, реалізацію поставлених завдань, вносить відповідні корективи та здійснює контроль за процесом виконання плану. Взагалі, економічна служба побудована на принципі максимального врахування динаміки навколишнього середовища. Виходячи з цього, комерційний директор здійснює ціноутворення, прогнозування, економічний аналіз та управління персоналом. Свою діяльність, виходячи з стратегії розвитку підприємства, що визначає генеральний директор, він будує на основі інформації, отриманої від фінансового директора, менеджера по збуту та головного бухгалтера.

Для того, щоб зрозуміти, яким чином дана структура впливає на розвиток і вдосконалення підприємства, що розглядається нами, необхідно здійснити аналіз позитивних і негативних характеристик даного типу структури. Отже, почнемо з того, що лінійно-функціональна структура управління володіє цілим рядом переваг:

- швидке здійснення дій з розпоряджень і вказівок, що віддаються вищестоящими керівниками нижчестоячим;

- раціональне поєднання лінійних і функціональних взаємозв’язків;

- стабільність повноважень і відповідальності за персоналом;

- єдність і чіткість розпорядництва;

- оперативне прийняття і виконання рішень;

- особиста відповідальність кожного керівника за результати діяльності;

- професійне вирішення завдань фахівцями функціональних служб.

Таким чином, роблячи висновок про ефективність використовуваної структури управління, можна сказати, що для будівельного підприємства такий тип є найбільш відповідним, дозволяючи оперативно приймати результативні рішення при високому рівні відповідальності за них. Крім того, охоплюючи велику кількість різних сфер діяльності, у даного підприємства з’являється можливість адаптації рішень, що приймаються, до специфіки діяльності на основі володіння детальнішими знаннями. Це допомагає підвищити ефективність управлінських рішень і результативність діяльності організації.

Відносно виділених недоліків необхідно сказати, що важливо правильно організувати управління на підприємстві. Тоді, при реалізації всіх способів нейтралізації негативних проявів даної структури, вказаних при аналізі негативних якостей, можна говорити про її досконалість і позитивний вплив на фірму в цілому і її розвиток в майбутньому.