Смекни!
smekni.com

Управління збутовою діяльністю підприємства (стр. 5 из 5)

Щодо основних засобів розповсюдження реклами ПАТ "Ковельсільмаш" застосовує засоби масової інформації, Підприємство має свою газету та журнал-каталог де представлена продукція, а також інтернет-блог де більш розширено розповідається про підприємство та продукцію, в цих засобах інформації є зображення продукції, що вражають виглядом, компактністю, багатофункціональністю, та асортиментом (деякі фото зображені на рис.7-10 дод. 7-10).

Звичайно картинок та фото не завжди вистачає для повного враження, тому на території ПАТ "Ковельсільмаш", на видному місці побудований торгово-виставковий центр (Рис 11 дод.11), де розташовані продукти ПАТ (Рис.12-14 дод.12-14).

Всі ці заходи з боку ПАТ "Ковельсільмаш" призводять до покращення збутувої системи, розгалуженності, більше людей мають можливість довідатись про підприємство, подивитись на продукцію не докладаючи зусиль і затрат.


Висновок

Управління збутовою діяльністю на підприємстві ПАТ "Ковельсільмаш", займає дуже важливе місце в прибутковій діяльності підприємства, на ПАТ "Ковельсільмаш" збутовий відділ інтенсивно працює над проблемами збуту та його якості, а також над питаннями ефективної реклами, що безпосередньо зв’язано із збутом. Не дивлячись на економічну кризу в країні, підприємство виробляє та реалізує свою продукцію, відповідаючи за якість і ліквідуючи дефекти ще в процесі виробництва. Тому потенційні клієнти, а саме сільськогосподарські підприємства України, та закордонні країни – партнери підтримують зв'язок, постійно замовляючи продукцію на підприємстві "Ковельсільмаш". В подальшому підприємство планує підписання контрактів з іншими країнами про співпрацю, що є позитивним для розвитку та виходу на нові міжнародні ринки.

ПАТ "Ковельсільмаш" застосовує безліч способів реклам своєї продукції це – інтернет-блоги, публікації в газетах, видання журналів-каталогів по продукції, та виставка товарів у торгово-виставковому центрі.

Отже, поняття "збут" можна розглядати у широкому і вузькому значеннях. У широкому значенні це поняття позначає процес, що охоплює всі операції, починаючи з виходу продукції за межі підприємства-виробника, і закінчуючи передачею товару покупцю. У вузькому ж значенні поняття охоплює лише завершальну фазу – безпосереднє спілкування продавця і покупця.

ПАТ "Ковельсільмаш" має великі перспективи щодо розвитку, адже там в більшості працює молодий досвідчений персонал, що проходив професіональну підготовку з сучасними і новими поняттями тих чи інших речей, тим більше, що молоді люди більш кмітливіші і енергійніші, а робочий досвід у різних ситуаціях додасть їм більше впевненості та навиків.


Список використаної літератури

1. Гірняк О. М., Лазановський П. П.Менеджмент: теоретичні основи і практикум. – К. "Магнолія плюс". Львів: "Новий світ – 2000", 2003

2. Гріфін Р., Яцура В. Основи менджменту. – Львів: БаК, 2001.

3. Нємцов В. Д., Довгань Л. Є., Сініок Г. Ф. Менеджмент організацій. – К.: ТОВ "УВПК"ЕксОБ", 2001.

4. Нємцов В. Д., Довгань Л. Є. Стратегічний менеджмент. – К:. ТОВ "УВПК"ЕксОБ", 2002.

5. Осовська Г. В., Осовський О. А. Основи менеджменту. – К:. "Кондор", 2006.

6. Осовська Г. В., Копитова І. В., Грінчук Т.І. Основи менеджменту. Практикум. – Житомир: ЖІТІ, 1999.

7. Полукаров Л. В. Основы менеджмента: учебное пособие – К:. "Кондор", Москва 2008.

8. Хміль Ф. І. Менеджмент. – К:. Вища шк., 1995.

9. Хміль Ф.І. Основи менеджменту. – К:. Академвидав, 2003.

10. Шегда А. В. Основы кадрового менеджмента. – К:. "Знання", КОО, 1998.