Смекни!
smekni.com

Нова операційна система Microsoft Millennium (стр. 2 из 2)

Інше важливе придбання Windows Millennium - функція System Restore (Відновлення системи), яка робить «знімки» вашої системи на той випадок, якщо ви захочете «відкотитися» до даного стану в разі виникнення конфліктних ситуацій при зміні конфігурації. Можна уявити собі ситуацію, коли ви додаєте в систему деякий додатковий пристрій, що викликало нерозв'язні проблеми: у цій ситуації у вас завжди є можливість повернутися до моменту, коли був зроблений останній «знімок» вашої системи. Цей відкат не повинен зашкодити ваших документів, оскільки не торкнеться папки типу My Documents, Internet Explorer Settings, History, Favorites, Outlook Express e-mail.

Це, звичайно, менш надійний засіб, ніж реальне резервне копіювання, але в домашніх умовах воно може дуже стати в нагоді.

Інші вдосконалення

З'явилася панель для налаштування параметрів, які раніше ставили у файлі CONFIG.SYS. Відповідно параметри CONFIG.SYS тепер не зчитуються при завантаженні системи. Windows Millennium має більш швидку початкове завантаження в порівнянні з Windows 98. Система стала більш надійною, відійшли в минуле деякі застарілі технології, такі, наприклад, як Real Mode.

Система захисту файлів

Цілком можливо, вам не з чуток знайома проблема, коли при установці нової програми старі DLL-або якісь інші, критично важливі файли були затерті при заміщенні їх новими, які, врешті-решт, виявлялися несумісними з тими програмами, що були інстальовані раніше. У результаті додатки не працюють, а вам доводиться без вашої волі влазити в нетрі інформації про сумісність тих чи інших програм. На жаль, повністю усунути проблему неможливо, оскільки Windows як і раніше в якійсь мірі вразлива в силу підтримки файлів третій розробників.

Millennium, як і Windows 2000, має нову функцію SFP (від System File Protection System - система захисту системних файлів), яка і покликана зменшити дані проблеми. Коли інсталяційна програма (або сам користувач) змінює системні файли на файли інших версій, SFP копіює оригінальні файли і навіть не попереджає про це, що згодом дозволяє повернутися до необхідних файлів.

Краща підтримка ігор

У Windows Millennium з'явився новий Application manager - спеціально для керування іграми. Ця функція дуже актуальна для домашніх додатків. Кількість користувачів, які використовують комп'ютер для ігор, постійно зростає. Ігри стають все більшого обсягу, займають величезне дисковий простір і вимагають відповідних ресурсів, які періодично потрібно вивільняти, при цьому користувач, граючи в ігри, хоче бути не системним адміністратором, а крутим мачо, що мають справу не з файлами та дисками, а з кулеметами і автоматами. При наявності Application Manager інсталятор замість того, щоб питати користувача, куди він хоче інсталювати гру в залежності від наявності місця на диску, звертається до Application Manager з «проханням» про надання певного місця. У результаті користувачеві доводиться все менше займатися адмініструванням програм в своєму комп'ютері. Проте робота Application Manager конфігурується користувачем, зокрема користувач повинен вказувати, на які диски можуть записуватися гри і який відсоток від обсягу диска вони можуть позичати.

Що таке Millennium - у двох словах

Отже, коротко, до чого ж зводяться придбання Windows Millennium? Коротко кажучи, Windows Millennium можна назвати наступним етапом у розвитку Windows 98 з додаванням деяких елементів інтерфейсу Windows 2000 і максимальним спрощенням для сучасного домашнього використання. Нові корисні покупки - це система самозцілення (self-healing) і додавання в частині організації домашньої мережі (Home networking). Найбільш суперечливі нововведення - відмова від Real Mode і роботи з командним рядком MS-DOS. Windows Millennium придбала також деякі сучасні риси, вже доступні в Windows 2000, наприклад систему SFP (system file protection).

Так що ж все-таки вибрати: Windows 2000 або Windows Millennium?

Якщо вищенаведених міркувань вам не достатньо, щоб відповісти на це питання, дамо ще кілька коментарів на цю тему. Усе впирається в проблему, що саме вам потрібно. Це залежить від ваших грошових можливостей і розв'язуваних завдань. Якщо ви є користувачем Windows 9x і маєте потребу в більш стабільною ОС і гарантованого захисту даних, вам варто подумати про Windows 2000 Professional. Якщо ви в основному стурбовані іграми, то вам не варто поспішати переходити на Windows 2000.

Користувачам домашніх комп'ютерів, що працюють з операційними системами Windows 9х, корпорація Microsoft настійно рекомендує дочекатися виходу своєї наступної операційної системи для споживачів - Millennium. А поки коротко викладемо офіційні рекомендації Microsoft на тему перевагу застосування тієї чи іншої ОС на вашому настільному комп'ютері: доцільність використання Windows 2000 Professional, якщо вам потрібно найвища надійність для забезпечення безперебійності бізнесу; підвищена безпека для захисту даних; найкраща комп'ютерна підтримка мобільного бізнесу і краща платформа для бізнес-технологій нового покоління.

І відповідно не має сенсу використовувати Windows 2000 і цілком достатньо Windows 98 (SE) у разі, якщо вам потрібно: оптимальна підтримка роботи з музикою та відео; найкраща підтримка комп'ютерних ігор; простота створення домашніх мереж і налаштування Інтернету; широка підтримка споживчого обладнання та програмного забезпечення. З одного боку, рекомендації досить чіткі, з іншого - скільки не пояснюй людям, чим обумовлена ​​специфіка кожного з напрямів, завжди залишаються допитливі користувачі, які запитують: «А як отримати все це відразу?»

Міністерство науки та освіти України

Київський професійно-педагогічний коледж ім. А. Макаренка

Реферат

На тему: «Довідкова система Windows»

Виконала студентка групи 17 ОКН

Казанцева Вікторія

Київ 2011