Смекни!
smekni.com

Туристичні ресурси Таїланду (стр. 3 из 5)

Таїланд має дуже щільну для своїх масштабів мережу повітряних маршрутів. Два десятки аеропортів розкидані по всій країні. Головним є міжнародний аеропорт Бангкоку – Дон Муанг. Як і в наземному транспорті, більшість внутрішніх авіарейсів зав'язано на Бангкок.

У країні діє кілька авіакомпаній, але основних тільки дві. Більшість рейсів належить державній «Thai Airways». Ця компанія виконує з Бангкока десятки рейсів щодня в кожне з основних міст країни.

Другою значною компанією є «Bangkok Airways». Ця приватна компанія спеціалізується в основному на рейсах у курортні міста та інші пункти, куди і літає «Thai Airways».

Залізниця з'єднує всі значні міста Таїланду. Усі залізничні лінії розходяться з єдиного центру – Бангкока. Минаючих потягів у Бангкоці немає – усі поїзди починають чи закінчують там свій шлях. Вокзалів в Бангкоці два. Головний – Хуалампонг. Друга станція Ної розташована на відшибі в Тонбури й обслуговує в основному потяги ближнього сполучення.

Основне навантаження в Бангкоці несуть автобуси. Одинадцять із лишнім тисяч автобусів ходять за 376 маршрутами. Майже половину з них складають мікроавтобуси. Існує і такий транспорт як водні таксі. Вони спеціалізуються в основному на переправах через ріку, що розсікає місто, Чао-Прайя. Крім того, швидкісні судна ходять нагору і вниз по ріці.

Разом з інфраструктурою плідно розвивається й мережа готелів. Далі наведемо приклади готелей Таїланду.[15]

ГОТЕЛІ БАНГКОКУ
***** Готелі Бангкоку На території готелю є ресторани (європейська, морська, тайська, японська, китайська кухні), бари, нічний клуб, пральня, кондитерська, бізнес центр, сувенірний магазин, перукарня, конференц-зал, послуги няні, салон краси, орендаавтомобілів, басейн, клуб здоров`я, сауна, джакузі, медичні послуги, безкоштовний автобус до торгових центрів.
**** Готелі Бангкоку На території ресторани (європейська, морська, тайська, китайська кухні), бари, кондитерська, пральня, сувенірний магазин, конференц-зал, бізнес центр з послугами зв`язку і виходом в Інтернет, басейн, джакузі, сауна, масажний салон, тренажерний зал.
*** Готелі Бангкоку На території готелю ресторани (тайська, індійська, європейська кухні, барбекю), бари, сувенірний магазин, бізнес центр, басейн, тренажерний зал,масажний салон, сауна, пральня.
ГОТЕЛІ ПАТТАЇ
***** Готелі о. Паттаї Великі відкриті басейни, дитячі басейни і площадка для дітей, джакузі, поле для гольфа, тенісний корт, настольний теніс, салон краси, тренажерний зал, сауна, тайський масаж, бізнес центр, конференц-зали.
**** Готелі о. Паттаї Відкриті басейни, декілька тенісних кортів, тренажерний зал, волейбол і настольний теніс, салон краси, торгова аркада, різноманітні водні розваги, ресторани і кафе.
*** Готелі о.Паттаї Аквапарк з кафе і магазинами, басейни, в тому числі спортивний, сауна, тренажерний зал, ресторани, магазини подарунків, ювелірний магазин, школа підводного плавання, салон краси і багато чого іншого.

ГОТЕЛІ о. ПХУКЕТ

***** Готелі о.Пхукету На території готелю розташовані ресторани, бар, конференц і банкетні зали, магазин, пральня, тренажерний зал, тенісний корт, гольф клуб, дайвінг-центр, фітнес-центр.
**** Готелі о. Пхукету На території готелю знаходиться ресторани і бари, магазин сувенірів, екскурсій, тренажернийй зал, тенісний корт.
*** Готелі о. Пхукету Басейни з водоспадом і гіркою, сейф на рецепшині, салон краси, сувенірний магазин, ательє, поштовий сервіс, сервіс факсимільного зв’язку, ресторани, декілька барів.
ГОТЕЛІ о. САМУЇ
**** Готелі о. Самуї На території готелю ресторани, бари, магазин сувенірів, салон краси, міні-клуб, дитяча площадка, кабінет лікаря, пошта, конференц-зал, басейни, дитячий басейн, дитячий клуб, тренажерний зал, тенісні корти, сауни, джакузі, волейбольна площадка, тайській масаж, гольф, перукарня, бутіки, мінімаркет, гральний зал, шлола підводного плавання, різні види водного спорту.
*** Готелі о. Самуї На території готелю ресторан, бари, басейн, тренажерний зал, масаж, більярд, настольний теніс, тенісний корт, сувенірний магазин, послуги няні, прокат автомобілів і мотоциклів, різні види водного спорту, центр підводного плавання, тренуюче поле для гольфу.
ГОТЕЛІ о. ПХІ-ПХІ
**** Готелі о. Пхі-Пхі На території готелю ресторани (європейська, тайська, морська кухні, барбекю), бари, конференц-зал, бізнес-центр, сувенірний магазин, салон краси, послуги няні, пральня, хімчистка, басейн, тренажерний зал, тенісний корт, більярд, водні види спорту, особистий пісчаний пляж, прокат лодок для рибалки і занять дайвінгом, знаряддя для віндсерфінга і парусного спорту.
ГОТЕЛІ о. КРАБИ
**** о. Крабі На території готелю ресторани (європейська і тайська кухні), бари, басейн, джакузі, настольний теніс, фітнес-центр, екскурсійне бюро.

Туристично-рекреаційне районування

Таїланд традиційно займає одне з перших місць за показниками розвитку міжнародного туризму. На нього приходиться більше 1/1 загального світового туристопотоку.

За характером рекреаційних ресурсів і функціональних особливостей територіальних рекреаційних систем, що формуються, Таїланд можна поділити на чотири райони: Центральний, Північний, Північно-Східний і Південний.[1]

Центральний район займає менамскую рівнину і прилягаючі до неї передгірні області, а також узбережжя Сіамської затоки.

Культурно-історичний потенціал світового значення і добре розвита рекреаційна інфраструктура - все це в сукупності зробило Центральний район ведучим рекреаційним районом країни.

Сюди належать такі туристичні центри, як: Бангкок, Хуа Хин, До Самуй, Пхи Пхи.

Великим міжнародним центром туризму і бізнесу в цьому районі є столиця Бангкок. Це найбільший торгівельний центр, найважливіший транспортний вузол країни. Він має усі необхідні умови по розміщенню туристів. Пропонує для проживання більш 200 першокласних готелів враховуючи найбільший у світі на 3700 місць.

У Бангкоці переважає пізнавальна форма міжнародного туризму. У столиці знаходяться найвідоміші культурні й історичні визначні пам'ятки: архітектурний комплекс Королівського палацу, Храм Смарагдового Будди (головної реліквії держави), Храм Висхідного сонця, Національний музей, Зміїна ферма, ферма по розведенню крокодилів і багато чого іншого.

Тут у величезному достатку представлені шедеври скульптури, настінного розпису і численні декорації, що демонструють неповторні досягнення нації в мистецтві.

До послуг туристів у Бангкоці мається безліч розваг: це нічні клуби і ристораны, бари, концертні зали, луна-парки, музеї, театри, галереї, кінотеатри, масажні салони, більярдні зали, тенісні корти, майданчики для гольфу, спортивні зали і багато чого іншого.[8]

У самому центрі цього регіону, у 80 км від Бангкока, знаходяться руїни стародавнього міста Аюттайя.

Хуа Хин знаходиться в 198 км від Бангкока. Цей найстарійший курорт, відомий завдяки своєму протяжному пляжу, відгородженому від невеликого рибацького селища невеликою скелею. Великою визначною пам'яткою Хуа Хіна є нічний ринок, де крім численних сувенірів, варто звернути особливу увагу на вироби з місцевої бавовни, а також на морську їжу і різноманітні місцеві солодощі.

Північний район: займає 1/3 загальної площі країни. Тут виділяється саме велике місто району Чиангмай, як один з головних туристичних центрів. Він розташований на відстані 700 км від Бангкока. Чиангмай є ідеальним місцем для екскурсійних туристичних поїздок. Незважаючи на те, що за останні роки місто помітно виросло, сучасні будинки ніяк не псують красу стародавніх храмів. Для туристів пропонується величезний вибір готелів. Починаючи від розкішних класу «люкс», до недорогих, але зручних будинків для гостей, що пропонують розміщення на будь-який смак. За 2001 рік це місце відвідало 1,1 млн. іноземних туристів.

Чиангмай становить великий інтерес для аматорів пригод. Туристи можуть провести в місті кілька днів, оглядаючи храми і ринки, а потім відправиться в гірські селища, покататися в джунглях на слонах, спуститися вниз по річці на бамбукових плотах.

Чиангмай служить також «воротами» на шляху в стародавні королівства Лампхун, Лампанг, Чианграй і Чиангсан, мальовничі міста Мэхонгсон, Мэсалонг і Чомптхонг. Місто має у своєму розпорядженні найбагатші колекції творів мистецтва, найцінніші пам'ятники, унікальні природні визначні пам'ятки.

На кордоні з Лаосом на березі ріки Меконг знаходиться древнє місто Чианг Саен. Це місто знамените храмом Пхра Тхат Дій Тунг, що розташований на вершині гори, відкіля відкривається чудовий пейзаж навколишніх гірських вершин і мальовничих селищ народності акха.

Північно-Східний: розташований на плато Корат. Цей регіон привабливий завдяки прекрасним видам лісистих гір, національних парків, горбкуватих полів. Цей район славиться і тим, що тут були знайдені сліди найдавнішої цивілізації Бронзового віку.

У районі знаходяться одні із самих відомих історичних і культурних визначних пам'яток. У музеї містечка Бан Чианг зберігаються унікальні ювелірні і гончарні вироби, знайдені при розкопках поселень Бронзового віку. Недалеко від ріки Меконг, у містечку Пха Танемо, знаходяться доісторичні наскальні розписи. У містечку Ясотхон кожне літо проводять свято Дощу, супроводжуваний барвистим феєрверком. У містечку Сурине щорічно збираються гості з усього світу, щоб побачити традиційне листопадне Свято Слонів.

Від устя ріки Мінам – Чао – Прая до тайсько-камбоджійського кордону тягнеться Східне узбережжя з безліччю заток і чудових пляжів. Тут розташована більшість морських курортів, включаючи один із самих знаменитих курортів Азії – Паттайю. Курорт розташований на узбережжі Сіамської затоки, на 147 км на південний схід від Бангкока, за правом іменованою «Рив'єрою Таїланду». Це курорт світового значення, що залучає щорічно сотні тисяч туристів.