Смекни!
smekni.com

Організація сфери туристської діяльності (стр. 2 из 2)

Платними, такими, що надаються туристам за готівковий розрахунок, є: гральні автомати, спортивно-медичні тренажери, сауни, масаж, послуги перукарень, кравців, фотографів, пошти, пралень і хімчистки, продукти і товари, придбані в магазинах, кіосках, буфетах барах, роботу яких забезпечує судновласник, екскурсії на березі, телефон. На закордонних ділянках плавання продаж продуктів і товарів в буфетах, барах, кіосках виробляється з оплатою туристами згідно з Положенням, що діє. Безкоштовно на теплоходах зазвичай надаються: медичне обслуговування, камери схову (окрім автоматичних) библиотека-читальня, дитячі кімнати, користування салонами, внутрішнім телефоном, телевізорами в каютах і салонах, гімнастичними залами, басейнами, ваннами і душами, шезлонгами і рогожами, постільною і банною білизною, довідками довідкового бюро по питаннях проїзду.

На власних судах турфірм послуги розподіляються приблизно так само. Туристам дозволяється провозити багаж і ручну поклажу в розмірах, передбачених Правилами, що діють. В період дії договору проїзд і обслуговування на судні можуть здійснюються лише по туристських книжках, виданим туристам керівником маршруту (туру, круїзу) на підставі туристських путівок. Перелік бортових послуг багато в чому залежить від сегменту туристів - споживачів даного туру. Наприклад, круїзи по Карібському басейну віддають перевагу молодіжним родинним парам - звідси велика кількість дискотек, казино, конкурсів, типа "розфарбуємо корабельний хол" і ін.Організація всієї культурно-досугової, розважальної роботи в портах заходу і інші заходи для туристів на борту судна і на березі здійснюється туристською організацією, що орендує судно. Відповідальним представником туристської організації на борту судна є керівник круїзу (керівник морського туристського маршруту, керівник морського туру).

План заходів, що проводяться туристською організацією на судні, узгоджується з судновою адміністрацією, яка сприяє проведенню цих заходів. Адміністрація судна надає працівникам туристської бригади право безкоштовного користування судновою радіотрансляційною мережею, по якій щодня виробляється трансляція передач, грамзаписів і путньої інформації протягом 7 години відповідно до програми і розкладу передач.

Керівникові круїзу надається право безкоштовного користування службовим радіозв'язком по судновій радіостанції по питаннях туристсько-екскурсійного обслуговування. Живлення туристам надається в суднових ресторанах, за вартістю, вказаною в договорі, і по меню, погодженому з керівник групи. Останній має право вносити зміни до розпорядку живлення туристів, пов'язані з проведенням екскурсійної програми. Підставою для розрахунку за живлення є акти (рахунки), підписані керівником круїзу, і представником адміністрації судна згідно зі встановленим порядком. Харчування штатних співробітників круїзу, призначених туристською організацією, виробляється по раціону харчування екіпажа судна за готівковий розрахунок в їдальні екіпажа.