Смекни!
smekni.com

Інформаційність як фактор ризику. Операція "Паганель" (стр. 2 из 2)

Природа мудра. Вона передбачила багато чого, але не сучасну індустрію масової реклами і пропаганди. Те, що було суттєвим протягом багатьох тисяч років людської еволюції, сьогодні може вже й не бути таким – через все зростаючу кількість інформаційного сміття, що щоденно атакує людину [2].

Тож у той час, коли дорослі вже перенасичені рекламним «наповненням» і не здатні адекватно сприймати цю набридливу одноманітність, діти ж захоплено «включаються» у той дивний і ще незнайомий їм світ гучного звуку, яскравого екрану та рухливих створінь, що бігають по «блакитній коробці». Саме в цей час реклама виступає тим вбивчим інструментом для дитячої психіки та їх наївного сприйняття. В подальшому це впливає як на смаки певних вікових груп, так і в багатьох випадках та моральну поведінку як вдома з батьками чи своїми дітьми, так і на робочому місці, у культурному середовищі тощо.

Висновок

Отже, інформаційність є досить суттєвим та важливим фактором ризику для будь-якої людини у будь-якому віці, а особливо у сфері гуманітарії та на початкових етапах розвитку особистості. Саме інформаційне середовище має піддаватися суворому критичному аналізу та бути об’єктом небайдужого ставлення людини у сфері її діяльності. Як бачимо, інформація не лише розвиває людину як джерело знань, але також може пагубно впливати на її життя і здоров’я, бути небезпекою під знаком питання.

Список використаної літератури

1.Копань В.С. Охорона праці в гуманітарній сфері. – К.: Ун. вид-во ПУЛЬСАРИ, 2008. – 198 с.

2.Молчанов И., Сороченко В. Детская реклама // Русколань – Информационный ресурсный центр по практической психологии «ПСИ-ФАКТОР» // http://www.utro.ru/news/2003/05/13/147317.shtml