Смекни!
smekni.com

Комплексна проробка рейсу теплохода Хюндай Токіо за маршрутом Пусан Ню ПортЛонг Біч (стр. 31 из 31)

Одним з таких заходів є надання портом стаціонарних споруд чи пересувних засобів для збирання й обробки водяного баласту та осадів з ізольованих танків судна або проведення очищення та знешкодження баластної води на судні силами і засобами відділів профілактичної дезінфекції відповідних установ та закладів державної санітарно-епідеміологічної служби на водному транспорті.

6.4. До приходу в порт судно одержує від диспетчерської служби порту необхідну інформацію стосовно вимог порту щодо приймання і скидання водяного баласту, потенційної небезпеки, пов'язаної з впливом небезпечних водних організмів, патогенних мікроорганізмів і шкідливих речовин, та дозвіл на проведення баластних операцій.

Диспетчерська служба порту за погодженням з відповідними установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби на водному транспорті повинна вчасно передати на судно інформацію в чіткій і стислій формі.

6.5. З метою уникнення наднормативних простоїв і витрат суден диспетчерська служба кожного порту на РВВШ зобов'язана забезпечити розповсюдження серед судновласників повної інформації про порядок контролю водяного баласту суден і керування ним на акваторії в межах відання порту, уключаючи:

місцезнаходження та умови використання зон, що рекомендуються для скидання або заміни водяного баласту;

дані про ділянки РВВШ, у межах яких скидання водяного баласту заборонено;

ділянки РВВШ, на яких приймання водяного баласту є небажаним або його кількість повинна бути мінімальною;

вимоги диспетчерської служби порту до інформації капітана про баластні операції, а також про порядок проведення контролю водяного баласту судна;

заходи порту в разі виникнення обставин, пов'язаних із забрудненням суднового водяного баласту або виявленням у ньому шкідливих водних і патогенних організмів;

наявність, місцезнаходження, місткість приймальних споруд і засобів порту, які надаються для екологічно безпечного видалення суднового забрудненого водяного баласту й осадів.