Смекни!
smekni.com

Моніторинг діяльності навчально-виховних комплексів (стр. 3 из 3)

Разом з тим, коефіцієнт ефективності діяльності більшості навчальних закладів коливається у діапазоні 0,65<К<0,95,що відповідає достатньому рівню, а саме:

СНВК "Лінгвіст" Сімферопольської міської ради - 0,93;

НВО "школа –дитячий садок" "Журавлик" с. Укромне Укромнівської сільської ради Сімферопольської РДА-0,90;

Євпаторійський НВК "ЗФМШ І-ІІІ ступенів №6 – ДНЗ № 31" Євпаторійської міської ради - 0,84.

Коефіцієнти ефективності діяльності Великосільського НВК "школа-сад" Чкаловської сільської ради, Фрунзенського НВК "школа-сад" Косточковської сільської ради Нижньогірського району відповідають середньому рівню.

У ході моніторингу виявлено як порушення діючих нормативно-правових документів у галузі освіти України, так і недоліки в діяльності окремих районних, міських органів управління освітою, навчально-виховних комплексів (об'єднань)"загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад", "дошкільний навчальний заклад-загальноосвітній навчальний заклад".

На підставі результатів проведеного республіканського моніторингу функціонування навчально-виховних комплексів і навчально-виховних об'єднань "ЗНЗ-ДНЗ", "ДНЗ-ЗНЗ", вважаємо за доцільне рекомендувати:

1. Начальникам районних, міських відділів і управлінь освіти:

1.1. Розробити регіональні програми розвитку матеріально-технічної бази навчально-виховних комплексів "ЗНЗ-ДНЗ","ДНЗ-ЗНЗ", насамперед, навчальних кабінетів фізики, хімії, біології, навчальних майстерень, спортивних залів, представити їх на затвердження міських, районних рад, передбачивши кошти на зазначені цілі.

1.2. Провести державну атестацію раніше запланованих навчальних закладів відповідно до Порядку державної атестації загальноосвітніх, дошкільних і позашкільних навчальних закладів, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16.08. 2004р. №658 (зі змінами);

1.3. Забезпечити виконання:

ст.24 Закону України "Про загальну середню освіту", ст.30,31 Закону України "Про дошкільну освіту" у частині прийому на роботу в навчальні заклади фахівців тільки з вищою педагогічною освітою;

вимог Положення про навчально-виховний комплекс "дошкільний навчальний заклад-загальноосвітній навчальний заклад", "загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03. 2003р. №306, у частині організації й функціонування дошкільних підрозділів;

вимог Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 20.08. 1993р. №310 (зі змінами та доповненнями).