Смекни!
smekni.com

Планування маркетингового дослідження для формування довгострокових відносин зі споживачами прод (стр. 22 из 22)

1. надання зразків для іспитів;

2. використання купонів;

3. повернення частини ціни чи торгова знижка;

4. пакетні продажі за зниженими цінами;

5. премії; сувеніри з рекламою;

6. заохочення постійної клієнтури;

7. дисконтні картки і т.п.

ВАТ «Електротехнічний завод» застосовує в основному 3, 4, 6 та 7 методи стимулювання збуту. Отже, можна зробити висновок, що без знання техніки просування сучасній фірмі неможливо вижити.

Висновки

Отже, у даному дослідженні було проаналізовано господарську ситуацію ВАТ «ЕТЗ» на електротехнічному ринку України, проаналізовано зовнішнє середовище, яке підприємство не може змінювати у ході своєї діяльності, та внутрішнє середовище, яке повністю формується власними ресурсами підприємства. В результаті було визначено вплив факторів, що транспонуються у загрози чи можливості маркетингового середовища: політичні, економічні, науково-технічні, природні, соціально-культурні, які лягли в основу SWOT-аналізу. Результати SWOT-аналізу є дуже цінними для ВАТ «ЕТЗ», що повністю виявляють сильні та слабкі сторони перед конкурентами, можливості та загрози ведення бізнесу.

Було виявлено симптоми маркетингової управлінської проблеми, дослідження яких та формування альтернатив дали змогу ствердити про необхідність проведення маркетингового дослідження. У ході планування дослідження було розроблено ціль маркетингового дослідження, завдання та пошукові питання, які лягли в основу розробки опитування, планування і організація збору даних та визначення підходів до аналізу інформації тощо. Також було підготовлено основу для початку реалізації маркетингового дослідження.

Список використаної літератури

  1. Зозулёв А.В, Солнцев С.А. Маркетинговые исследования: теория, методология, статистика: Учеб. Пос. – Киев: Знання, 2008. – 628 с
  2. Зозулёв А.В. Сегментирование рынка: Учеб. Пос. – Харьков: Студцентр, 2003. – 232 с.
  3. Зозульов О.В., Писаренко Н.Л. Ринкове позиціонування: з чого починається створення успішних брендів. – К.: Знання-Прес, 2004. – 199 с.
  4. Старостіна А.О., Зозульов О.В. Маркетинг: Навч. посіб. — 2-ге вид., перероб. і доп. — К.: Знання-Прес, 2003. — 326 с.
  5. Електротема" № 5 (147) 8-21 лютого 2008 року, № 11 (43) 8-21 червня 2004 року, "Електортема" № 4 (4) 22 жовтня - 11 листопада 2002 року
  6. http://www.relsis.ua
  7. http://www.rada.gov.ua
  8. http://ukrenergo.energy.gov.ua/
  9. http://www.unian.net/ukr/news/
  10. http://www.kmu.gov.ua/ - Урядовий портал
  11. www.news.liga.net
  12. http://www.uz.gov.ua/ - Українська залізниця
  13. http://www.mintrans.gov.ua/ - Міністерство транспорту України
  14. http://mpe.kmu.gov.ua/ - Міністерство палива та енергетики України.
  15. www.abb.ua
  16. www.owen.ru
  17. www.novatek-electro.com