Смекни!
smekni.com

Питання з екзамену Господарське право (стр. 14 из 14)

- iз позову майнового хар-ру - 5% цiни позову, але не менше 0,25 неоподатк-го мiнiмуму доходiв громадян;

- немайнового хар-ру - 5 неоподатков. мiнiмумiв доходiв громадян;

- iз заяв у переддоговiрних спорах - 6 неопод. мiнiмумiв для розгляду в Вищому арб. судi та 5 неоподатк. мiн. для розгляду в iнших арб. судах;

- iз заяв про перевiрку рiшень - 50% ставки, що пiдлягає сплатi при розглядi справи в першiй iнстанцiї, а iз спорiв майнового хар-ру ставки, обчисленої, виходячи з оспорюваної суми.

Питання про прийняття позову вирiшує арбiтр. Повернення позовної заяви - коли у заявника вiдсутнi права на позов або якщо вiн припустився порушень при наданнi позову. У разi прийняття позову арбiтр, прийнявший позовну заяву, не пiзнiше 5 днiв з дня її надходження виносить ухвалу пропорушення провадження у справi, в якiй зазначає час i мiсце проведення арб. засiдання та тi дiї, якi необхiдно вчинити сторонам.

96. 2 Порядок розгляду госп. спорiв державними арб. Судами Розгляд госп. справ i вирiшення госп. спорiв розвивається в певнiй послiдовностi.

Порушення справи 0 арб. судом позовними заявами:

- заiнтересованих пiдприємств та органiзацiй, чиї права та охоронюванi законом iнтереси порушено;

- держ. та iнших органiв, що звернулись до арб. суду у випадках, передбачених закон-чими актами Укр;

- прокурорiв, якi звернулись до арб. суду в iнтересах держ. органiв, держ. пiдп-в та органiзацiй.

Заявник подає позовну заяву до арб. суду в письмовiй формi, сплачує держ. мито. Арбiтр вчиняє пернi дiї з пiдготовки справи до розгляду. Осн. стадiя арб. процесу - вирiшення госп. спорiв. Воно здiйсн-ся арб. судом у складi головуючого арбiтра i представникiв сторiн (iнодi додатково вводяться два арбiтри). Рiшення i ухвали розсилаються сторонам, прокурору, третiм особам не пiзнiше п'яти днiв пiсля їх прийняття. Рiшення арб. суду набирають законної сили негайно пiсля їх прийняття i пiдлягають обов'язковому виконанню пiдп-вами, органiз-ми, посадовими особами.