Смекни!
smekni.com

Аналіз розвитку системи освіти в Італії (стр. 2 из 2)

Іспити бувають письмові та усні. Література, історія, лінгвістика, філологія зазвичай здаються усно. Кожен іспит вимагає 99,9% самостійної підготовки, оскільки на лекціях дають лише невелику порцію того, що ви повинні знати про предмете. Справляються з іспитами далеко не все: до диплома доходять лише три людини з десяти надійшли. У кожного професора є певні години прийому, коли він може вас особисто вислухати і порадити, які книги вам будуть найбільш корисні. При бажанні ви можете подати заявку, щоб мати “куратора” по одному з основних ваших предметів. З ним ви завжди можете порадитися з приводу навчального плану, іспитів, програм, книг і, звичайно ж, дипломної роботи. Ще одна можливість - зайти в консультаційний центр, який існує на кожному факультеті, де дозволять багато ваші сумніви. Після трьох років практики за фахом випускник університету може вступити в докторантуру. Для цього потрібно пройти вступний тест. Ті, хто успішно з нею справляються, отримують стипендію на навчання в Італії. Докторанти зазвичай ведуть дослідницьку роботу в різних університетах в Італії та за кордоном. Захистили отримують ступінь доктора.

рівень система утворення італія


Висновки

На основі опрацьованої літератури ми прийшли до висновків, що позитивними тенденціями освіти в Італії, на наш погляд, є те, що Італія є членом більшості міжнародних конвенцій з визнання Ради Європи та ЮНЕСКО, визнає і приймає Міжнародний та Європейський бакалаврати. Угоди з Францією, Бельгією та Іспанією забезпечують автоматичне взаємовизнання атестатів, які дають допуск в університети. З Францією та Іспанією вже відбувається процес передачі кредитів, а також підписано двосторонні угоди про визнання дипломів з університетами Франції, Німеччини та Іспанії, що значно розширяє можливості студентів для продовження навчання та працевлаштування. За іноземними студентами визнаються певні привілегії при вступі. Їм надається 50% наявних місць при вступі. Важливим позитивним аспектом освіти в Італії є встановлення кожним університетом плати за навчання орієнтуючись на кілька критеріїв, наприклад, прибутки сім’ї і досягнення студента. Важливим, на наш погляд, моментом початкової освіти є відродження викладання католицької релігії, а також надання великого значення традиціям та народному мистецтві.

Негативними тенденціями в системі освіти Італії є її багатоступеневий та гіпертрофований рівень здобуття освіти не лише вищої, а й дошкільної та шкільної.

Розвиток системи освіти в Італії в багатьох аспектах випереджає розвиток освіти України, але ,в першу чергу, це пов’язано з матеріальною базою та рівнем розвитку країни. Саме з цих причин деякі з позитивних моментів навчального процесу в Італії не зможуть бути запозичені та реалізовані.