Смекни!
smekni.com

Оздоровчий туризм в Карпатах (стр. 3 из 4)

Готельний комплекс "Ріка"

Триповерхова будівля з номерним фондом: 3 номери "люкс", 12 номерів "напівлюкс", 2 одномісні номери зі всіма зручностями.

До послуг відвідувачів: кафе-бар на 50 місць, пральня, тенісний корт.

Адреса: м.Хуст.

Санаторій "Шаян"

Місце розташування. Санаторій "Шаян" знаходиться за 18 км від м. Хуст, на схилах Виторлаг - Гутинського хребта на висоті 210 м над рівнем моря. Санаторій розташований на лівому березі ріки Тиси біля підніжжя гори Великий Шаян, що разом із горами Середній і Малий Шаян оточує курортну зону, залишаючи відкритим лише східний напрямок. Завдяки цьому формується своєрідний місцевий мікроклімат з майже безвітряною м'якою погодою. Середньорічна температура повітря дорівнює +8,7 градусів за Цельсієм. Найтепліші місяці - липень і серпень.

Санаторій "Шаян" приймає на лікування хворих із наступними захворюваннями:

• хронічний гастрит із секреторною недостатністю у Іфазі ремісії і нестійкої ремісії;

• виразкова хвороба шлунку і дванадцятипалої кишки у фазі ремісії і нестійкої ремісії;

• постгастрорезекційний синдром у стадії компенсації і субкомпенсації;

• функціональні розлади кишківника;

• хронічний ентерит і ентероколіт у фазі ремісії і нестійкої ремісії;

• хронічний коліт у фазі ремісії;

• дискенезія жовчних шляхів;

• хронічний холецистит (бактеріальний) у фазі загострення;

• калькульозний холецистит при больових приступах жовчної кольки;

• хронічний персистируючий гепатит;

• стан після перенесеного вірусного гепатиту. Особливо ефективне лікування хворих із захворюваннями печінки, підшлункової залози і кишківника.

Основні методи лікування. У санаторії використовуються мінеральні води: вуглекисла, кремнієва, малої мінералізації, хлоридно-гідрокарбонатна, кальцієво-натрієва. Для лікування « бювет мінеральної води, озокеритне відділення, лікувальні кабінети (у тому числі для зрошення кишківника, промивання шлунку), інгаляторій, відділення фізіотерапії, масажне, зал ЛФК, усі необхідні діагностичні кабінети. Сервісне обслуговування. До послуг відпочивальників - клуб із кінозалом, бібліотека, Танцювальний майданчик, аеросолярій, теренкур.

Умови проживання. Відпочивальники розсташовуються в двомісних кімнатах як із частковими зручностями, так і в двомісних номерах із усіма зручностями. Можливе проживання в одномісному "люксі" та у двокімнатному двомісному "люксі". Адреса: Закарпатська обл., Хустський р-н., с. Шаян. Проїзд: від залізничної станції м. Хуст - автобусом Хуст - Шаян.

Типи та спеціалізація закладів охорони здоров'я

В Хустському районі нараховується 46 медичних установ. Нижче подаємо розгорнуту викладку щодо кількості, територіальної належності та спеціалізації цих установ: центральних районних лікарень, одиниць - 1, міських - 1, дільничних - 3, лікарських амбулаторій - 20, фельдшерсько-акушерських пунктів - 21. Розгорнуто ліжок - 755, у тому числі: спеціалізованих - 275. Працює медперсоналу, тис. - 1,9, у тому числі: лікарів, чол. - 332, середнього та молодшого медперсоналу, чол. - 1564. Медичних установ усього - 46.

Відпочинок в Карпатах, гірськолижний відпочинок

Славскоє

Готельний комплекс ”Славський” знаходиться в екологічній чистоті і живописному селищі Славскоє Львівської області в долині річок Опір і Славка. Це один з найкращих і відвідуючих туристами курортів Карпат.

Елітний пансіонат знаходиться недалеко від м. Тростян. Це центр гірськолижного курорту, туризму і відпочинку знаходиться в живописній долині рік Опір і Славка на висоті 501м. над рівнем моря. Розташований неподалік від Львова, з хорошими залізничними сполученнями з Києвом, Харковом, Львовом, пригородом, цей куточок “Меккою” гірськолижного спорту зимою і центром туризму літом. В Славському прокладено неділька гірськолижних трас європейського значення. На них працює один крісельний та 15 будівельних підйомників, які піднімають на протязі години більше семи тисяч лижників. Різноманітність рель’єфу і рівня складності трас дозволяють добре відпочивати як початківцям, так і досвідченим спортсменам. Прямо на трасі функціонує виносний бар, де можна поїсти, випити чаю, кави або теплого вина.

Функціонує декілька підйомників (600 – 1200 метрів, і 2750метрів)

Лікувальна база: фізкабінет, масажне відділення, гідропатія (циркулярний душ, душ Шарко, восходящий душ, підводний масаж, бальнео лікування: мінеральні, перлинні ванни, озекеріт), кювет моршинської мінеральної води, фітобар, стоматологічний кабінет, солярій – за додаткову плату.

Розміщення:

· 1-но кімнатний 2-х місний стандартний номер з всіма зручностями (туалет, умивальник, душ). В номері холодильник. На підлозі паркет.

· 1-но кімнатний 2-х місний номер напів “люкс” з всіма зручностями (туалет, душ, умивальник). В номері холодильник, на підлозі ковролін.

· 2-х кімнатні 2-х місні апартаменти з всіма зручностями (туалет, умивальник, душ, ванна). В номері сауна, холодильник телевізор, телефон, балкон з меблями. На підлозі ковролін.

Харчування: 3-х разове в їдальні пансіонату.

Водопостачання: гаряча, холодна вода подається постійно.

Гірськолижний спорт: с. Славскоє – це найпопулярніший зимовий курорт України. В 300 метрів від пансіону є 2 підйомники довжиною 500 метрів і 1500 метрів. В 4 км. Від бази на горі Тростен висотою 1235 метрів – 7 підйомників з трасами різного рівня. На горі Тростен широко розвинена інфраструктура різних послуг. Тут ви можете спробувати кулінарні шедеври місцевих народів. Є можливість користування послугами інструкторів. На горі працює рятувальна служба. Ви завжди будете відчувати себе в безпеці. Є прокат гірськолижного спорядження.

Проїзд: пасажирськими поїздами: № 7 “Київ – Прага,” №81 “Київ – Ужгород,” №213 “Харків – Ужгород,” №607 “Львів – Мукачево” до станції “Славскоє”

Адреса: Львівська область, Сколівський район, смт. Славскоє, вулиця Істияновича, 35.

Надає: тренажерний зал, більярд, тир, бар, дискотека, бібліотека, дитяча кімната, автостоянка, комп’ютерний зал, настільний теніс, конферанс зал, відео салон, пункт прокату гірськолижного спорядження, камера схову.

Готель “Бюргер-Тростен” може вмістити 50 чол. Приймаються кредитні картки VISA і MASTER CARD.

Складається з-х поверхового корпусу і невеликого дерев’яного котеджа на 17 номерів. На території бази є ресторан і бар, які працюють цілодобово, зимова і літня колиба, дві руські бані, відкритий басейн, прокат, телефон. Апартаменти для сімейного відпочинку, в мансарді. Дві бані (на 6 – 10 чоловік), ресторан, бар, альтанка з металом, прокат лиж і санок.

База відпочинку “Динамо”. 4-х поверхова будівля на 150 туристів. Організовує трансфер на гори Тростен і Грабовець. Є їдальня, бар, ресторан, спортзал, сауна, пункт прокату, автостоянка,

Адреса: Львівська область Скомівський район смт. Славскоє, вул. А. Архательського 7.

Пансіонат “Первоцвіт” Яремче

Це пансіонат за домашньою атмосферою, якісним обслуговуванням і смачною кухнею. Зовнішньо схожий на невелике європейське містечко. Приважний пансіонат сім’ї Михайлюків “Первоцвіт” має 4 корпуси, ресторан, сауна з басейном, невелика бесідка з виходом на гори, автостоянка, альтанка, більярд.

Адреса: Івано-Франківська область, м. Яремне, вул. Витовського 22.

Готель “Пігі”

Розміщений неподалік від самої високої гори Карпат – Говерли, на березі річки Прут. Ця місцевість бальнеологічних курортів України з чудовими лісними ландшафтами, чистим гірським повітрям. Архітектурний ансамбль готелю – старовинний карпатський стиль. Відстань до Ворохти 4 км., до Яблуниці 8 км., до Буковель – 15 км. Готель реставрований в 1999 р. Поруч 3 лижні дійові трампліни, один – дитячий, можливість подорожувати на снігоходах, квадроциклах, велосипедах, а також прокат гірськолижного спорядження, на літню і зимову риболовлю, ресторан, колиба, більярд, сауна з басейном, кімната відпочинку.

Пансіонат “Байковщина”

Розрахований на 168 відпочиваючих, їдальня на 100 чоловік з своїм харчовим блоком, кіноконцертний зал на 100 чоловік, фойє, настільний теніс, більярд, сауна з басейном холодної води, відкритий басейн, спортзал з тренажерами, фізіотерапевтичний кабінет, бібліотека, пункт прокату, бювет моршинської води.

Ворохта

Туристично-оздоровчий комплекс “Керманіч”

Добудований в 2003 році на краю смт. Ворохта на висоті 850 метрів над рівнем моря, розрахований на 56 місць, від Говерли на відстані 18 км. Складається з 7 двоповерхових котеджів.

Пропонує послуги:

· Активний відпочинок в горах;

· Прогулянки в ліс за грибами і ягодами;

· Відпочинок в гуцульських сім’ях;

· Екскурсії по історичних пам’ятках;

· Катання на лижах;

· Прокат спортінвентаря;

· Пасажирські перевезення;

· Конферанс зал на 60 чол.;

· Ігровий зал;

· Фінська сауна;

· Руська баня з масажним кабінетом, басейном;

· ресторан;

· автостоянка;

Яблучниця.

Мотель “Смерекова хата”

Розміщений в с. Яблучниця в 10км. Від Буковелю. Має свій невеликий гірськолижний підйомник з якого відкривається панорама на масиви Чорногорії. Мотель складається з котеджів які обладнані всім необхідним.

Послуги: екскурсії, 3-4 денні тури в гори, рибалка, прокат, трансфери, в Буковель, Яблучницю, Ворохту. Новорічна програма обов’язкова. Ресторан, сауна, баня з контрастним басейном

Проблеми та перспективи розвитку рекреаційного комплексу України

На міжнародному ринку Україна фактично невідома як країна з розвинутою рекреаційною індустрією (окрім серед представників старшого покоління української діаспори, але і цей імідж фактично згасає). На даний час маркетинг туристичного потенціалу України на міжнародному ринку не проводиться. Будучи однією з найбільших країн Європи, вона не має жодного туристичного представництва за кордоном, не здійснює рекламних заходів і не має запланованих на національному рівні рекламних кампаній для зарубіжного ринку. Найсуттєвішими перешкодами є наступні: