Смекни!
smekni.com

Франсуа Вієт (стр. 2 из 2)

В останні роки життя Вієт пішов з державної служби, але продовжував цікавитися наукою. Відомо, наприклад, що він вступив у полеміку з приводу введення нового григоріанського календаря. І навіть хотів створити свій календар.

У мемуарах деяких придрорних Франції є вказівки, щщщо Вієт був одружений, що в нього була дочка, єдина спадкоємниця імення, за яким Вієт звався синьйор де ла Біготьє. У придворних новинах маркіз Летуаль писав: “...14 лютого 1603 р. Господинин Вієт, рекетмейстр, лядина великого розуму і розмірмовування і один з найбільш вчених математиків століття помер... в Парижі, маючи, за загальною думкою, 20 екю. Йому було більше шістидесяти років”.

Праці Вієта: у 1591 році – “Isagoge in artem analiticam” (“Введення в аналітичне мистецтво”), Другий твір Вієта “Recensio canonica effectionum geometricarum” (“Доповнення до геометрії”) став основою для тієї галузі математики, яку зараз називають аналітичною геометрією. Більш чи менш повна збірка праць Вієта було видано у 1646 році в Лейдені нідерландським математиком ван Скоотеном під назвою “Математичні твори Вієта”.

Реферат

на тему:

Франсуа Вієт

Виконала:

учениця 8Б класу

спеціалізованої школи № 246

м. Києва

Біленька Євгенія

м. Київ

2001р.