Смекни!
smekni.com

Юридична відповідальність підприємства у сфері фінансової діяльності (стр. 6 из 6)

Багато юристи-практики (судді, слідчі, прокурори, адвокати та ін) займаються складною і різноманітною діяльністю, пов'язаною з юридичною відповідальністю.

Ця робота має відношення до доказу і доведення, що зачіпає, головним чином, об'єктивну і суб'єктивну сторони правопорушень. І у кримінальній, і по цивільних справах часто, вихідним і вирішальним, є не тільки факт «поганого результату», але і встановлення:

1) причиною зв'язку між цим результатом і проведенням цієї особи;

2) вини у вигляді умислу або необережності в настанні такого результату;

Отже, можна зробити такий висновок, що наявність юридичної відповідальності необхідно, тому що, за її наявності, рівень правопорушень зростає значно повільніше, ніж, за її відсутності. Не будь юридичної відповідальності, співтовариств людей, що населяють нашу прекрасну планету, було б набагато важче встановити які-небудь рамки цивілізованих відносин між собою, що могло б і не привести до сьогоднішнього розуміння ідеалу культурних людських стосунків, і, може бути, Суспільство не досягло б того рівня розвитку взагалі, і не змогло існувати в тій якості людського, яке визначається ставленням до законності, здатності кожного не переступати межу розумного. Наявність юридичної відповідальності впливає на більшу частину суспільства.

Більшість усвідомлює, що відплата за вчинене правопорушення невідворотно. Саме на таких людях тримається правопорядок у суспільстві. Через право-слухняне населення можливе здійснення позитивного впливу на правопорушників.

Юридична відповідальність має на меті захищати та зберігати громадський порядок. Ця мета досягається застосуванням до правопорушника санкцій передбачених нормами права.


СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

1. Закон України «Про підприємства в Україні» від 27.03.91

2. Закон України «Про державний бюджет України на 2004 р.» від 20.12.01.

3. Ковалев В.В.Финансовый анализ: методи и процедури. — М.: Финансы и статистика, 2001.

4. Негашев Е.В.Анализ финансов предприятия в условиях рынка. — М: Высш. шк., 1997.

5. Павлова Л.Н. Финанси предприятия. — М.: Финансн: ЮНИТИ, 1998.

6. Терещенко О.О. Фінансова діяльність суб'єктів господарювання. — К.: КНЕУ, 2002.

7. Фінанси підприємств: Підручник / За ред. А.М. Поддєрьогіна. — 3-тє вид. — К.: КНЕУ, 2000. — 458 с.

8. Фінанси підприємств: Підручник / За ред. А.М. Поддєрьогіна — 4-те вид. — К.: КНЕУ, 2002. — 572 с.

9. Чернов В.А.Финансовая политика организации: Учеб. пособие / Под ред. М.И. Бяконова. — М.: ЮНИТИ: Дана, 2003. — 247 с.

10. Шеремет А.Д., Нагашев Е.В. Методика финансового анализа. — М.: ИНФРА-М, 2005.