Смекни!
smekni.com

Соціально-економічна сутність і роль державного бюджету України (стр. 3 из 3)

II. Друга стадія – розгляд і затвердження, починається з моменту надання проекту бюджету на розгляд у Верховну раду або місцеві ради й завершується прийняттям Закону про державний бюджет або рішення сесії Місцевої ради на планованих рік.

III. Третя стадія – виконання й складання звіту про виконання починається з 1 січня планованого року й завершується затвердженням звіту про виконання бюджету.

Висновки

Підбюджетними інвестиціямирозуміютьвсівидимайновихіінтелектуальнихцінностей, щовкладаютьсявоб'єктипідприємницькоїдіяльності, врезультатічогостворюєтьсяприбутокабодосягаєтьсясоціальнийефект.

Інвестиційна політика представляє собою частину загальної і фінансової стратегії підприємства, яка заключається у виборі і реалізації найефективніших шляхів розширення об'єму його активів для і забезпечення основних напрямків його розвитку. Інвестиційна політика підприємства передбачає формування окремих напрямків інвестиційної діяльності підприємства у відповідності із стратегією його економічного розвитку.

В процесі формування бюджетної інвестиційної політики підприємства виділяють три основні напрямки:

1) реальні інвестиції;

2)фінансові інвестиції;

3)інноваційні інвестиції.

Фінансові інвестиції представляють собою вкладення засобів підприємства на термін більше одного року в різні грошові і фондові інструменти інвестування, серед яких найбільш значну долю займають вкладення засобів у цінні папери.


Використана література

1. А.А. Пересада „Управління інвестиційним процесом”, Київ-2002р.

2. Уманців Г., Лисенко О. Облік фінансових інвестицій // Дебет-Кредит.- 2001.- №23.

3. Батура А.В., Дедіков О.І. Бюджетні інвестиції як чинник оптимізації відтворювальних процесів в Україні // Природа людини і динаміка соціально-економічних процесів. - Дніпропетровськ: Наука і освіта, 1998.

4. Безуглий А. Основні фонди та наслідки державної інвестиційної політики// Економіка. Фінанси. Право.-2000-№8.

5. Кучарина Е.А. Инвестиционный анализ. – СПб.: Питер, 2006.

6. Пересада А.А. Інвестиційний процес в Україні.-К.:Лібра,1998.

7. Подшиваленко Г. Инвестиционная деятельность. КНОРУС, 2005.