Смекни!
smekni.com

Австралія – держава і континет (стр. 2 из 2)

Висновок: Австралія багата різноманітними корисними копалинами.Австралія знаходиться на великому материку і це показує різноманітність ресурсів.Австралія в основному пустельний материк.

Населення

Станом на 1 липня 2007, населення Австралії склало 20001546 чоловік.

Більшість населення Австралії - нащадки іммігрантів XIX і XX століть, при цьому більшість цих іммігрантів прибули з Великобританії та Ірландії. Заселення Австралії вихідцями з Британських островів почалося в 1788, коли на східному березі Австралії була висаджена перша партія засланців і засновано перше англійське поселення Порт-Джексон (майбутній Сідней). Добровільна імміграція з Англії прийняла значні розміри лише в 1820-і, коли в Австралії стало швидко розвиватися вівчарство.Після відкриття в Австралії золота сюди з Англії і почасти з інших країн прибула маса іммігрантів.За 10 років (1851-61) населення Австралії збільшилося майже втричі, перевищивши 1 млн людей.

У період з 1839 по 1900 до Австралії прибуло понад 18 тис. німців, що розселилися в основному на півдні країни; до 1890 німці являли собою другу за чисельністю етнічну групу континенту.Серед них були піддані переслідуванням лютерани, економічні та політичні біженці - наприклад, ті, хто покинув Німеччину після революційних подій 1848.

У 1900 австралійські колонії об'єдналися у федерацію.Консолідація австралійської нації прискорилася в перші десятиліття XX століття, коли остаточно зміцніла загальнонаціональна економіка Австралії.

За період після Другої світової війни населення Австралії збільшилося більш ніж в 2 рази (після Першої світової війни - в 4 рази) завдяки здійсненню амбітної програми стимулювання імміграції.У 2001 27,4% населення Австралії складали люди, що народилися за кордоном.Найбільшими групами серед них були британці та ірландці, новозеландці, італійці, греки, нідерландці, німці, югослави, в'єтнамці і китайці.

Найбільший місто Австралії - Сідней, столиця самого густонаселеного штату Новий Південний Уельс.

Якщо залишити узбережжі і пройти вглиб материка близько 200 кілометрів, почнуться малонаселені райони континенту.Буйні вологі ліси і багаті сільськогосподарські угіддя змінюються спекотною, сухий, відкритою місцевістю, де можна зустріти тільки чагарникові зарості та злаки.Однак у цих місцевостях теж є життя.На сотні кілометрів простягаються великі овечі і коров'ячі пасовища, або ранчо.Далі, в глибині материка, починаються палючі спекою пустелі.

Офіційна мова - англійська (діалект, відомий як австралійський англійська).

Висновок: Населення для такої великої території невелике.Якщо б не посушливість материка і велика кількість пустель, і велика відстань від розвинених країн, то населення було б набагато більше.

Господарство країни

Сільське господарство в Австралії - є одним з основних родів занять для місцевого населення.Завдяки сільському господарству досягалися багато цілі, які зараз досягнуті.Воно давало і їжу для мешканців, і місця працівником і багато чого іншого.Найбільш перспективним і поширеним в Австралії, є розведення овець і кроликів.До Австралії кролики приїхали з першими її відвідувачами з Європи, а точніше на кораблі Кука та його команди.З тих пір вони значно розселилися по всій придатною для життя території, і в деяких місцях навіть завдають значної шкоди поїданням свіжих посівів.Вівчарство так само почалося розвиватися з самої зорі відкриття материка.Овечий хутро - дуже теплий і пухнастий, служив для наповнення перин, для пошиття одягу, його і зараз використовують в повній мірі.Єдиним ворогом овечої вовни, є австралійська міль.Вівчарство дає так само багато м'яса, яке рясніє в австралійських маркетах.Велике значення в сільському господарстві, як і колись, в Австралії має вирощування зернових культур і вирощування цукрового очерету.Так само величезне значення має вивіз і продаж фруктів і горіхів, яких дуже багато в сонячній Австралії.Все більше і більше на території створюється різних ферм.Наприклад останнім часом набуло розвитку розведення страусів.Яйця страусів мають великі розміри, часом вага до півтора кілограмів, і вміст кілька рідині, ніж вміст курячого яйця.Це все робить яйце страуса ідеальним для омлету, і користується великим попитом.

В Австралії, проблема тварин-переселенців існує досить давно, з самого відкриття континенту.Кролики - це головні винуватці цієї проблеми.З моменту їх поселення на цій території, їх число стало нестримною і неминуче зростати, що привело до загибелі великих територій насаджень.У деяких штатах навіть прийнято винищувати цих пухнастих шкідників.

Не дивлячись на свій економічний стрибок, головною галуззю Австралії є як і раніше сільське господарство.

Висновок: Сільське господарство в Австралії - є одним з основних родів занять для місцевого населення.

Зовнішня політика

Австралія веде активну зовнішню політику з іншими країнами.В основному це прилеглі країни.Австралія у своїх політичних інтересах тісно пов'язана з Америкою.Про що говорить їх тісне співробітництво між собою в плані економіки і політики.Австралія є членом ООН. Австралія, спілкування підтримує з багатьма країнами включаючи і Росію.

Дипломатичні відносини між Росією та Австралією були офіційно укладені і оформлені в 1942 році.

У минулому всі зовнішньополітичні маневри Австралія виконувала, тільки за згодою, або з прямого наказу Великобританії.Так, у часи першої світової війни Австралія воювала на боці Великобританії в 1914-1918 роках.

Пізніше, Австралія переїзд з інших країн людей з "кольорової"шкірою заборонила з ряду причин: збереження робочої цілісності населення, перешкоду проникнення інших поглядів у свідомості людей.Австралія покупку нерухомості також посилила для таких верств населення.

Пізніше Австралія, разом з низкою інших країн, отримала право на проведення зовнішньої політики самостійно.Але все одно стара звичка питати поради у Великобританії залишилася.

Австралійське морське сполучення дало можливість цій країні спілкуватися з іншими далекими країнами, виробляти торгівлю, обмінюватися досвідом.

Австралія брала участь у другій світовій війні, як і колись на боці Великобританії та Сполучених Штатів Америки.У ході цієї війни під володіння Австралії відійшли деякі острови, колишнім господарем яких була Японія.У 1954 році дипломатичні відносини з СРСР були перервані.Австралія, Москва - дві дружні державні одиниці.

Австралія брала участь в багатьох війнах, у тому числі у кровопролитних війнах у В'єтнамі, Кореї, Малайзії, Перській затоці.Австралія добровільно відмовилася від хімічного, бактеріологічного та ядерної зброї, будучи без'ядерною зоною.

Австралія пройшла довгий шлях по шляху до самостійності, і багато в чому вдячна країнам сусідам, які допомагали їй у всіх її починаннях.

Висновок: Австралія веде активну зовнішню політику з іншими країнами.

Література

1. Скуратович О.Я., Круглик Л.І., Коваленко Р.Р. Загальна географія: Підруч. для 6 кл.

2. К.: Зодіак -ЕКО, 2005. – 319 с.

3. Пестушко В.Ю., Сасихов В.О., Уварова Г. Є. Географія материків і океанів: Підруч. для 7 кл. серед. шк. – К: Абрис. – 376 с.

4. Кобернік С.Г., Скуратович О.Я. Географія материків і океанів: Підруч. для 7 кл. загальноосвіт. навч. закладів. – К.: Навчальна книга, 2005. – 319 с.

5. Корнєєв В.П., Герасимчук В.М., Пічугін Б.В. Географія материків і океанів: Підруч. для 7 кл. – К.: Освіта, Шкільна освіта, 2003. – 256 с.

6. Масляк П.О., Шищенко П.Г. Географія України: підруч. для 8 – 9 кл. серед. шк.

7. К.: Зодіак- ЕКО, 2004 – 432 с.

8. Чернов Б.В. Фізична географія України, підр для 8 кл, - К.: Освіта, 2002. – 254 с.

9. Гілецький Й.Р. Географія України (Ф ізична географія з основами загального землезнавства): Підручн. для 8 класу. – Львів: ВНТЛ-Класика, 2003. –

10. Дітчук І.Л., Заставецька О.В., Ткач Д.В. Географія України: навч. посібник. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2006. – 168 с.