Смекни!
smekni.com

Особливості епізоотології, діагностики, лікування та профілактики демодекозу собак в умовах м. Києва (стр. 15 из 15)

Дипломна робота Ошовського В. В. виконана на базі товариства охорони тварин "SОS" в 2002-2003р.

Тема роботи є актуальною, оскільки це захворювання має значне розповсюдження і наносить значні економічні збитки.

Робота викладена на 73 сторінках комп'ютерного тексту, ілюстрована 3 рисунками, 5 таблицями. При написанні літературного огляду використано 50 літературних джерел.

В результаті проведення досліджень, а також узагальнення літературних даних, автором вивчені деякі особливості епізоотології хвороби, клінічні ознаки та методи лабораторної діагностики, а також у виробничих умовах проведене лікування хворих тварин.

На прикладі підприємства визначені економічні збитки і економічний ефект від проведених лікувальних заходів.

Дипломна робота Ошовського В. В. свідчить про його добру спеціальну підготовку, має практичне значення, заслуговує позитивної оцінки, а її автор – присвоєння кваліфікації лікаря ветеринарної медицини.

________________ 2003р.

Науковий керівник:

к.в.н., доцент ____________________________________ М.П. Прус

РЕЦЕНЗІЯ

на дипломну роботу студента 5 курсу факультету ветеринарної медицини Національного Аграрного Університету Ошовського Володимира Володимировича “Особливості епізоотології, діагностики, лікування та профілактики демодекозу собак в умовах м. Києва”

Дипломна робота присвячена поширеній арахнозній хворобі собак в Україні.

Автор роботи провів дослідження з вивчення питань епізоотології демодекозу собак у м. Київ. Цікавими є дані з проведених діагностичних досліджень та лікування хвороби, що має значення у пошуку та розробці ефективних методів її лікування.

Дипломна робота містить 73 сторінки комп'ютерного тексту, ілюстрована 3 рисунками та 5 таблицями. Список використаної літератури складає 50 джерел, виданих, в основному, за останні 15 років.

Робота оформлена згідно останніх вимог. Зустрічаються невдалі вирази. Висновки аргументовані і не викликають сумнівів в їх достовірності.

Вважаю, що дипломна робота “Особливості епізоотології, діагностики, лікування та профілактики демодекозу собак в умовах м. Києва відповідає необхідним вимогам, а її автор В. В. Ошовський заслуговує присвоєння йому кваліфікації лікаря ветеринарної медицини.

________________ 2003р.

Рецензент:

_________________________ М. Г. Наконечна