Смекни!
smekni.com

Тематичні парки (стр. 2 из 2)

Завдяки систематичному оновленню атракціонів і розважальних програм тематичні парки формують постійну клієнтуру і підтримують широкі туристські потоки.

3 Прогнози СОТ про роль тематичних парків в XXI столітті

За прогнозом СОТ, у XXI столітті очікується туристичний бум: кількість подорожуючих в світі до 2020 р. наблизиться до 1,6 млрд. З розвитком туризму, як вважають фахівці, з'явиться "новий" турист. Це означає, що традиційний вид сімейного туризму з проведенням відпустки кожен рік де-небудь на морі або в горах поступово поступиться місцем новим видам.

У прогнозі розвитку туристських напрямків, зробленому СОТ і представленому в дослідженні «Tourism: 2020 Vision», визначено найбільш перспективні напрями й види туризму XXI століття. Найбільш популярними видами туризму до 2020 р. стануть: пригодницький, екологічний, культурно-пізнавальний, тематичний (у тому числі відвідування тематичних парків), а також круїзи.

СОТ прогнозує, що час, який люди будуть виділяти на свій відпочинок, буде скорочуватися, особливо на основних ринках постачальників туристів. Згідно з дослідженнями мандрівники XXI ст. будуть «багаті грошима, але бідні часом». У результаті вони будуть шукати туристський продукт, що включає в себе максимум задоволень в мінімальний відрізок часу. Будуть процвітати тематичні парки і круїзні подорожі, оскільки люди зможуть відвідати декілька місць за короткий термін.

СОТ прогнозує, що пропорції туризму залишаться стабільними до 2012 р.: одна чверть буде припадати на міжрегіональний туризм і три чверті - на внутрішньо регіональної. Найбільше зростання числа туристів серед туристо- генерующих країн буде в Японії з річним рівнем 7% до 2012 р., а найменший - у США.

Після невеликої перерви в XXI столітті міжнародний туризм буде продовжувати свій розвиток, незважаючи на ризик економічного спаду, так як туристський попит має свої власні детермінанти. Туризм в новому тисячолітті стане важливим фактором розвитку людства в цілому і світової економіки зокрема.


Висновок

Таким чином, в даній роботі я навів приклади найбільш відвідуваних тематичних парків світу, їх роль у розвитку міжнародного туризму, а також прогнози СОТ, так чи інакше стосуються тематичних парків. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що роль тематичних парків у розвитку міжнародного туризму з кожним роком зростає.

В даний час розваги перетворилися у світову індустрію з величезними, швидко зростаючими доходами. Особливе місце в цій індустрії займають тематичні парки. Якщо раніше турпродукти в основному були неспеціалізовані, то зараз і в майбутньому туристичний продукт повинен відповідати тенденції розвитку туристського попиту. У цих цілях в багатьох країнах створюються нові концепції для залучення туристів. Тут чималу роль відіграє застосування тематичних парків відпочинку як туристичного продукту внутрішнього та міжнародного туризму.

Дані про те, що за рік Європейський Діснейленд приймає відвідувачів в 2 рази більше, ніж Лувр і Ейфелева вежа говорять самі за себе, звідси випливає, що роль тематичних парків у розвитку міжнародного туризму очевидна.


Список літератури

1. Девідсон Р. Подорожі ніколи не закінчуються. - М.: Думка, 2001.

2. Країни Світу. Довідник-путівник, Вид.: Ростов-на-Дон «Фенікс», 2003р.

3. Сенін В. С. Організація міжнародного туризму: Підручник. - 2-е вид. Оформлені. і доп. - М.: Фінанси і статистика, 2003.

4. Руденко Л.Л. Міжнародний туризм: правові акти. - М.: Фінанси і статистика, 2002.

5. Інтернет журнал Турбізнес http://www.tourbus.ru/home_m.htm