Смекни!
smekni.com

Фінансово-економічний аналіз шахти "Південна" (стр. 7 из 12)

4. Коефіцієнт рентабельності продукції розраховується як відношення прибутку від реалізації продукції (робіт, послуг) до витрат на її виробництво та збут і характеризує прибутковість господарської діяльності підприємства восновній діяльності.

Ділова активність підприємства у фінансовому аспекті виявляється, насамперед, у швидкості обороту його засобів. Аналіз ділової активності полягає в дослідженні рівнів і динаміки різних фінансових коефіцієнтів оборотності.

Аналіз ділової активності дозволяє проаналізувати ефективність основної діяльності підприємства, що характеризується швидкістю обертання фінансових ресурсів підприємства.

Аналіз ділової активності підприємства здійснюється шляхом розрахунку таких показників (коефіцієнтів): коефіцієнта оборотності активів, коефіцієнта оборотності дебіторської заборгованості, коефіцієнта оборотності кредиторської заборгованості, тривалості обертів дебіторської та кредиторської заборгованостей, коефіцієнту оборотності матеріальних запасів, коефіцієнта оборотності основних засобів (фондовіддачі) та коефіцієнта оборотності власного капіталу [7].

Коефіцієнт оборотності матеріальних запасів розраховується як відношення собівартості реалізованої продукції до середньорічної вартості матеріальних запасів і характеризує швидкість реалізації товарно-матеріальних запасів підприємства.

Активи підприємства вивчають з точки зору їх участі у виробництві (показники ділової активності).

Основними з показників ділової активності є:

1. Коефіцієнт оборотності основних засобів (фондовіддача) Фо.
Розраховується як відношення чистої виручки від реалізації продукції (ф. 2
р.035) до середньорічної вартості основних засобів (ф.1 (р.030 гр.3 + р.030
гр.4)/2). Він показує ефективність використання основних засобів підприємства. Фондовіддача показує, скільки виручки доводиться на одиницю основних виробничих фондів.

Фо розраховується по формулі:

, (2.21)

де Фо - коефіцієнт оборотності основних засобів (фондовіддача), грн./грн.;

ЧВ – чиста виручка від реалізації продукції (ф.2 р.035), тис. грн.;

- середньорічна вартість основних засобів ф.1 р.030 гр.3 – залишкова вартість основних засобів на початок звітного періоду, р.030 гр.4 - теж саме на кінець звітного періоду, тис. грн.

2. Коефіцієнт оборотності оборотних активів Ко. Розраховується
відношенням чистої виручки від реалізації продукції (ф. 2 р.035) до середньої
вартості оборотних активів (ф.1 (р.260 гр.З + р.260 гр.4)/2).

Коефіцієнт розраховується по формулі:

, (2.22)

де Ко - коефіцієнт оборотності оборотних активів, частка од.;

ЧВ – чиста виручка від реалізації продукції (ф.2 р.035), тис. грн.;

- середньорічна вартість оборотних активів ф.1 р.260 гр.3 – усього за розділом II оборотні активи на початок звітного періоду, р.260гр.4 – теж саме на кінець звітного періоду, тис. грн.

Ко показує кількість оборотів обігових коштів за період; скільки виручки доводиться на одиницю обігових коштів.

3. Коефіцієнт оборотності матеріальних запасів Коз розраховується як відношення собівартості реалізованої продукції (ф.2 р.040) до середньорічної вартості матеріальних запасів.

, (2.23)

де Коз - коефіцієнт оборотності матеріальних запасів, частка од.;

- собівартість реалізованої продукції (ф.2 р.040), тис. грн.;

- середньорічна вартість матеріальних запасів: р.100 – виробничі запаси, р.120 – незавершене виробництво, р.130 – готова продукція, р.140 - товари, тис. грн.

Коз показує кількість оборотів коштів, інвестованих в запаси.

4. Коефіцієнт оборотності дебіторської заборгованості розраховується як відношення чистої виручки від реалізації продукції (робіт, послуг) до середньорічної величини дебіторської заборгованості і показує швидкість обертання дебіторської заборгованості підприємства за період, що аналізується, розширення або зниження комерційного кредиту, що надається підприємством.

, (2.24)

де

- коефіцієнт оборотності дебіторської заборгованості, обор./рік;

ЧВ – чиста виручка від реалізації продукції р.035, тис. грн.;

- середньорічна величина дебіторської заборгованості: р.150 гр.3 – векселі одержані на початок звітного періоду, гр.4 – теж саме на кінець звітного періоду;
- дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги;
- дебіторська заборгованість за розрахунками з бюджетом; р. 210 – інша поточна дебіторська заборгованість, тис. грн.

Цей коефіцієнт повинен збільшуватися.

5. Коефіцієнт оборотності кредиторської заборгованості розраховується як відношення чистої виручки від реалізації продукції (робіт, послуг) до середньорічної величини кредиторської заборгованості і показує швидкість обертання кредиторської заборгованості підприємства за період, що аналізується, розширення або зниження комерційного кредиту, що надається підприємству.

, (2.25)

де

- коефіцієнт оборотності кредиторської заборгованості, обор./рік;

ЧВ – чиста виручка від реалізації продукції р.035, тис. грн.;

- середньорічна величина кредиторської заборгованості: р.520 - векселі видані на початок звітного періоду, гр.4 – теж саме на кінець звітного періоду; р.530 - кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги; р.540
р.600 – поточні зобов’язання за розрахунками, тис. грн.

Показники ділової активності відіграють важливу роль у нормальному функціонуванні підприємства.

2.4 Аналіз платоспроможності. Методи прогнозування кризового розвитку підприємства

Однією з ключових ознак фінансової стійкості підприємства є його ліквідність. Під терміном ліквідність прийнято розуміти здатність підприємства виконувати свої фінансові зобов’язання перед усіма контрагентами і державою. Необхідність аналізу стану ліквідності підприємств у ринкових умовах зумовлюється насамперед тим, що жодне з них у цих умовах не гарантоване від банкрутства, тобто становища, коли воно не може розрахуватися за своїми боргами і зазнає фінансового краху. [17] Аналіз ліквідності підприємства дозволяє визначити спроможність підприємства сплачувати свої поточні зобов’язання.

У якості зовнішнього прояву фінансового стану підприємства виступає платоспроможність підприємства, суть якої є забезпеченість оборотних активів довгостроковими джерелами формування. Більша чи менша ступінь забезпеченості оборотних активів довгостроковими джерелами.

Для оцінки платоспроможності використовуються показники ліквідності балансу:

1. Коефіцієнт абсолютної ліквідності Кал. Він показує, яку частину короткострокової заборгованості може покрити підприємство своїми грошовими коштами та короткостроковими фінансовими вкладеннями, які швидко реалізуються у разі потреби. Кал. розраховується як відношення грошових засобів та їх еквівалентів і поточних фінансових інвестицій до поточних зобов’язань підприємства.

Кал =

=

, (2.26)

де Кал - коефіцієнт абсолютної ліквідності, грн. на гривню;

Іп - поточні фінансові інвестиції, тис. грн.;

К – грошові кошти та їх еквіваленти, тис. грн.;

Зп – поточні зобов’язання, тис. грн.

1. Згідно з нормативним значенням, коефіцієнт Кал. повинен бути > 0 та має відбуватися його збільшення у процесі діяльності підприємства. Головним фактором підвищення рівня абсолютної ліквідності є рівномірне та своєчасне погашення дебіторської заборгованості [13].

2. Коефіцієнт швидкої або критичної ліквідностіКкл. Цей показник відповідає на запитання, чи здатне підприємство розрахуватися за своїми поточними зобов’язаннями (відображеними у розділі IV пасиву бухгалтерського балансу) перед усіма кредиторами наявними ліквідними оборотними активами [13].

Розраховується як відношення найбільш ліквідних оборотних засобів до поточних зобов’язань підприємства .

Ккл=

=

, (2.27)

де Ккл - коефіцієнт швидкої (критичної) ліквідності, грн. на гривню;

З – запаси підприємства, тис. грн.;

Ао – оборотні активи, тис. грн.;

Зп – поточні зобов’язання, тис. грн.

2. Нормативне значення коефіцієнта : 0,6≤Ккл ≥0,8 [18].

3 Коефіцієнт покриттяКпвідображає платіжні можливості підприємства, що прогнозуються, за умовою погашення короткострокової дебіторської заборгованості і реалізації запасів, які має підприємство [13]. Кпвизначається відношенням оборотних активів до поточних зобов’язань підприємства.