Смекни!
smekni.com

Економіко-математичне обрунтування підвищення ефективності виробництва МКВП Дніпроводоканал (стр. 23 из 23)

Інструкція для користувача

Вступ

Інформаційна система створена для вирішення задач економіко-математичного моделювання і може використовуватися на автоматизованому робочому місці (АРМ) будь-якого працівника управління МКВП "Дніпроводоканалу".

Системні вимоги

Установлена на АРМ комп’ютерна техніка має відповідати таким мінімальним вимогам:

- процесор AMD Athlon XP;

- системна плата;

- оперативна пам’ять не менше 32 Мбайт;

- жорсткий диск (об’їм не менше 6 Гбайт);

- накопичувач гнучких магнітних дисків;

- привід CD-ROM;

- клавіатура;

- маніпулятор "миша";

- монітор;

- принтер;

- модем.

Підготовка до роботи

Необхідно запустити файл Інформаційна система.xls. У вікні оболонки Microsoft Excel з’явиться Заставка, за допомогою якої власне і відкривається Головне меню інформаційної системи (Кнопка Головне меню). Заставка служить також для того, щоб швидко закінчити роботу з інформаційною системою (Кнопка Вихід).

Кнопка Про автора виводить на екран форму з інформацією про розробника інформаційної системи.

За допомогою кнопки Справка можна проглянути цю інструкцію у будь-який час.

Система побудована таким чином, що б можна було повернутися на крок назад або в Головне меню чи Заставку незалежно від того де знаходиться користувач (Кнопки Назад, Далі, Головне меню).

Опис операції

Для вирішення задачі оптимального розподілу коштів між об’єктами реконструкції необхідно натиснути кнопку Вхідні дані та ввести необхідну продуктивність об’єктів у таблицю. Ці дані автоматично відображаються у графічному вигляді, за допомогою перемикачів будується діаграма продуктивності залежно від обсягу вкладених коштів у кожен об’єкт.

Подальші розрахунки виконуються автоматично, але для простеження цього процесу необхідно здійснити перехід до 1 а потім і до 2 етапу. Висновки містять діаграму, яка наглядно показує розподіл коштів між об’єктами у відсотках.

Друга задача моделювання платоспроможного попиту споживачів комунальних послуг у м. Дніпропетровську вирішується аналогічно.

Аварійні ситуації

При виникненні будь-яких неполадок та для отримання додаткової інформації зверніться за адресою