Смекни!
smekni.com

Інвестиційна діяльність як об єкт обліку і аудиту (стр. 13 из 13)

У цілому приведення національних систем обліку і звітності до вимог міжнародних стандартів – це шлях до інтернаціоналізації обліку і його гармонізації, підвищення якості облікової інформації та довіри до неї з боку різних користувачів. Важливо, щоб методологія та інструментарій обліку інвестування, з одного боку, бути адаптивними до національної специфіки і традицій обліково-аналітичної роботи, а з іншого – враховувати тенденції і перспективи міжнародної уніфікації систем аналізу, обліку і аудиту.


[1]У системі міжнародного руху капіталу у різних формах (кредити, інвестиції, допомога) функціонує також капітал міжнародних організацій і фондів та змішаний капітал (приватний, державний, міжнародних організацій).

[2]У світогосподарській практиці філією вважається підприємство, що повністю належить прямому інвестору. В дочірній компанії прямий інвестор-нерезидент володіє більш, як 50% капіталу, а в асоційованій – менш як 50%.

[3] Основними країнами-донорами іноземної допомоги є США, Франція, Німеччина, Японія, Канада, Великобританія, Італія та ін.

[4] Найкрупнішими країнами-реципієнтами іноземної допомоги є Єгипет, Бангладеш, Китай, Індонезія, Індія, Філіппіни, Турція, Танзанія, Пакистан та ін.

[5] Рада ЄС (Рада міністрів ЄС) – національний виконавчий орган Європейського Союзу, сесії якого проводяться на рівні міністрів, що відповідають за ту чи іншу сферу діяльності.

[6] Розробку національних стандартів бухгалтерського обліку в Україні забезпечує Федерація професійних бухгалтерів і аудиторів України (ФПБАУ). ФПБАУ – це громадська некомерційна організація, яка нараховує більш як 1300 бухгалтерів, аудиторів та викладачів бухгалтерського обліку з 22 регіонів України. Зусилля ФПБАУ з розробки НСБО були підтримані Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР), яка на початку 1997 року визначила ФПБАУ як організацію-розробника стандартів бухгалтерського обліку для професійних учасників ринку цінних паперів.

[7] Насьогодні розроблено проекти 23-ох першочергових національних стандартів.

[8]ПФГ. ТНК