Смекни!
smekni.com

Організація анімаційних послуг в закладах ресторанного господарства (стр. 6 из 8)

Вхід на закриті вечірки лише за запрошеннями, на звичайні вечірки у «Мі100» вхід коливається від 5 до 30 грн., на день народження закладу −50 грн., вхід для жінок зазвичай дешевший ніж для чоловіків.

У ніч з суботи 2 вересня 2006 р. на неділю 3 вересня 2006 р., відбулася вечірка під егідою Національної премії індустрії нічного життя Medoff NightLife Awards в «Mi100», кращому нічному клубі Львова. За оцінками Премії MEDOFF NIGHTLIFE AWARDS-2006 кращим клубом Львова був визнаний нічний клуб «Мі100». Також, за підсумками інтерактивного і експертного голосувань, кращими були названі атмосфера і вечірки цього закладу. Отже, розважальний центр "Мі100" презентував спеціальну Вечірка Нагородження. Цвяхом програми був саунд-парад кращих ді-джєїв Львова. Грали: Paul Wheaten, Lemberg, VIKK, Roma Shpak, Romik, Van Gogh під керівництвом кращого ді-джея Львова за версією MEDOFF NIGHTLIFE AWARDS-2006 BURATINO.

2. Ресторанне господарство представлене рестораном та барами. У розважальному комплексі діє кілька барів.

Бар в зоні боулінгу − розрахований на гравців в боулінг та глядачів, доцільність його функціонування зумовлена також проведенням змагань з боулінгу, тобто значним зростанням клієнтів яких необхідно швидко і якісно обслуговувати; цей бар виступає як додатковий канал обслуговування;

Паб − це спортивний бар, розташований у підвальному приміщені закладу, кількість місць: 90. Його затишний інтер’єр та атмосфера розраховані на прихильників спорту і суміжних подій. В цьому приміщенні розміщенні 3 великих плазмових екрани, є відеопроектор, звукові колонки. Все створено для комфортного і цікавого перегляду різноманітних матчів у колі друзів. Перед кожною спортивною подією (футбол, баскетбол, біатлон, теніс тощо) проводиться анонс цих подій. Також є більярдні столи, кальян ( від 30 грн.), “живі” концерти: четвер − пивна вечірка для чоловіків (армреслінг і багато пива), п`ятниця − живий звук Олена Корнієва, субота − живий звук Павло Табаков. Поєднання бару і прямої трансляції спортивних подій є популярною і прибутковою справою, що спричинює появу аналогічних закладі у Львові.

На постійній основі у Пабі проводиться гумористичне шоу «Нічний квартал»: здійснюється презентація проекту львівського КВК, а також була запрошена студія «95 квартал» на чолі з В.Зеленським, що користується великою популярністю. До уваги відвідувачів на кожному столику є спеціальна програма-розклад виступів популярних артистів, гумористів тощо, тож кожен сам обирає собі шоу до душі.

Пиво у пабі
Назва Об’єм, л. Ціна, грн..
Beck’s 0,3 7
Стелла Артуа 0,3 5
Чернігівське 0,3 3
Claustha Leer пляшка 13
Desperados пляшка 16
Рогань 0,5 6
Талер пляшка 6
Амстелл пляшка 12
Асохі пляшка 13
Кірін пляшка 13
Футбол-меню
Назва Вага, г. Ціна, грн.
Смажені індичі крильця «Діно» 250/150 25
Смажені свинні ребра 150/150 25

Бари в зоні дискотеки, казино, зони відпочинку розраховані на відповідний контингент відвідувачів, та загалом пропонують однакову продукцію, відповідно до укладеного меню.

Літній майданчик − розрахований на прийом гостей у теплу пору року, для розваг клієнтів тут встановлюється великий телеекран та проводиться трансляція розважально-гумористичного телешоу «Камеді Клаб», є музичне оформлення.

Ресторан в українському стилі пропонує різноманітні національні страви та європейську кухню, музичне оформлення. Час роботи : з 10.00 до останнього клієнта. Гуцульський ресторан «Панський шинок» на День Незалежності відвідували зірки Євробачення. [Додаток 2]

3. Найбільший боулінг на Західній Україні може задовольнити потреби найазартніших шанувальників цієї гри. Устаткування – 8 доріжок «BRANS WICK» пляшка – на даний час якнайкраще в боулінг-індустрії. Крім того, завдяки машині «BRANSWICK FOENIX KEGEL» є можливість індивідуальної натерки доріжок. Відвідувачам, у яких немає досвіду гри в боулінг, допоможуть інструктори або електронні викладачі.

Сosmic bowling – це одна з особливостей вечірньої роботи боулінг залу. За допомогою спеціального освітлення зал перетворюється на простір з несподіваними візуальними ефектами. Cosmic bowling – стильна розвага, ідея, що змінила уяву про саму гру. В боулінг залі регулярно проводяться любительські чемпіонати з боулінгу, які є справжньою подією не тільки для розважального центру, але і для культурно-розважального життя всього міста. Кожного разу чемпіонат привертає велику кількість учасників; створюються справжні команди гравців. Призи за перемогу складають суму від 5 до 20 тис.грн.

Особливим досягненням безумовно є проведення в боулінг залі «Мі100» Чемпіонату України по боулінгу, який завжди відбувався в Києві. Це вперше, коли фінал Чемпіонату вийшов за межі столиці. Приємним є той факт, що організатори Чемпіонату високо оцінили професіоналізм персоналу, технічне забезпечення і власне організацію самого заходу. Задоволеними залишилися і учасники, і гості, і глядачі. Спеціально для дітей є дитяча кімната, де діти знайдуть нових друзів і різноманітні розваги, за дітьми доглядає вихователь. Година в дитячій кімнаті коштує 10 грн. [11]

Вартість доріжки за годину (вказано в грн.)

Дні/години 10:00 - 18:00 18:00 - 20:00 20:00 - 24:00 24:00 - ...
Понеділок Середа 60 60 90 60
Четвер 60 60 120 90
П`ятниця 60 120 165 165
Субота 75 120 165 165
Неділя 75 120 165 105

4. Розважальний комплекс «Мі100» пропонує відвідувачам також більярд: є 3 більярдних столи. Більярд-клуб запрошує усіх шанувальників та майстрів більярду на турнір з пулу. Години роботи залу: з 10.00 години до останнього клієнта. Вартість за 1 годину – 40 грн. [Додаток 2]

5. У зоні VIP “Монро” для клієнтів закладу пропонують стриптиз-шоу. Виступають як резиденти клубу, так і зірки з інших міст України.[Додаток 2]

6. Розважальний центр «Мі100» співпрацює з радіохвилею. Має власну радіопередачу на радіохвилі MFM – «Диско 80-х». Вечірки радіохвилі MFM, що проходять у приміщенні розважального закладу, збирають чималу публіку.

«Мі100» також виступив орендодавцем для проведення чемпіонату з дартсу, організаторами якого виступила львівська спілка дартсменів. Переможцям були вручені грошові призи за рахунок організаторів заходу.


Розділ 3. Дослідження впливу анімаційних послуг на ефективність

діяльності підприємства

Характерною рисою сьогодення є розвиток індустрії надання послуг. Це зумовлено передусім не лише покращенням матеріального стану населення, але й зростанням його запитів щодо проведення дозвілля. Чим вищі прибутки людини, тим більше вона може витрати на задоволення передусім своїх культурних і духовних потреб, а не лише та фізичних. Тому спостерігається такий стрімкий розвиток туризму у світі, динамічний розвиток сфери розваг. Як відомо, потреби людини безмежні і здатні зростати. Їх задоволення приносить підприємствам колосальні прибутки, головне правильно та високопрофесійно зорганізувати свою діяльність. Використання анімаційних програм впроваджується скрізь, де це має доцільність, адже це є додатковим прибутком, засобом привернути і утримати клієнта.

З теоретичної точки зору, використання різноманітних культурно-розважальних заходів у закладах ресторанного господарства повинні приваблювати велику кількість нових відвідувачів, а отже і збільшувати прибутки підприємств харчування. Та на практиці виявляється, що створення анімаційних шоу-програм не завжди виправдовує вкладені у їх створення, розробку і реалізацію затрати коштів та часу. Як стверджують ресторатори, підприємство може отримати прибуток приблизно на 5-20% більший звичайного, на стільки ж зростає і наповненість залу, а можуть залишитись у втратах.

Зі слів директора розважального комплексу «Мі100», їхній заклад завжди отримує прибуток від будь-яких розважальних програм, що там проводяться.

На відміну від звичайного ресторану чи бару, великий розважальний комплекс має значні переваги в організації масових заходів. Поєднуючи у собі кілька структур задоволення потреб клієнтів (бар, ресторан, боулінг, більярд, дискотека тощо), «Мі100» завжди знаходить свого відвідувача. Крім того, маючи велику територію, цей заклад може виступати як орендодавець для великих масових подій, як от спортивні змагання, грандіозні вечірки, концерти, тобто за будь-яких обставин мати стабільний прибуток.

Розважальному центру приносять прибутки як звичайні дискотеки і виступи резидентів клубу, так і виступи відомих артистів. Хоч більш вигідним, з економічної точки зору, є запрошення артистів. Така безпрограшність пояснюється доволі просто: на програми, що проводяться на постійній основі в «Мі100» приходить переважно постійна аудиторія, а також нові відвідувачі, котрі добре знають цей заклад і приносять йому значний прибуток. А виступи відомих артистів, в тому числі і закордонних, проводяться за рахунок партнерів-спонсорів, котрі оплачують і рекламу конкретного заходу в ЗМІ, і гонорар зірки. Таким чином підприємство отримує прибуток без явних витрат на його організацію. На «Мі100» покладається відповідальність за проведення заходу, за прийом артиста і організацію його перебування у місті. Якісне виконання таких обов’язків є надзвичайно важливим для іміджу даного підприємства і перспективи розвитку в цілому. Адже від прийому виступаючих залежить їхній позитивний відгук про цей заклад, що полегшує співпрацю з іншими діячами шоу-бізнесу.