Смекни!
smekni.com

Застосування методу Case Studies при вивченні теми: "Підприємство і підприємництво в умовах ринкового господарювання" в вищих навчальних закладах (стр. 3 из 5)

2. Активізувати використання методу Case Studies в системі додаткової професійної освіти, особливо при реалізації програм професійної перепідготовки.

3. Метод Case Studies необхідно використовувати в органічній єдності з іншими методами навчання, у тому числі традиційними, відкладають у студентів обов'язкове нормативне знання. Ситуаційне навчання вчить знаходити і використовувати знання в умовах динамічної ситуації, розвиваючи гнучкість, діалектичне мислення; надмірне захоплення ситуаційним аналізом може привести до того, що майбутній фахівець виявиться без необхідного «нормативного скелета», всі його знання будуть зводитися до знання безлічі ситуацій без певного методологічного принципу або системи.

4. Вживання методу Case Studies має бути методично обґрунтоване і

5. Забезпечене. Це необхідно як на рівні організації учбового процесу за освітньою програмою в цілому, так і на рівні планування його окремим викладачем. Необхідна експертна оцінка спеціальностей, учбових дисциплін і їх розділів, де вживання методу Case Studies дає набагато більший ефект, ніж традиційні технології навчання [8]*.

Використання методики Case Studies не виключає традиційних форм навчання: лекцій, семінарських занять. Навпаки, розбір кейсу передбачає знання студентами певного теоретичного матеріалу, загальної економічної культури. Викладач і студенти повинні при ситуаційному навчанні вести розмову на одній мові, роблячи опір на вже отриманий концептуальний та понятійний апарат, значний практичний досвід.

1.2 Організаційні методичні аспекти застосування методу Case Studies

case studies активне навчання

Учбові ситуації надають групі можливість удосконалювати навики вирішення проблем і ухвалення рішенні. Це один з найбільш перевірених засобів досягнення активної участі студентів в груповій роботі. Вони також допомагають усвідомити, що рідко коли реальні проблеми мають єдино правильні або неправильне рішення і що дії часто доводиться робити в умовах недостатності інформації, яка як в учбових ситуаціях, так і в реальному житті майже ніколи не буває повної.

Більшість учбових ситуацій ґрунтуються на дослідженнях автора “кейса”, тобто його відвідинах конкретної організації і спілкуванні з її керівником і деякими співробітниками. При цьому використовується реальна інформація про діяльність фірми. Як додаткова або альтернативна інформація можуть бути використані матеріали, опубліковані у пресі (газети, журнали, інші видання).

Учбова ситуація є коротким описом існуючої ситуації або серії подій, що мали місце в організації. Події, або з реального життя, або вигадані, разом з діаграмами і таблицями складають сценарії, який необхідно проаналізувати і прокоментувати, а також визначити проблеми і виробити рішення.

Мається на увазі також, що той, що навчається, застосує основні ідеї або концепції курсу, пов’язані з кейсом. Ці ідеї утворюють деяку базу для аналізу ситуації.

При підготовці до роботи з методом Case Studies викладач повинен відповісти на такі, наприклад, питання:

- Чому б він хотів навчити студентів в ході роботи над учбовою ситуацією.

- Як ця мета співвідноситься з матеріалами курсу і іншими учбовими цілями окремого заняття і всієї програми в цілому.

- чи потрібно роздати студентам всі матеріали відразу або ж видавати їх невеликими порціями по ходу роботи відповідно до розвитку сюжету ситуації. Можливо, є резон роздати матеріали за тиждень до роботи в групі?

- Які питання будуть ставитися групі, для того, щоб сприяти роздумам, розумінню, проясненню і проникненню в суть проблем? Як зіставляти і відзначати внески різних учасників в роботу і підштовхувати групу до відповідних рішень?

- Як спланувати час, щоб його вистачило і на ґрунтовну рефлексію. Вона не менш важлива (скоріше більш), чим сама робота з учбовою ситуацією.

При використанні учбових ситуацій необхідно:

- представити учбову ситуацію студентам, особливо відзначивши, що вона ілюструє проблеми, з якими багато хто із студентів стикається в своїй реальній практиці.

- підкреслити, що робота над ситуацією носить аналітичний характер. Це означає, що студенти повинні використовувати знайомі їм концепції і алгоритм роботи. Необхідно відзначити, що мета не полягає в обов’язковому досягненні рішення і що група може і не знайти вирішення описаних проблем або ідеального виходу з ситуації.

- підкреслити важливість розуміння і обліку багатогранності і багатофакторності описаної ситуації (так само як і в реальному житті). - звернути увагу на окремі чинники, що впливають на ситуацію і взаємозв’язки між ними.

- переконатися в тому, що група розуміє сенс того, що належить зробити в ході роботи над учбовою ситуацією [11]*.

Після цього власне і починається справжня робота.

Головне тепер – уважно спостерігати за процесами, що відбуваються в групі і при необхідності втручайтися в роботу групи, з тим щоб зробити процес навчання ефективнішим і продуктивнішим. Час від часу треба підводити підсумки роботи над ситуацією, а в кінці обов’язкового провести рефлексію. Аналіз учбових ситуацій може мати як усну, так і письмову форму.

Однією з додаткових можливостей може опинитися пропозиція тьютора студентові або декільком студентам представити аналіз ситуації решті групи студентів. Це можна розглядати як можливість попрактикувати в усних повідомленнях уміння, яке часто є необхідним в багатьох організаціях. В процесі такого повідомлення студент повинен підтримувати інтерес групи.

Алгоритм роботи з Case Studies

(Чортова дюжина кроків в аналізі ситуації):

1. Постарайтеся зрозуміти (реконструювати) мету організації, яка описана в Case Study. Важливо зрозуміти:

а) чи присутня мета керівництва явно в описі ситуації;

б) чи не зруйнують ці цілі керівництва остаточно цю організацію;

в) якщо має місце (б), то які ефективні цілі потрібні цій організації (запишіть їх);

г)як переконати керівництво перейти від руйнівних (його власних) цілей до ефективних.

2. Подумайте і добре усвідомте свою власну мету у зв’язку з учбовою ситуацією і метою тієї організації. Перевірте, чи правильно Ви її сформулювали. Ваша мета повинна:

а) бути конкретною (щоб Ви зрозуміли, коли досягнете її);

б) мати певний термін (не плануйте нічого на четверте тисячоліття);

в) викликати у Вас ентузіазм, а не смуток;

г) мета повинна бути, в принципі, досяжною.

3. Уважно вивчаючи текст, випишіть всі чинники, що впливають на ситуацію, які:

а) приведені в кейсі;

б) які несуперечливо реконструюються з матеріалів кейса.

4. Необхідно визначити, в якій мірі той чи інший чинник впливає на ситуацію і розподілити їх на 2 групи: ті, на які ми можемо впливати, і ті, на які не можемо впливати. Якщо більше чинників буде тих, на які ми можемо впливати, тим більше шансів отримати позитивний результат.

8. На цьому етапі важливо провести ретельну “інвентаризацію” всього того, що Ви вивчали. Треба відповісти собі на питання “Які теорії і поняття вивченого матеріалу мають відношення до даної ситуації або її елементів”. Вкажіть їх в явному вигляді з відсиланням до джерел.

9. Тепер, маючи стислий опис ситуації і концептуальний інструмент (теорії і поняття) стисло опишіть ідеальне положення справ для цієї організації з оцінкою тимчасового лага.

10. Ще раз поверніться до цілей організації (крок 1) і до своїх цілей (крок 2). Якщо вийшла відносно несуперечлива “тріада” (див. рис 1), самий час перейти до кроку 10.

цілі організації

цілі того, хто аналізує матеріал ідеальний стан справ

Рис 1. Несуперечлива композиція цілей “консультанта” і керівництва аналізованої компанії


11. Формулювання перспективних проблем. Треба відповісти на питання: Які конкретно проблеми треба вирішити, щоб положення справ в організації покращилось? Не плутайте проблему з симптомами.

12. Вироблення рішень за “списком” проблем. Не забудьте про альтернативні рішення.

13. Презентація результатів (звіт, доповідь і т.п.) Все буде добре, якщо Ви не будете:

а) захоплюватися введенням;

б) переказувати текст КС;

в) використовувати родовий відмінок і безособові дієслова;

г) робити довгих пропозицій;

і наперед поклопочетеся про малюнки, таблиці, схеми.

14. Рефлексія. Якщо людина потрапляє у відносно знайомі (аналогічні) ситуації, вона більш менш успішно їх вирішує, злегка корегуючи свій досвід і трансформуючи свої уявлення про “нормальну” поведінку в ситуації, що склалася.

Оцініть кожну їз запропонованих рекомендацій. Виділіть найбільш важливі і здійсненні. Оцініть вагу “за” і “проти” для кожної вибраної рекомендації. Складіть загальний план дій, за допомогою якого можна було б здійснити запропоновані рекомендації [11]*.

Таким чином, метод Case Studies – інструмент, який дозволяє застосувати теоретичні знання для вирішення практичних завдань. Метод сприяє розвитку у студентів самостійного мислення, уміння вислуховувати і враховувати альтернативну точку зору, аргументовано висловити свою. За допомогою цього методу студенти мають можливість проявити і удосконалити аналітичні навички, навчитися працювати в команді, знаходити найбільш раціональне вирішення поставленої проблеми.

Передбачається, що у реальному житті не існує однозначно правильних рішень. Суть навчання методом Case Studies полягає в тому, що кожен пропонує варіанти, виходячи із знань, які є у нього в наявності, практичного досвіду і інтуїції.

Використання методу Case Studies дає змогу наблизити процес навчання до реальної практичної діяльності спеціалістів, що є особливо важливим при вивченні економічних дисциплін. Цей метод передбачає розгляд виробничих, управлінських та інших ситуацій складних конфліктних випадків, проблемних ситуацій, інцидентів в процесі вивчення навчального матеріалу.