Смекни!
smekni.com

по данъци “Гръцка данъчна система „ (стр. 4 из 5)

Нова пенсионна схема Push

Обновена тласък е даден на новата пенсионна схема в този бюджет. До сега на Нова пенсионна схема не е намерил много полза от общите публични поради типично начални проблеми, свързани с неговото прилагане.

Нашият министър на финансите предложи да се даде Rs.1000 / - като отправна стимул за всички сметки на отваряне НС "Полиция" в следващите 3 години. Това е добре дошло мярка, тъй като НС "Полиция" е към момента основните Съдействащи схемата за социално осигуряване в Индия.

Жилищни лихвен процент

Финансовият министър заяви, че интересът подкрепа от 1% за евтини жилищни заеми ще бъде разширен, за следващата година също. Това е дар за строителите на селища, както и aadmi AAM на Индия, които не могат да си позволят скъпи къщи. Това е пряка форма на подпомагане на възстановяването на самата икономика.

Подкрепа за развитие на селските народна

Земеделци и хора, сградата е в селските райони на Индия може да има дъх на облекчение. Стопанството заеми са получили удължаване от 6 месеца.

Не само, че новите кредити ще бъдат намалени на правителство подкрепа на намаляване на 2% в лихвените проценти. На практика това води до снижаване на фермата лихвен процент до 5%. Колкото по-рано подпомагане е било ограничено само до 1%.

В селските общини в необработваеми площи да получите подкрепа от продължаване на Махатма Ганди Националната селска работа схемата за гарантиране. Бюджетът е разпределени Rs.40, 000 / - Crores за тази схема, която сега се прилага в цялата страна.

Микрофинансиране поддръжка

Като отчита значителна промяна в развитието, породени от микро-финансови компании в Индия, министър на финансите предложи микрофинансиране фонд за развитие в подкрепа на микро финансови компании. В Rs.400 Crores, фондът размер е малък, но е с десен намерение, този жест е в правилната посока.

Банки Кредити

Rs.16, 500 Crores е в бюджета за осигуряване на етап I капитала, необходим за някои PSU банки. Това ще подобри кредитния капацитет на тези банки. В бюджета за 2010 г. е също така допълнителните разпоредби на капитал за кредитиране на селските райони.

Тези мерки не само ще се стабилизира банките, но също така осигурява най-необходимите мускули за подобряване на кредитния портфейл на банките PSU.

Допълнителни лицензи се планират за частните банки. NBFCs също ще получи шанс да открие банки.Редът и условията ще се обсъжда в детайли след малко.

Данък върху доходите за физическо лице

  • Едно лице в Гърция се дължи данък върху доходите си като служител и за доходите като самостоятелно заето лице. В случай на физическо лице, което отговаря на теста за "постоянно пребиваване" на Гърция, данък се изчислява на доходите си, получени в Гърция и чужбина.
  • чуждестранни местно, което е заето в Гърция плаща данък само върху доходите си в Гърция.
  • За да се счита за местно лице гръцки, животът трябва да бъде доказано, че е в центъра в Гърция. Пребиваване трябва да се установи в Гърция, а не в друга държава. Семейството трябва да бъде със седалище в Гърция и Гърция трябва да бъде място, в което се обучават деца и др.
  • Работодателят е длъжен да приспадне незабавно, всеки месец, сумата на данъци и социални осигуровки, дължими от платен работник.
  • Самостоятелно заето лице е длъжно да правят авансови вноски за данъка върху доходите, които ще бъдат компенсирани за подаване на годишен доклад. В случай на нов бизнес, авансови плащания се изчисляват в съответствие с прогнозите на собственика на предприятието. Авансовите плащания се дължат три пъти в годината.
  • Някои плащания се приспадат от облагаемия доход, както е описано по-долу.
  • Гърция индивидуални ставки на данък общ доход 2009

Данъчни%

Данъчната основа (EURO)

0

1 - 10500

15

10,501-12,000

25

12,001-30,000

35

30,001-75,000

40

75001 и повече



За заплатите и доходите пенсия първите 12 000 евро са освободени от облагане.

Гърция корпоративна данъчна

  • Предприятия в Гърция, се облагат с данък върху доходите си в Гърция и от чужбина. Чуждестранните компании в Гърция се облагат с данък само върху доходите, който се генерира в Гърция.

Гърция прираста на капитала

  • За едно дружество капиталова печалба в Гърция се добавя към редовен доход и се облага с данък в същия размер като редовен доход за дружеството, с изключение на специфични случаи, както е определено в закона. За физически лица на данък капиталова печалба е 0% -20%.
  • Сделката за продажба на репутацията или продажба на бизнеса като цяло, се облага с 20% за фирми и физически лица.
  • За фирми капиталова печалба от продажба на акции, търгувани на фондовата борса се облага с данък 10%, ако купи след 01.01.2009.
  • За физически лица, доходи от наеми се облагат със стандартната ставка. Има приспадане на 10% -15% за поддръжката на 15% за документирани разходи, както и за 10% отстъпка за амортизация.

Гърция докладването на данните и плащане


Данъчната година в Гърция е годината, която приключва на 31 декември.
Авансови плащания на данъци са както следва:

  • Индивидуално - Едно лице, чиито доход е само от една заплата, не е задължен да подава годишна. Работодателят удържа данък от служителя и го прехвърля на данъчната администрация на всеки месец.
  • Връщането трябва да бъдат подадени от 02 март след края на данъчната година.
  • В хода на годината, компанията трябва да правят авансови плащания на всеки три месеца. А закъснението при подаване на декларации, след определената дата се наказва с глоба.

Гърция приспадане на данък при източника


Данъчно облагане на служителите
Работодателят е задължен да удържа данък при източника от служител и да прави допълнителни вноски за социално осигуряване.

Гърция социално осигуряване

  • Вноската на работодателя е 28.06% от заплатата. Приносът на служителите е 16%.
  • А самостоятелно заето лице извършва плащания към социалното себе си сигурност.
  • Застраховката покрива пенсия, безработица и осигуряване за грижи.



Гърция Други намаления

Данък трябва да бъде удържан при източника от следните плащания на чуждестранни лица въз основа на следното:

  • От дивиденти - 10%.
  • Лихви - 25%.
  • Авторските и лицензионните възнаграждения -20%.

Задължения и данъците върху добавената стойност (ДДС)

ГЪРЦИЯ

 Задължения 5-7% (превозни средства по-висока)

 ДДС 9, 23%

Стратегия за правилното дисбаланси и Модернизиране на икономиката

Гърция има големи дисбаланси. Бюджетният дефицит е достигнал близо 13% от БВП през 2009 година. Публичният дълг

е около 100% от БВП през 2008 година. Фискалната позиция е допълнително предизвикани от две по-дългосрочни тенденции - на

програмирани намаляване на структурните фондове на Европейския съюз от 2013 г. и ценови натиск от бързата

стареене. Дефицитът по текущата сметка също се увеличи до около 11% от БВП, което доведе до бързо нарастване на нетната

външния дълг на повече от 70% от БВП през 2008 година. Това отразява както ниски спестявания и постепенната загуба на

конкурентоспособност по отношение на неговите партньори от еврозоната. Производителността е затруднено от бавен структурни реформи,

и на заплатите и цените инфлацията остава постоянно над средното равнище за еврозоната. Структурен

безработицата остава висока.

Следва да бъдат приоритетни за повишаване на производителността

Увеличаването на производителността и ограничаване на работната заплата са необходими, за да възстанови международната конкурентоспособност, поддръжка

растеж и да намали големия външен дефицит. амбициозни структурни реформи са необходими за насърчаване на

производителността и заетостта. Гръцки на труда и продуктови пазари са твърди с международно сравнение,

, която да показва потенциала за подобряване на производителността, от по-нататъшна либерализация. Стъпки за опростяване на началния

на бизнеса, насърчаване на износа, засилване на конкуренцията, както и либерализиране на професионални услуги са

добре дошли и трябва да се изпълнят бързо. ОИСР симулации показват, че привеждането на продуктовия пазар

разпоредби с най-добрите практики, включително и в мрежовите индустрии, ще се увеличи производителността на труда чрез

около 20%. Сегашната криза го прави още по-важно да се приемат по-гъвкави институции

работната сила, така и на продуктовите пазари. Това би подобрило резултатите от труда на пазара и намаляване на риска от

нататъшно повишаване на нивото на структурна безработица, която вече е високо (около 9%) от международния

стандарти.

Разбиване на БВП на глава от населението в избрани страни от ОИСР, 2008

ІІ. Значимост на данъците за бюджета

Като цяло индивидуален печат бюджет

Въз основа на гореизложеното концесиите и за подпомагане на кредитирането и инвестициите, можем да заключим, че Бюджет 2010 е много много по-щадящи за физическите лица, на Индия. В клас да се радват на заплата в данъчната си се отива да слиза в голям начин. Населението в селските райони може да развесели над техните изходящи парични потоци да слиза и / или отложено. Банки, жилищни предприемачи и хората, които купуват къщи ниска цена може да бъде щастлив с 1% лихва подкрепа.

Гърция данъците върху доходите и данъчните закони

  • Всички данък върху доходите на дадено лице в Гърция е прогресивно. От 2009 г. гръцките отделни се облагат със ставка от 15% - 40%.
  • Изключения се предоставят на данъкоплатците със специфични видове приходи.
  • През 2009 г. основната ставка на корпоративния данък в Гърция е 25%. За гръцки партньорства на данъчната ставка е 20%.
  • 25% корпоративен данък ще бъде намален с 1% на годишна база, като се започне 2010 г., до 20% през 2014 година.