Смекни!
smekni.com

Інформаційні технології передавання файлів через Інтернет на основі протоколу FTP (стр. 4 из 4)

- Підрядокз врахуванням регістру (set search exact_subcase). Ця команда аналогічна до попередньої, тільки враховуєтсья регітр символів в команді.

- Регулярний вираз (set search regex). Дозволяє застосувати симовли підстановки, які відносяться до типу “регулярних виразів”. Наприклад, “*” служить для позначення будь-якого набору символів, а “?” – окремого символа тощо.

- Точне співпадіння (set search exact). Шукати саме ту послідовність символів і саме у такому регістрі, який був вказаний.

Введемо стрічку символів, пошук яких бажаємо доручити Archie, а потім- натиснемо кнопку Search/Find. Archie згенерує список файлів з їх адресами, після чого ми можемо налаштуватис вою програму FTP-клієнта на завантаження потірбних нам файлів. Сервери Archie встановлюють ліміти часу. Якщо пошук за нашим запитом триває довше, то сервер Archie видасть повідомлення про те. Що ліміт вичерпаний. Але сервер Archie надає нам можливість встановити більш високий пріоритет свого запиту у порівнянні з запитами інших користувачів, хоча ця зміна пріоритету рідко дозволяє отримати відповідь швидше. Ця проблема вирішується шляхом зменшення бажаних співпадінь.

7. Експлуатація власного FTP-сервера

Більшість користувачів Internet ніколи не має достатньої кількості бажаючих отримувати їхні файли, щоб розгортати для поширення цих файлів власний FTP-сервер. Замість цього, користувачі зазвичай розсилають свої файли по електронній пошті. Хоча і є можливість отримати програмне забезпечення FTP-сервера для більшості комп’ютерних систем і розгорнути у себе такий сервер, для його експлуатації потрібно постійно бути підключеним до Internet чи повідомляти користувачам розклад роботи вашого FTP-сервера. Крім того, якщо ви надаєте іншим людям доступ до вашого комп’ютера, необхідно провести заходи безпеки. З метою забезпечення захисту FTP-сервер дозволяє обмежити доступ для визначених користувачів до певних папок.

Якщо є потреба надати іншим користувачам доступ до файлів по запиту, провайдер служб Internetможе дозволити розмітсити папку на своєму FTP-сервері. Є ще один варіант вирішення проблеми, який полягає у розміщенні потрібних файлів на власному Web-вузлі, якщо такий є.

8. Проблеми протоколу FTP

Можливість передавати файли через Internetпризводить до виникнення ряду технічних та інших проблем. До них віднсояться забезпечення якості та цілісності файлу, захист комп’ютера та дотримання прав власності.

8.1. Забезпечення цілісності

Майже при будь-яких обставинах, якщо файл завантажуєтсья повністю, він не містить помилок. В програмному забезпеченні, що призначене для передачі файлів, передбачені різні методи виявлення та усунення помилок, що виникають під час передачі. Найчастіше, проблеми передачі пов’язані з відправкою по FTP двійкового файлу як текстового і навпаки. Найкращий спосіб перевірки цілісності файлу полягає в отриманні з першоджерела точних даних про розмір файлу, що дозволяє впевнитись, що завантажений файл має саме такий розмір.

8.2. Забезпечення захисту

Багато користувачів не підозрюють, з чим можуть бути пов’язані найсерйозніші проблеми захисту. Пошкодження файлу найчастіше відбувається не в процесі передачі, а в самому джерелі.

8.3. Дотримання прав власності

Проблеми дотримання авторських прав та прав власності виникають тому, що процес копіювання та поширення комп’юетрних файлів є дуже простим. Навіть якщо можна легко переслати копію файлу, це не означає, що це не переступає авторських прав. Права поширюються на всі матеріали, які можуть бути поширені у вигляді файлів через Internet. Також до них відносяться всі елементи Web-сторінок, починаючи від симпатичних маркерів і закінчуючи прихованим JavaScript-кодом. Можливе порушення авторських прав навіть якщо не копіюється матеріал, а тільки надається посилання на нього.

Творці текстових та графічних матеріалів залишають за собою права на цей матеріал незалежно від того, що дана робота могла бути відсканована та перетворена у комп’ютерний файл.

Щоб уникнути проблем, пов’язаних з порушенням авторських прав, потрібно обов’язково отримати дозвіл від справжнього автора чи вповноваженого розповсюдника авторської роботи, перш ніж використати конкретний матеріал.

Висновок

Вивчаючи детальніше особливості одного з найпоширеніших протоколів мережі Інтернет – FTP-протоколу по ходу написання цієї курсової роботи, я ознайомилась з його особливостями, його організацією роботи тощо. На мою думку, цей протокол як один їз засобів передавання фалій через Інтернет, ще довго залишатиметься актуальним для користувача, оскільки зарекомендував себе як такий, що виконує передачу інформації економно у часі, пропонує гарні можливості пошуку потрібних файлів, витримав випробування часом як один з найстаріших протоколів, що є зараз у використанні.

Тому кожна людина, що користується глибинами інформаційних ресурсів мережі Інтернет, повинна знати про існування FTP-протоколу та активно використовувати його як швидкий та надійний засіб пересилання даних.