Смекни!
smekni.com

Автономна Республіка Крим 2 (стр. 2 из 2)

Окрім того, у Верховній Раді Автономної Республіки Крим створюються постійні і тимчасові комісії. Вони обираються з числа її депутатів, для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням постанов і рішень Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Постійні і тимчасові комісії для вивчення вищезазначених питань можуть створювати підкомісії і робочі групи із залученням представників громадськості, вчених і спеціалістів.

Діяльність Верховної Ради Автономної Республіки Крим забезпечує апарат Верховної Ради Автономної Республіки Крим, який складається із Секретаріату і Управління справами Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Секретаріат Верховної Ради Автономної Республіки Крим здійснює організаційне, правове, кодифікаційне, експертне, інформаційне, документальне та інше забезпечення. Управління справами Верховної Ради Автономної Республіки Крим здійснює оперативне управління майном і фінансовими коштами, матеріально-технічне забезпечення.

Висновок

Із вищесказаного можна зробити висновок, що Автономна Республіка Крим є дійсно невід’ємною складовою частиною України і не лише із політичних та економічних міркувань.

Також можна сказати, що вивчення цієї теми є досить цікавим і доцільним. При опрацюванні її я дізнався багато нового із сфери права, що знадобиться мені в майбутньому.

Використана література:

1. Журавський В. С., Лінецький С. В., Мельник М. І., Мельник О. О., Хавронюк М. І. „Основи правознавства” Підруч. для учнів 9-го класу загальноосвіт. навч. закладів / За заг. ред. В. С. Журавського / Наук. ред. Мельник М. І., Хавронюк М. І. – К.: Юридична думка, 2004. – 424 с.

2. Основи конституційного права України: Підручник. Видання друге, доповнене / За ред. В. В. Копєйчикова – К.: Юрінком Інтер, 1998. – 288 с.

3. Конституція України. Прийнята на п’ятій сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 року. – Х.: „ФОЛІО” 2001. 48 с.