Смекни!
smekni.com

Рекреаційно-туристичне вивчення Мальти (стр. 3 из 3)

Сліма

Сліма (мальт. Tas-sliema, англ. Sliema) - місто, розташоване на північному побережжі Мальти. Місто є важливим центром шопінга і відпочинку. Сліма - це головна житлова і торгівельна зона. Тут зосереджено багато сучасних готелів Мальти. Сліма, що означає «частка, комфорт», був тихим рибальським селом на півострові уздовж Бухти Марсамксетт з Валетти. Зараз же все інакше: Сліма і довколишнє побережжя - це основне місце мешкання туристів і відпочивальників на Мальті. Курортний сезон продовжується круглий рік.

Відомі уродженці. В Сліме народилися декількох знаменитих людей. Це батьківщина колишнього прем'єр-міністра доктора Альфреда Сента; доктора Майкла Фальзоне з Мальтійської лейбористської партії; капітана Джорджа Стівала, верховного комісара Мальти в Австралії в 1950-1960 роки; британського журналіста Пітера Хитченса і вокаліста Марка Стораца з швейцарської групи важкого металу «Krokus».

Санта-Венера

Санта-Венера (мальт. Santa Venera) - місто на Мальті з населенням 6087 чоловік, згідно перепис 2007 років. Місто розташоване на захід від столиці країни Валлетти, в центрі острова. Старими міськими спорудами є акведук і вілла Казалеоне, споруджений мальтійськими лицарями. У місті розташовується католицький коледж св. Іллі, який належав ченцям-кармелітам. Покровителькою міста вважається св. Венера, на честь якої названий місцевий футбольний клуб, а її свято проводиться в місті кожне останню неділю червня і щороку 14 листопада.