Смекни!
smekni.com

Масони (стр. 3 из 3)

На 30-й день після інавгурації нового президента Білий дім, маючи точні координати, завдав нищівного інформаційного удару. Такого ж замаскованого, як і натяки публіциста Томаса Мора на заступництво Божої матері в особі Верховного суду і брата президента Джеба Буша — губернатора штату Флорида, де й вирішено було результати виборів, коли Верховний суд постановив припинити процедуру перерахунку голосів. Безумовно, в делікатній формі було дано відповідь і "владі" в особі Іоанна Павла II. Віртуального удару по об'єкту з портретом небесного заступника Буша завдали спецслужби, заарештувавши 18 лютого за підозрою в шпигунстві на користь Москві (яка сьогодні "сльозам не вірить", але однак промовчить) співробітника ФБР Роберта Хансена.

Незабаром у пресі з'явилася інформація, що Хансен є ортодоксальним католиком і належить до таємної організації Opus Dei, в перекладі з латинської — "Справа Бога". Головою її вашингтонської парафії, випадково чи ні, виявився отець Джон Макклоскі III. Він змушений був спростувати чутки щодо таємного членства в Opus Dei директора ФБР Луїса Фрі, членів Верховного суду Антоніна Скаліа і Кларенса Томаса. їхні голоси, до речі забезпечили прийняття вердикту на користь Буша... Але всі вже знають, що чотири роки тому Кларенс прийняв католицтво під впливом сина свого колеги священика Поля Скаліа. Дружина судді Маурін Скаліа відвідує "духовні заняття" Opus Dei.

У США найбільший центр Opus Dei розташований у недавно відбудованому сімнадцятиповерховому будинку на Манхеттені в Нью-Йорку. Попередня штаб-квартира розміщувалася по сусідству, де на Уолл-стріт в Сітібанку і банкірському домі "Мерілл Лінч" до 1981 року працював фінансист Джон Макклоскі, який став потім священиком і публіцистом. Вашингтонська парафія Opus Dei була також недавно оновлена. Меса, яку відслужив у капличці Католицького інформаційного центру кардинал Джеймс Хікі в присутності прелата Opus Dei Хав'єра Ечеварріа й кількох єпископів, відбулася 14 вересня 2000-го. До неї приурочили відкриття й освячення бронзової скульптури Хосе Марії Ескріви. Через три місяці, в грудні, Джон Макклоскі написав листа Джорджу Бушу. І тоді ж ФБР і ЦРУ, за офіційними даними, відкрили оперативну справу і почали стежити за Хансеном.

Члени Opus Dei твердять: "Ми — асоціація людей, що має виключно релігійну й апостольську мету"88.У неділю 6 жовтня 2002 року, в Римі зібралося не менше 300 тисяч паломників із 84 країн світу. На вулицях можна було зустріти богомольців з Індії, Латинської Америки, Філіппін, була навіть група з естонського міста Тарту. У вічне місто така маса людей стікалася для участі в урочистостях зарахування до лику святих іспанського священика Хосе Марії Ескріви де Балагера — засновника Opus Dei. Чин прославлення нового святого очолив престарілий Папа Римський Іоанн Павло II, здійснивши за час свого понтифікату рекордну кількість канонізацій — 464. Ця подія пожвавила дискусію навколо Хосе Марії Ескріви де Балагера і його дітища Opus Dei.

Справа в тому, що й Балагер, і його організація — досить спірні феномени, і єдності в їхніх оцінках навіть у католицьких колах немає. Колишні папи, особливо Іоанн XXIII і Павло VI, ставились до Opus Dei з певним побоюванням, але Іоанн Павло II повністю й беззастережно підтримує цю організацію, і саме він ініціював процес канонізації засновника Opus Dei — Хосе Марії Ескріви де Балагера.

Колишній член Opus Dei Марія дель Кармен Тапіа в книжці "Переступи поріг: життя в Опус Деі" звинувачує організацію в "промиванні мозку" та порушенні прав людини стосовно своїх членів, у культі особи засновника. Загалом, на його думку, це щось на зразок "католицьких талібів".

І нарешті, іспанський богослов Хуан Мартін Веласко так говорить про Балагера: "Ми не можемо вважати взірцем християнського життя людину, яка служила державній владі й використовувала цю владу для поширення впливу організації, якою вона керувала непрозорими методами, не підкоряючись папським настановам, якщо вони не збігалися з її думками".

Насамкінець зазначимо, що нинішній "прелат", предстоятель Opus Dei, іспанський єпископ Хав'єр Ечеварріа Родрігес заявив, що комісія з канонізації Ескріви де Балагера отримала сотні повідомлень про появу так званої благодаті, тобто про дива, здійснені завдяки заступництву тепер уже святого Хосе Марії.

Висновки

Найкращим свідченням вірогідності впровадження ілюмінатів у Ватикан є те, що 27 листопада 1983 року Папа Іоанн Павло II зняв канон № 2335, який під страхом відлучення забороняв католикам вступати у масонські ложі, скасував усі папські накази проти вільних масонів і через кілька століть заборони дозволивкатоликам ставати членами таємних товариств без страху бути відлученими від католицтва.

Ложа П-2 була наймогутнішою італійською ложею "Вільних мулярів". В ній інкорпорована "Велика ложа Ватикану", яка й ініціювала скандал з П-2 в 1976 році, коли у Ватикані склали список членів ложі з іменами й датами вступу до неї 121 вищого ієрарха церкви, серед яких були курії, архієпископи, єпископи, прелати й миряни. Замість того, щоб притягти до відповідальності людей, які згадувалися в списку, було організовано справжнє полювання на тих, хто надрукував цей список. Коментарі, як кажуть, зайві.

Кількість центрів, які прелатура відкриває в усьому світі, постійно збільшується. Критики продовжують називати орден таємною силою, яка проникла у верхні ешелони політичної влади на п'яти континентах. Особливе питання — активність довірених осіб ордену в міжнародних організаціях. Папська прелатура багатша, ніж більшість країн третього світу. У "третьому Римі" орден діє виключно таємно. За даними Міністерства РФ, на території Росії не зареєстровано жодного представництва, філій чи інших організаційних структур Opus Dei.


Література

1. Сенченко М.І. Латентні структури світової політики: Нариси з конспірології.- 2-ге вид., стереотип. – К.: МАУП, 2005. – 312с.: іл..

2. Лисовський С.А. Другая Америка. Национальная безопасность и геополітика России. - №1-2(30-31) 2002. – С.181

3. Бегунов Ю.К. Тайные силы в истории России. Сборник статей и документов: 4-е изд. – М.: Изд-во газеты «Патриот». 2000 – С.430