Смекни!
smekni.com

Типи девіації (стр. 2 из 2)

- Відмовлення (характеризується чи відсутністю зниженням прагнення до природних контактів з навколишніми).

- Опозиція (характеризується активним чи пасивним протиставленням себе навколишнім).

- Імітація (характеризується прагненням до наслідування якому-небудь чи обличчю образу).

- Компенсація (характеризується прагненням чи сховати заповнити власну неспроможність у якій-небудь області успіхом в іншій).

- Гіперкомпенсація (характеризується прагненням досягти успіху саме в тієї область діяльності, у якій відзначається неспроможність).

- Емансипація (характеризується схильністю до підкресленої власної самостійності і незалежності).

- Групування (характеризується нездатністю до самостійної діяльності і прагненням вирішити власні проблеми за допомогою угруповання з іншими людьми).

У професійній діяльності патохарактерологические реакції можуть виступати як наслідок соматических захворювань, стрессогенних ситуацій, недоліків керування.

Психопатологічне поведінка

Психопатологічне поведінка — поведінка, що відхиляється, обумовленими психічними розладами. До даної категорії відносяться девиации поведінка, обумовлені соматичними неврологічними, інфекційними захворюваннями, аномалії сексуального поведінка, розладу особистості, агресивне, суіцидальна поведінка, посттравматичний розлад.

У професійному середовищі важлива своєчасна клініко-психологічна кваліфікація розладу. Такі прояви, як часті непритомності, загальна загальмованість, емоційна тупість, афективна нестійкість, тривала депресія; сутяжництво, клептоманія, різні форми фобій; аутизация, чудності мислення, мови; облудність, тенденція експлуатувати навколишніх і т.д. можуть бути первинними симптомами органічних, психічних розладів.

Девіантна поведінка на базі гіперздібностей

Девіантна поведінка на базі гіперздібностей — поведінка, що відхиляється, що супроводжується девіаціями в повсякденному житті, при особливої обдарованості і навіть геніальності в інших сферах життя.