Смекни!
smekni.com

Організація діяльності Тернопільтеплокомуненерго (стр. 4 из 4)

Шумська теплодільниця налічує 2 котельні, загальною потужністю 10 Гкал. Планується кинути перемичку від одної котельні до іншої і одну з них законсервувати.

Заліщицька теплодільниця налічує 4 котельні, які потребують реконструкції та заміни котлів на більш сучасні з потужністю 90%-95%. Необхідна заміна теплових мереж на 50%.

Розглянемо тепер стан теплорайонів.

Бережанський теплорайон потребує повної реконструкції котелень, а також встановлення сучасних котлів з ККД 90%-95%.необхідно провести заміну теплових мереж на 60%.

Густинський теплорайон налічує 2 котельні, загальною потужністю 38 Гкал. Котельню Коновальця планується закрити, так як вона була побудована в районі забудови багатоповерхових будинків. На сьогоднішній день вона не має перспективи. Планується загрузити на 70% центральну котельню.

Підволочиський теплорайон налічує 2 котельні, потужність одної з них 13 Гкал, а іншої – 5 Гкал. Потребується заміна теплових мереж в центральній частині міста. Планується кинути перемичку і котельню на 5 Гкал закрити. Також необхідна заміна котлів на більш сучасні та реконструкція насосної групи в зв’язку з закінченням експлуатаційного терміну.

Теребовлянський теплорайон потребує заміни теплових мереж довжиною 5 км. Також необхідна реконструкція котлів та заміна їх на більш сучасні з ККд 90%-95%.

Чортківський теплорайон налічує 9 котелень. В центральній частині міста необхідно замінити теплові мережі в зв’язку з їх за старінням та значними втратами теплоносія. Планується закрити 2 котельні. Це котельні школи інтернат та рай хімії. Великою проблемою є забезпечення теплом містечка, де проживає 8 тис. населення.

Ознайомившись з станом теплорайонів та теплодільниць , можна зробити висновок, що кожна з них, в більшій чи меншій мірі потребують реконструкцій котелень та іншого обладнання. Також потребується заміна теплових мереж та їх ізоляції, що пов’язано з закінченням терміном експлуатації.

Необхідно також встановити облік теплової енергії та докомплектувати її обліком активної та реактивної енергії.

Згідно програми “Рідний дім”, підприємством “Тернопільміськтеплокомуненерго” планується прийняти на баланс більше 10 котелень від відомчих підприємств (освіта, медицина і т. д.).

Згідно розробленої обласної програми щодо попередження та успішної роботи відомчих котелень, підприємство “Тернопільміськтеплокомуненерго” з контролюючими органами намірено провести обстеження відомчих котелень закладів освіти, охорони здоров’я та ін., надати практичну допомогу та прийняти на обслуговування відомчі котельні, відремонтувати їх, забезпечити контрольно вимірювальними приладами. Також підприємство намірено забезпечити безперебійну роботу енергооб’єктів та надати кваліфікованих працівників.

Підприємство увійшло в систему “Газ - тепло”, при цьому не відчувало проблем з газом і успішно завершило опалювальний період.