Смекни!
smekni.com

Державне регулювання економіки (стр. 4 из 4)

А+Зпост+Зпер

П=Ц- -----,

У

де П-прибыль, Ц-цена одиниці продукції, А-амортизационные відрахування, Зпост-другие постійні витрати, Зпер-переменные витрати, В-выпуск продукції в натуральних одиницях.

При скорочення виробництва, що вимірюється коефіцієнтом К1, і при припущення, що ціна залишається незмінної, формула виглядає так:

А+Зпост+К1*Зпер

П=Ц-------.

К1*У

У зв'язку з тим, що К1<1, знаменник зменшується швидше чисельника, витрати ростуть і прибуток зменшується.

Уявимо, що уряд із метою стимулювання економіки підвищило норму амортизаційних списань. Збільшення норми списань позначено коефіцієнтом К2.

К2*А+Зпост+К1*Зпер

П2=Ц---------.

К1*У

Чисельність росте ще швидше, чим у другому випадку, витрати ще більш збільшуються. Вони можуть зрости до такого ступеня, що сравняются з ціною або перевищать її.

ГРЭ через податки і ставки амортизаційних відрахувань з основного капіталу має межа: бюджетні, що випливають із меж можливої відмови від бюджетних прибутків; соціальні, пов'язані з готовності фізичних і юридичних осіб миритися з податковим утиском; межа прибутковості, визначені ростом витрат виробництва одиниці продукції в міру скорочення виробництва і досягнення межі амортизаційних відрахувань для даної ситуації. Навіть накопичені пільговою уявою в рамках самофінансування засобу інвестувати в умовах недовантаження потужностей невигідно. Ефективність ГРЭ через державні витрати обмежена тим, що потреби у фінансуванні державних регулюючих мір різко зростають саме тоді, коли можливості мобілізації засобів для фінансування різко скорочуються. Головна межа ГРЭ- можлива розбіжність його цілей із приватними інтересами власників капіталу в умовах відносної свободи прийняття господарських рішень. Приватний капітал тільки в тому випадку бере участь у здійсненні державної програми, якщо держава гарантує йому прибули більш високі, чим він міг би одержати, відмовившись від співробітництва з програмою. Держава може гарантувати визначену норму і масу прибули приватному капіталу в міру своїх фінансових можливостей, а вони ограниченны.

Перераховані межі ГРЭ в умовах ринкового господарства носять відносний характер. У цих межах ГРЭ продовжує розвиватися і доказувати в самих різних обставинах свою ефективність. Механізм ГРЭ постійно удосконалюється. У сучасних умовах практика ГРЭ виявилася достатньо результативної, щоб не припустити загальних криз і соціально-небезпечних масштабів безробіття.