Смекни!
smekni.com

Розвиток агропромислового комплексу України (стр. 2 из 2)

Транспортні судна вантажопідйомністю до 5000 т оснащені під перевезення глибоко замороженої рибопродукції і можуть приймати її безпосередньо від промислових суден у відкритому океані, гарантують доставку в будь-які порти світу.

Найбільш потужним є Севастопольський морський рибний порт, який має вісім вантажних причалів загальною довжиною 980 п. м з прохідною осадкою суден до 9,1 м. В порту є криті склади, відкриті бетоновані майданчики, холодильник місткістю 4,0 тис. т, припортова залізнична станція. Порт забезпечує переробку рибопродукції, ординарних та генеральних вантажів, зокрема у європакетах. Можливий річний вантажооборот порту - 1,5 млн. т.

Добре оснащеним і зручно розташованим є Керченський морський рибний порт, який приймає судна з осадкою до 7,8 м, має холодильник, зливні пристрої і місткості для дизельного палива та рослинної олії, обладнання для обробки сипучих вантажів.

Держкомрибгосп України має у своєму складі 20 потужних рибопереробних підприємств та 70 регіональних організацій, що забезпечують виготовлення понад 100 найменувань морепродукції.

Виготовлення тари й упаковочної продукції є невід'ємною частиною інфраструктури рибогосподарської галузі. Асортимент зазначених виробів забезпечує Керченський тарний завод. Це підприємство має сучасні технологічні лінії з виготовлення 20 видів металевої тари, 50 видів тари з поліетилену та полістиролу, а також ящиків та 50 - 100-літрових бочок. Севастопольський рибоконсервний завод на базі сучасного бляшанобаночного обладнання з лакуванням та літографією забезпечує виготовлення консервної тари для берегових підприємств і суден флоту.