Смекни!
smekni.com

Опалення та вентиляція (стр. 3 из 3)

Після прокладки трубопроводів та повітроводів, місця їх проходу через перегородки і стіни приміщень щільно ізолюються негорючими матеріалами з забезпеченням нормативної вогнестійкості перешкод, що вони перетинають.

На перетинанні міжповерхового перекриття передбачено встановлення вогнезатримуючих клапанів з межею вогнестійкості 0,75 год.

6.7 Охорона навколишнього середовища

Циркуляційні насоси систем опалення та теплопостачання калориферів вентиляційних установок є мало шумними, з низьким коефіцієнтом вібрації.

Вентилятори систем вентиляції використані з низькими окружними швидкостями.

Для зменшення шумових характеристик систем вентиляції, приєднання вентиляторів до мережі повітроводів виконується за допомогою гнучких вставок та з використанням шумоглушників. Вентиляційне обладнання встановлюється на віброізоляторах.

Всі викиди систем вентиляції виведені вище покрівлі.

Викиди побутових систем вентиляції не містять шкідливостей та хімічно активних речовин.

Матеріали, застосовані при проектуванні систем опалення та вентиляції, відповідають санітарним та гігієнічним нормам, не містять активних речовин, які шкідливі для здоров'я людини.

Все обладнання виготовлене за межами України має сертифікати відповідності.

6.8 Заходи по захисту від шуму та вібрації

Діаметри трубопроводів систем опалення та теплопостачання калориферів розраховуються, у відповідності з додатком 14 СНиП 2.04.05-91, з обмеженням максимальних швидкостей руху теплоносія, як можливого джерела розповсюдження шуму.

Насоси систем теплопостачання та систем опалення є малошумними, з низьким коефіцієнтом вібрації та частотою обертів двигуна, приєднані до трубопроводів за допомогою гнучких вставок, встановлюються на віброізоляторах.

Живі перерізи повітроводів припливно-витяжних систем розраховуються з обмеженням максимальних швидкостей руху повітря, як можливого джерела виникнення шуму.

Вентиляційне обладнання встановлено поза межами обслуговуємого приміщення, в передбачених проектом в венткамерах. Для зменшення шумових характеристик систем вентиляції і попередження розповсюдження механічної вібрації, приєднання вентиляторів до мережі повітропроводів виконується за допомогою гнучких вставок. Для запобігання розповсюдження шуму системою повітропроводів на всіх системах встановлено шумоглушники.

Вентиляційне обладнання встановлюється на віброізоляторах.

6.9 Засоби енергозбереження

Згідно з СНиП 2.04.05-91 „Отопление, вентиляція и кондиционирование”, котельня обладнується регуляторами витрат теплоносія та регуляторами температури.

В будинку запроектована двотрубна система опалення з термостатичними клапанами.

Для виконання вимог ДБН В.2.6-31:2006 „Теплова ізоляція будівель”, а також у відповідності з затвердженими Держкоммістобудування контрольними показниками витрат тепла на опалення офісних будинків передбачається використання сучасних огороджуючих матеріалів (дивись частину АР).

Трубопроводи систем опалення, теплопостачання теплоізолюються, для запобігання непродуктивним втратам тепла.

Повітроводи припливних систем вентиляції теплоізолюються виключаючи непродуктивні втрати теплоти.