Смекни!
smekni.com

Характеристика та галузь використання шлакопортландцементу (стр. 2 из 2)

Обрані показники Згідно з нормами Середні показники "Югцементу"
СаО - 57
SіO2 - 27
Al2O3 - 5,5
Fe2O3 - 3,2
MgO - 2,8
SO3 - 2,8
Втрати при прожарюванні - 2,4
Нерозчинний залишок - 2
Na2O + K2O - 0,4
MgO в клінкері ≤5 2,5

ВИСНОВОК

Порівняння норми з цементом нашого виробництва

Al2O3 - шлакопортландцемент відрізняється стійкістю проти багатьох агресивних середовищ (м'які і сульфатні води) у цьому він значно перевершує портландцемент. Сировиною шлакопортландцементу ШПЦ III/A-400 служить вапняк і глина, що добуваються відкритим способом у місцевому кар'єрі. Протягом багатьох років це екологічно чиста сировина служить для успішного виробництва цього виду цементу.

Цемент випускається згідно з нормами ДСТУ Б.В.2.7.-46-96 "Державний стандарт України". Контроль якості продукції, що випускається, здійснюється експрес-методом за допомогою найсучасніших приладів.

На шлакопортландцемент ШПЦ III/A-400 існує сертифікат якості, виданий органом з сертифікації цементу СЕПРОЦЕМ. Цим же органом регулярно здійснюється технічний нагляд на відповідність шлакопортландцементу, що випускається, III III/A-400 сертифікату якості.

Використовується:
Даний цемент доцільно використовувати для виробництва монолітних і збірних залізобетонних конструкцій і деталей, особливо з застосуванням тепло вологої обробки, також для виготовлення будівельних розчинів.

Шлакопоттландцемент призначений в основному для бетонних і залізобетонних надземних, зовнішніх і підвідних конструкцій, що піддаються впливу прісних, а також мінералізованих вод з урахуванням норм агресивності води-середовища.

Для внутрімасового бетону гідротехнічних споруджень.

Використовується в кам'яній кладці і як штукатурний матеріал.

Відрізняється підвищеною стійкістю в гарячих цехах.


СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТКРАТУРИ

1. www.rambler.ru (Характеристика шлакопортландцементу)

2. www.ukr.net (Шлакопортландцемент)