Смекни!
smekni.com

Похід по урочищу Феофанія (стр. 2 из 2)

Якщо бажаєте відвідати парк «Феофанія» – далі по Метрологічною, перед покажчиком «Хотів» – наліво і спускаєтеся вуличкою вниз. Перед входом в парк – невелика стоянка для авто.

Вхід в парк - безкоштовний. Режим роботи парку - до 23:00.

5.Короткі відомості про район подорожі

Феофанія - історична місцевість на околиці Києва. Феофанія (раніше - Лазаревщина) розташовується між Теремками, Голосєєвом і Пироговому. Сама древня її частина знаходиться уздовж вулиці Академіка Лебедева і довкола Свято-Пантелеймоновськой церкви. Вперше місцевість згадується в 1471 році як Лазаревщина; тоді вона належала київському розпорядникові Ходіку. Вважають, що назва ця пішла від імені якогось ченця-пасічника Лазаря. Сучасна назва місцевості існує з 1803 року – саме тоді тут оселився перший київський вікарій єпископ Феофан Шиянов, якому виділили ділянку землі для благоустрою.

У 1905-1912 - тут побудували Пантелеймоновський собор. А вже з 1920 року місцевість стала приміським радгоспом, згодом тут розмістилися лікувальні установи різних відомств, головна обсерваторія і польова експериментальна лабораторія Інституту ботаніки НАН України. У 1972 році урочище "Феофанія" було оголошене парком-пам'ятником, з 1992 р. має статус парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, підлеглого Державному заповідному господарству “Феофанія” Національній академії наук України. З 2003 р. ведеться реконструкція зони відпочинку біля ставків з облаштуванням каналізації, водопостачання, альтанок, фонтанів, прокладкою мощених доріжок, облицюванням берегів, і так далі Планується організація пунктів громадського харчування і контрольно-перепускного пункту з автостоянкою. На липень 2008 близько 80 % кошторисних робіт вже освоєно, до грудня 2010 планується повне завершення реконструкції, але вже зараз в парку досить багатолюдний, особливо радують мамусі з колясочками і зграйками модних велосипедистів.

6.Технічний опис маршруту

Маршрут вихідного дня.

Тривалість - 2.5-3 години (в залежності від кількості туристів)

Максимальна кількість туристів - 10

Мінімальна - 1

Довжина маршруту - 2.5 км

Спосіб пересування - пішохідний

За часом проведення: денний


Висновки та рекомендації

З наведеного вище матеріалу можна зробити висновок, що маршрут на сам похід вельми цікавий, поєднує у собі елементи історії, міфів та легенд, опису. Туристи дізнаються багато нової інформації, але прогуляючись парком ця інформація буде легко засвоюватися. Місце є надзвичайно привабливим і для туристів, і для паломників, і для науковців. У парку можна зробити гарні світлини, подихати свіжим повітрям,поспілкуватися із місцевими жителями, зміцнити фізичний та духовний стан.

Рекомендації для походу

Зручне взуття на низькій,неслизькій підошві

Теплий одяг для холодного сезону,легкий для літнього

Якщо туристи плануть відвідувати монастир,то діють такі правила:

У жінок мають бути хустки,спідниця нижче коліна,закриті плечі

Чоловіки мають у довгих штанах та сорочці із довгим рукавом.

У відкритому взутті забороняється входити в храм.

Оскільки поблизу немає продуктових магазинів, то туристи, які хочуть залишитися після екскурсії прогулятися, повинні мати запаси води та їжі.


Список використаних джерел

1. http://zdorovja.com.ua/content/view/449/59/

2. http://www.astreya.kiev.ua/Ukraine_Zagor/kiev%20ierysalim.html

3. http://ecolife.in.ua/2009/09/урочище-феофания/kp.ua/daily/120808/51103/

4. http://www.astreya.kiev.ua/Ukraine_Zagor/kiev%20ierysalim.html

5. http://lord-darior.livejournal.com/6024.html


Схема маршруту

1 Джерело Святого Пантелеймона

2. Купіль з цілющою водою

3. Джерело «Сльози Божої Матері»

4. Свято-Пантелеймонівський собор

5. Ставок №1

6. Ставок №2

7. Ставок №3

8. Ставок №4

9. Ставок №5

10. Стільчик-пеньок