Смекни!
smekni.com

Туристичні ресурси багамських островів (стр. 5 из 9)

Національний парк Абак займає площу в 20 500 акрів землі у Південному Абакі, з них 5 000 акрів соснового лісу, який є охороняється областю, існування для 1000 папуг Багама або Абак стає небезпечним. Ці папуги раніше населяли майже більше семи островів Багам, але тепер їх можна зустріти тільки в Абакі і Великому Інагуа.

Заповідник диких коней в Абакі. Здійснюючи поїздку по області заповідника Рифа Скарби, не можна не заглянути у заповідник, де містяться піддані небезпеці рідкісні берберські коні. Ці нащадки коней, привезенні під час досліджень Колумба – можливо, сама чиста порода цих коней, які знаходяться у постійній боротьбі за своє існування. Спостереження за цими красивими дикими кіньми може стати єдиною можливістю, що більше ніде не випаде за межами країни.

Національний парк Ретрит – на території парку росте колекція рідкісних і екзотичних пальм, стовбури яких обвивають дикі орхідеї.

Національний парк Лукаян – у цьому місці зустрічаються 6 екосистем Багамських островів. Тільки тут можна побачити і плоскогірні ліси, і бухти, що потопають у мангрових заростях, і прекрасний пляж, рідкісні квіти, а також найдовшу в світі систему вапнякових підводних печер. У печери потрапити можна як по суші, так і по воді, виявлені останки декількох індіанських племенів лукаян. [17]

Шопінг на Багамах – це зовсім не пусте заняття. Співдружність Багамських островів входить до числа держав, де діє офшорна фінансова система. Сучасні Багами за кількістю банків не відстають від Швейцарії. У народі навіть ходить жартівливе назва Нассау як Тропічний Цюріх. Як виявилося, купатися можна не тільки у блакитних водах тропічної Атлантики, а й у розкоші дорогих бутиків.

Бутики, безліч торгових центрів, магазинів і крамничок – це все до ваших послуг на Багамських островах. Одним з найбільш вишуканих центрів торгівлі є маленький о. Парадайз. Величезна безліч бутиків, магазинчиків, а також крамничок, які пропонують все, що душі заманеться абсолютно за доступними цінами. Представлений широкий вибір продовольчих товарів і ексклюзивних тропічних фруктів.

Шикарним і добре відомим у світі торговим центром Співдружності Багамських островів є знаменита Бей-Стріт. Вулиця Бей-Стріт знаходиться у старій частині Нассау. Поруч з Бей-Стріт лежить не менш відомий Солом'яний ринок. На Бей-Стріт і на солом'яному ринку можна купити товари відомих будинків мод, марок і фірм за досить низькими цінами. Наприклад, в Європі ціни на фірмові годинники у три рази вище, ніж у країнах з офшорною фінансовою системою.

Придбати на Бей-Стріт можна різні товари, але особливою популярністю користуються прикраси, коштовності, сумки, ремені, гаманці, годинники та інші модні аксесуари.

Запаморочливі низки бутиків, казино, ресторанів – це ексклюзивний відпочинок на Багамських островах, де якість перевірено часом. [17]

2.2 Історико-культурні пам’ятки країни

багами культурний туристичний подорож

Країна має надзвичайно багату історію, звичайно, має й багато історико-культурних пам'яток.

Пам’ятки культури.

На острові Нью-Провіденс. Будинок з балконами – найстаріше житлове дерев'яне будівництво в Нассау, справжня перлина архітектури XVIII століття. Зараз будівля повністю відреставрована і є музеєм.

Арка Грегорі – кам'яна арка на Маркет-стріт, що є кордоном між даунтаун Нассау і іншою частиною міста. Тунель від арки веде у район Над-Холмом і старовинні приміські поселення Грантс і Бейн.

Водонапірна вежа – з вежі, що є найвищою будівлею на острові (65 метрів над рівнем моря), відкривається панорамний вид на о. Нью-Провіденс від одного узбережжя до іншого. [19]

Сади Ардастра – у густих садах живе понад 300 видів птахів, ссавці та рептилії, характерні для фауни як Багамського архіпелагу, так і Карибських островів, Латинської Америки і всього іншого світу

Острівець Араваків – не тільки місце проведення щорічного фестивалю-карнавалу "Junkanoo", але й справжній рай морепродуктів. З давніх пір на острівці було побудовано безліч лотків, на яких продавалися молюски. Сьогодні це місце здатне задовольнити смаки найбільш вибагливих гурманів. Тут можна спробувати креветки-гриль, оладки з равликів, лобстерів, різноманітну рибу, приправлену екзотичними спеціями.

Будинок уряду – він розташований на найвищій точці Нассау. З 1801 р. тут розташовується резиденція губернатора островів, персонального представника королеви Великобританії. Перед будівлею, де зведений монумент на честь Христофора Колумба, по суботах проводиться видовищна зміна варти.

Піратський бар – тут, у самому даунтауні Нассау, можна зануритися в історію Багамських островів у розважальній та інтерактивній формі, і наблизитися до побуту справжніх піратів.

Королівські сходи – найбільш відвідувана пам'ятка Нассау. Сходи, що складається з 65 сходинок, вирізаних з твердої вапнякової породи рабами в кінці XVIII ст., була названа на честь 65-річниці правління королеви Вікторії.

Форт Шарлотта – завдяки зручному розташуванню на пагорбі, зі стін форту відкривається чудовий огляд гавані, Райського острова і міста Нассау. У форті, побудованому в 1788 р., зберігся рів, в'язниця, підземні коридори, а також 42 гармати.

Монастир – кам'яна будівля монастиря було побудована августинськими ченцями у Франції в XIII ст., але у 1920 р. будівлю по частинам було перевезено до США, де довгі роки зберігалася на покинутому складі. Будівля була відновлена у 1962 р. і зведена на мальовничій скелі над гаванню. Сьогодні монастир є популярним місцем проведення весільних церемоній.

Версальські сади – одне з найпопулярніших місць для весіль на острові. Парк прикрашений бронзовими і мармуровими статуями, фонтанами, мальовничими водоймами і водоспадами. Білосніжна, немов мереживна альтанка для церемоній розташована на пагорбі, з якого веде стежка до монастиря.

Нассау – столиця держави Багами, вона побудована в американському стилі, тим не менше, там витає псевдо-карибський дух. Чарівність міста складається з архітектури Старого Світу і сучасної любові до життя. Місто вже давно не просто селище, що засноване було колись піратами. Берегова лінія є центром туристичної активності. У стародавній частині міста є будинки XVIII і XIX ст., а головні урядові будівлі знаходяться навколо площі Парламенту.

На острові Велика Багама знаходиться одне з найкрасивіших місць на Багамах, це село Дунмор з його 200-річної архітектурою, а також пляж рожевих пісків. Також є декілька музеїв, у тому числі: музей Вьянні Малоні, на якому можна дізнатися про життя поселенців-лоялістів і індійців-лукайанов; музей Китів; музей Великої Багами, який присвячений історії з часів лукайанів

Риф Дедмен – це одне з найкращих місць в архіпелазі для занять сноркеллінгом. Коли проводилися археологічні розкопки, біля цього узбережжя виявлено безліч предметів, які належали індіанцям лукаян: намисто з черепашок, рештки вогнищ, глиняні уламки й кістки тварин.

Парфумерна фабрика – вона розташована у розкішному особняку, стилізованому під будівлі XVIII ст.. На ній можна створити і упакувати у флакон свій власний аромат під своїм власним ім'ям. Супроводом туристів займається гід, який одягнений в розкішний пишний англійський костюм.

На острові Андрос розташована блакитна бухта капітана Білла – абсолютно кругла за формою бухта, яка складає 440 футів у діаметрі і 180 футів глибиною. На початку шістдесятих Джек Коуст досліджував цю бухту і сьогодні місцеві жителі і гості острова люблять плавати в її кристально чистих водах. Бухта Стар Гейт – відома у всьому світі своїми визначними пам'ятками, де були знайдені індійські черепа за часів Національної Географічною експедиції підводного плавання на початку 1990-их. [17]

Кухня. Багамська кухня є справді національною, тому що багато чого запозичила з карибської, американської, британської, європейської і африканської кухонь, проте всі рецепти страв пристосовувалося ними до місцевих умов і можливостей, що в сукупності і складає Багамську кухню.

Національної їжею є страва з гороху і рису. Готується воно з місцевих сортів гороху, сала, томатів, селери, рису, чебрецю, зеленого перцю, цибулі, перцю і солі. Багамці додають у нього гострий соус. Також, страва з морського равлика під назвою "конк", з якої готують все що завгодно – закуски, гарячі страви, салати та юшки. [24]

Юшка з "конк" готується з помідорами, картоплею, солодким перцем, цибулею, морквою, салом, лавровим листом, чебрецем і перцем. Іноді в неї додають м'ясо птиці. "Конц" обсмажений у вигляді кульок, подається з гострим соусом і гарніром з солодкого перцю, лука і томатної пасти. Салат "конк" готується з маринованих, у спеціальному соусі, молюсків, змішаних з нарізаними кубиками червоним перцем і дрібно порубаною цибулею.

Невід'ємною частиною Багамського столу є булочки jonnycakes. Рибалки беруть такі булочки у море і тримають їх у скриньках з гарячим піском, щоб не охолоджувалась.

Найдорожчою їжею на Багамах є колючий омар. Улов омара проводиться з квітня по серпень. Добре приготовленого омара по-багамські можна замовити у ресторані Graycliff у Нассау. Готується він з соусом каррі, лимонним соусом і м'якоттю свіжого кокоса поряд з іншими інгредієнтами.

Страви з морського окуня готуються по-різному, у тому числі на пару, подаються з ароматним Creole соусом або з соусом з білого вина, грибів, цибулі та чебрецю. Популярна печена риба і печені краби.

Меню страв з дарів моря дуже різноманітно.

Місцеві м'ясні страви готуються переважно з курятини, ягнятини і баранини. Інші види м'яса імпортуються, з них, як правило, готують кухарі-європейці і американці.

Довгий час на Багамах самим популярним блюдом був черепаховий суп і інші блюда з цього м'яса, поки "запаси" черепах на острові не були виснажені.

Самим екзотичним десертом на Багамах вважається пудинг з гуава. Готувати його досить трудомістким, тому його виготовляють тільки для особливих гостей.