Смекни!
smekni.com

Біографія та творчий шлях С.О. Єсеніна (стр. 4 из 4)

Після загибелі поета зі слів очевидців до друку проникли вельми цікаві відомості.Про те, що на правій руці Єсеніна був кривавий слід, що в кімнаті стояв цілковитий розгром, і особливо важливо згадка про восковому, блідому кольорі особи передбачуваного самогубці, зовсім не властивому для тих, хто позбавляє себе життя через повішення.В одну з газет проникло повідомлення про лезі бритви і комірці, акуратно покладених на столі в номері готелю.Журналісти припустили, що Єсенін спочатку розкрив вену, але не вистачило мужності, і він повісився.Але тоді Єсенін з розрізаною веною повинен був шукати мотузку, прив'язувати її високо над головою, так що кров повинна була залити і його, і мотузку.Однак про цю деталі в акті Н. Горбова - ні слова.

Що стосується мотузки, точніше, ременя від валізи, то петля, як випливає з акту судмедекспертизи, не захопила шию.І дільничний наглядач М. Горбов засвідчив, що "шия була затягнута не мертвою петлею".На думку дослідників, це вказує на те, що смерть настала не від того, що Єсенін задихнувся у петлі.Підтвердженням для них цього є і те, що ніхто з очевидців не сказав про те, чи була на шиї поета странгуляціонная борозна, яка дуже яскраво повинна була виділятися на шиї повісився.Залишається гадати, чи була причиною смерті горезвісна "вдавлені борозна" на лобі, або Єсенін був підвішений до труби опалення вже в напівсвідомому стані, стискаючи рукою трубу інстинктивно.Або щось ще ...

Медики і дослідники творчості поета С. Демиденко і Ф. Морохов вважають, що С. Єсенін був побитий, серйозно поранений, а потім задушений подушкою, а самогубство - тільки інсценування.

Версія Хлистова.

У 1985 році за всіма цими фактами, документами за справу взявся слідчий Хлистов.Йому анонімно надіслали фотографію, Зроблений після смерті поета.З усіх вище перерахованих фактами Хлистов склав сою версію смерті Єсеніна.

На думку слідчого, версія самогубства, не має під собою ніяких очевидних доказів, а одні спростування - рука, стискається трубу, напружені м'язи шиї, і "невдала" перша спроба з надрізом вен, причому він порізав собі праву руку, будучи правшею, не кажучи вже про синцях, нібито "непомічених" до цього.Є навіть свідчення про те, як двоє чоловіків виходили з його номера.

За, думку слідчого, насправді наступне, двоє чоловіків, швидше за все знайомі поетові, розмовляли з ним, причому один сидів навпроти столу, за яким сидів Єсенін, а другий підійшов до Єсеніну ззаду, і накинув йому на шию зашморг.І синці на обличчі Єсеніна пояснюються тим, що поет, чинячи опір, "зрушив" зашморг з шиї на губу.Бачачи такий опір, друга людина вдарив поета важким предметом по голові, і, поки він був без свідомості, його задушили і повісили.

Єсенін пішов з життя, але живе неповторне пісенне єсенінськи слово.Здавалося б, усе, про що розповідає Єсенін у віршах, він розповідає про себе.Але все це глибоко хвилює кожного з нас.За особистою долею поета постає його час, його епоха.З далеких двадцятих років поет незримо ступив у наш час і далі в майбутнє.

Час не владний над поезією Єсеніна.Давно пішли в минуле багато подій, які хвилювали поета, змінилася реальність, живив його вірші.Але кожне нове покоління відкриває для себе в Єсеніна щось близьке і дороге, тому що його поезія народжена любов'ю до людини, співчуттям до нього, високими гуманістичними ідеалами.


Список використовуваної літератури

1.С.А. Єсенін Твори./ /Художня література 1988

2.Е. Хлистаков.Невідомий С. Єсенін./ /Москва 1990

3.А.Л. Козаков.Як жив Єсенін. / / 1991

4.І. Лисцов.Вбивство С. Єсеніна./ /Молода гвардія 1990

5.І. Еренбург.Смерть Єсеніна / / Літ.Росія 1990